Valutaváltó

FreeCurrencyRates.com
Kiemelt híreink

Nagyon veszik az aranyat a magyarok

A vészhelyzet kihirdetése óta Magyarországon megrohamozták az emberek a BÁV zálogházakat. A hazai kereslet ugyanis hatalmas mértékben megugrott az aranytömbök iránt. Volt olyan ügyfél, aki két kiló arannyal távozott az egyik üzletből. Nem csoda, hogy a BÁV teljes rendelkezésére ... tovább »

Egy török vállalat ATM-eknél alkalmazható pénzfertőtlenítőt fejlesztett ki

Egy isztambuli székhelyű technológiai vállalat olyan modult készített, mely állítólag alkalmas a papírpénzeken lévő baktériumok és vírusok 99%-át elpusztítani. A jóslatok szerint viszont ezen újítás elterjedésére, illetve mindennapi alkalmazására még pár évet várnunk kell. ... tovább »

Hétfő reggelre erősödött a forint a főbb devizákkal szemben

Ma reggelre erősödött a forint a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben. Az eurót a péntek esti 351,12 forint után alacsonyabban, 349,69 forinton jegyezték ma reggel nyolc óra előtt. Múlt héten csütörtökön az euró jegyzése 360,10 forint is volt, ami a forint valaha ... tovább »

A készpénzmentes fizetés javasoltabb most

Varga Mihály pénzügyminiszter elmondása szerint a koronavírus elleni küzdelem egyik fontos lépése lehet az, ha készpénz helyett bankkártyával, mobiltelefonnal vagy okosórával fizetünk. Ez azért fontos, mivel a kutatók szerint a koronavírus napokig életben tud maradni a tárgyakon, ... tovább »

Újabb történelmi mélypontra gyengült ma a forint

A mai napon újabb történelmi mélypontra gyengült a forint az euróval és a dollárral szemben a bankközi piacon. Az euró jegyzése kicsivel 18:30 előtt 354,10 forintra erősödött a reggel 7 órakor jegyzett 347,42 forintról. 16 óra körül a forint történelmi mélypontra, 356,14-re gyengült ... tovább »

Történelmi mélyponthoz közel a forint

Vegyesen alakult a forint árfolyama tegnapról mára a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben. Az euróval szemben gyengült a forint, bár árfolyama kissé erősebb a hétfőn elért történelmi mélypontnál, de annak közelében van. Az eurót ma reggel fél nyolckor 344,33 ... tovább »

Folytatódik az érintéses technológia térhódítása

A pénzforgalmi infrastruktúra fejlődése miatt tovább folytatódott az érintéses technológia térhódítása. Az érintőkártyák aránya ugyanis 2019 végén az összes fizetési kártyán belül elérte a 85%-ot. Az érintéses fizetést lehetővé tevő terminálok aránya pedig az összes ... tovább »

Gyengül a bitcoin

A bitcoin jegyzése 6000 dollár alá esett ma kora délután, utoljára tavaly májusban volt ilyen gyenge. A bitcoin napok óta tartó gyengülését a szakértők a koronavírus okozta bizonytalanságra vezetik vissza, aminek következtében a befektetők szabadulnak az összes kriptodevizától. ... tovább »

Visszaeshet Magyarország GDP-je

Hazánk pénzügyminisztere az eddigi legpesszimistább jóslattal állt elő a magyar gazdaság jövőjével kapcsolatban. Varga Mihály szerint ugyan 2020-ra eddig 4%-os GDP-növekedést várt a kormány, de ebből akár 0,3%-os visszaesés is lehet. Azt is elmondta, hogy a gazdaságvédelmi lépések ... tovább »

Németország első országként ismerte el pénzpiaci eszközként a bitcoint

Németország a napokban elsőként minősítette a legnépszerűbb digitális pénznemet, a bitcoint hivatalosan is pénzpiaci eszközként. Ez a piaci szegmensnek váratlan pozitív löket, aminek a kiugrását mostanra nagyjából elfojtották a különböző hatóságok. Még az is jót tehet az ... tovább »

=