Valutaváltó

FreeCurrencyRates.com
Kiemelt híreink

Változás várható a nyugdíjfizetésnél

A pénzügyminisztérium államtitkára, Hornung Ágnes beszámolója szerint kétéves cselekvési tervet és pénzügyi stratégiát dolgozott ki a kormány, melynek része, hogy a nyugdíjakat is utalják a jövőben. A nyugdíjak és a szociális juttatások jelentős részét most is készpénzben, ... tovább »

Nyugat-balkáni befektetési alap létrehozásáról döntött a kormány

A hétfői Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint Nyugat-balkáni befektetési alap létrehozásáról döntött a kormány. A kormány szeretné segíteni a magyar cégek balkáni terjeszkedését, valamint a versenyképességük ottani javítását, ezért egy nyugat-balkáni tőkebefektetési ... tovább »

Hazánkban a nyugdíjasok többsége nem akar dolgozni

Egy kutatás szerint hazánkban most kb. 2,5 millió nyugdíjas van, akik közül nagyjából 2 millió kap öregségi nyugdíjat. A felmérésből kiderült, hogy a nyugdíjasok 5%-a kötetlen munkaidőben, 2% távmunkában, és csupán 2% tudná elképzelni magát teljes munkaidőben. Viszont az is ... tovább »

Nagyot zuhant tegnap a bitcoin

Tegnap a bitcoin árfolyama 6270 dollárig esett vissza 7000 dollár környékéről, mielőtt sikerült stabilizálódnia. Dan Morehead, a Pantera nevű kriptopénzes alap vagyonkezelője úgy gondolja, hogy a befektetők túlzott reakciót adtak egy nem túl fontos hírre, vagyis arra, hogy az amerikai ... tovább »

Vajon tényleg nem lesz megállapodás Brexit-ügyben?

A brit külkereskedelmi miniszter szerint egyre nagyobb az esélye annak, hogy nem lesz megállapodás a Brexit feltételrendszeréről. Liam Fox az Európai Bizottságot hibáztatva úgy véli, hogy már 60% ennek a valószínűsége. A kormányzó Konzervatív Párt és a kormány keményvonalas Brexit-párti ... tovább »

Brexit: Bajban vannak a britek

A brit kormány nemrégiben hozta nyilvánosságra 98 oldalas fehér könyvét Nagy-Britannia és az EU későbbi kapcsolatára vonatkozó javaslataival, amelyet Brüsszel "konstruktívan" fogadott, megemlítve, hogy a dokumentumban rengeteg a tisztázandó kérdés. A héten már világossá is vált ... tovább »

Ma 8300 dollár felett is volt a bitcoin árfolyama

A Bitstamp nevű amerikai kriptotőzsdén ma több, mint 8300 dollárt is ért egy bitcoin. Ez azt jelenti, hogy kevesebb, mint egy hónap alatt 2500 dollárt emelkedett. Ebben valószínűleg szerepet játszott, hogy a BlackRock, a világ legnagyobb alapkezelője, múlt héten jelentette be, hogy felállítottak ... tovább »

Theresa May mostantól a saját kezébe veszi a Brexitet

A jövőben Theresa May kormányfő fogja vezetni a Brexit feltételeiről szóló tárgyalásokat az Európai Bizottsággal. A kormányfői hivatalban működő különleges kabinet az elmúlt hónapokban már egyre jelentősebb szerepet játszott a Brexit-tárgyalásokon. A mostani bejelentéssel pedig ... tovább »

Nagy a munkaerőhiány Magyarországon

A cégek több mint 40 000 új állást hirdettek meg a legnagyobb álláskereső oldalon az elmúlt három hónapban. Ezzel újabb 17%-kal nőtt a feladott hirdetések száma a tavalyi második negyedévhez képest. Idén is a május volt a legerősebb 14 100 darab feladott új hirdetéssel, ami összefüggésbe ... tovább »

A Barclays nyitott a blockchainre

A Barclays is elkezdett blockchainnel kísérletezni. A brit bank Amerikában védetett le két számlabiztonsággal foglalkozó fejlesztést. Ezek közül az egyik egy blockchain-platform leírását is tartalmazza, mellyel kriptodevizákat lehetne transzferálni. A rendszer leírásában feltűnik ... tovább »

=