Valutaváltó

FreeCurrencyRates.com
Ennyit fizethet a NAV az egyetemistáknak

A szervezet komolyan veszi a digitális átállást, mivel a gyakornoki programjuk elindítása után már informatikai képzést nyújtó egyetemeken toborozza új munkatársait. A havi 120 ezer forint mellett tapasztalatszerzés lehetőségével is csábítják a hallgatókat. A hatóságnak mindenképpen kellenek az új munkatársak, ugyanis a szervezet elnöke nemrég számolt be arról, hogy több informatikai fejlesztést is terveznek. Többek között: átalakítanák az adóbevallásokat, elektronikus rendszerbe rendeznék az állampolgárok nyugtáit, bolti blokkjait, és a mesterséges intelligenciát küldenék az adócsalókra. Azért fordultak az új munkaerőpiaci megoldáshoz, mert rengeteg adat ömlik a NAV-hoz a különféle elektronikus ellenőrzőrendszerekből. Viszont ezek semmit sem érnek, ha nincsenek folyamatosan feldolgozva és rendszerezve.


"Jelenleg hét felsőoktatási intézménnyel működünk együtt. Két budapesti egyetem mellett Szegeden, Győrött, Kecskeméten, Miskolcon és Veszprémben várjuk a hallgatók jelentkezését" - nyilatkozta a NAV szóvivője.


A hivatal emberei vendégelőadásokat tartanak az intézményekben. A hatóság lehetőséget kínál a hallgatóknak szakmai gyakorlatra és szakdolgozat megírására is. Sőt, egy mentorprogram kialakításán is dolgoznak, aminek a célja a hallgatók megfelelő eligazítása a szervezeten belül. A gyakornoki időszak legfeljebb egy évig tarthat, ennek végén születhet döntés arról, hogy a NAV kínál-e állást az érintett fiatalnak. A program heti húszórányi elfoglaltságot jelent, a díjazás óránként 1500, havonta maximum 120 ezer forint.

=