Valutaváltó

FreeCurrencyRates.com
Kiemelt híreink

Theresa May nem szeretné, ha túl hosszúra nyúlna a kilépési időszak

Ezen a héten kedden a parlament másodszor is nemet mondott a kormányfő által kialkudott megállapodásra. Szerdán a rendezetlen kilépés lehetőségét is elutasították. Csütörtökön pedig arról döntöttek, hogy az eredetileg március 29-én lejáró határidő június 30-ig történő ... tovább »

Milliárdokkal nőtt a Babakötvények állománya

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) Zrt. közlése szerint a családok Babakötvényben tartott megtakarítása tavaly novembertől február végéig, tehát négy hónap alatt 10 milliárd forinttal emelkedett. A családok az elmúlt négy hónapban kb. kétszer több Babakötvényt vásároltak ... tovább »

Egyre jobban növekszik a gazdagok száma a világban

A Knight Frank friss vagyonjelentése szerint a gazdasági kilátások romlása ellenére sem kell vagyoncsökkenésre számítani az idei évben. A világ gazdagjainak száma az elkövetkező 5 évben 22%-kal bővülhet. Ez azt jelenti, hogy 2023-ra további 43 ezer embernek lesz 30 millió dollárnál ... tovább »

El is maradhat a Brexit?

Theresa May úgy gondolja, hogy ha a londoni alsóház a jövő héten sem fogadja el a Brexit feltételeit tartalmazó megállapodást, akkor hónapokat késhet, sőt el is maradhat a Brexit. A konzervatív párti brit miniszterelnök a kelet-angliai Grimsby városában tartott pénteki beszédében ... tovább »

A Toyota és a BMW is besokallt a Brexit miatt?

A Toyota és a BMW is meggondolná nagy-britanniai gyártókapacitásainak áthelyezését más EU-tagállamokba, ha a brit EU-tagság megállapodás nélkül szűnik meg. A Toyota európai igazgatója, Johan van Zyl kijelentette, hogy a cég a Brexit után is a mostanival azonos szabályozói keretrendszert ... tovább »

Megjelent a NAV idei ellenőrzési terve

Megjelent a Nemzeti Adó- és Vámhivatal idei ellenőrzési terve. Ez alapján idén kiemelten ellenőrzik az internetes kereskedelmet, a gépjármű- és gépjárműalkatrész-kereskedelmet, az alkalmazottak bejelentését, a vám- és jövedéki szabályok betartását és az online számlaadat-szolgáltatást. ... tovább »

Németország sok előnyre tett szert az euró bevezetése miatt

A freiburgi Európai Politikai Centrum (CEP) hétfőn Berlinben közzétett tanulmánya szerint az euróövezet tagállamai közül Németország különösen sok előnyre tett szert az euró bevezetéséből, míg Olaszország és Franciaország volt a nagy vesztes. A tanulmány szerzői egy meghatározott ... tovább »

Theresa May mindenképp távozhat nyáron a posztjáról?

A legújabb hírek szerint akár már három hónapon belül távozhat posztjáról Theresa May brit kormányfő. A Bloombergnek több párton belüli forrás is felvetette, hogy May várhatóan már az idén visszavonulhat. Korábban a politikus azt ígérte, hogy ez legkésőbb a 2022-es parlamenti ... tovább »

Brexit: Elmarad a katasztrófa a pénzügyi szektorban?

Kicsivel több, mint egy hónap múlva kilép az Egyesült Királyság az Európai Unióból. Egyelőre eléggé úgy tűnik, hogy Brüsszel és London nem fognak tudni megállapodni a Brexit menetéről. A brit és EU-s pénzügyi felügyeleti szervek viszont már több dologról is megegyeztek. Az ... tovább »

Eddig fizethetünk a régi papírpénzekkel

Év végéig Magyarországon az összes bankjegy újra cserélődik. A régi ötszázassal október végéig, a régi tízezressel pedig december végéig lehet bárhol fizetni. Ha nem sikerül az összes régi bankjegyet idén elkölteni, az ötszázasokat 2022. október 31-ig, a régi tízezreseket ... tovább »

=