Valutaváltó

FreeCurrencyRates.com
Kiemelt híreink

Theresa May hosszabbítást és új népszavazást sem akar

Theresa May brit miniszterelnök ma közölte, hogy nem támogatja sem az újabb népszavazás kiírását a Brexitről, sem annak a március végi határidőnek a kiterjesztését, ameddig a mostani törvény szerint Nagy-Britanniának ki kell lépnie az Európai Unióból. May ma délután a londoni ... tovább »

Íme az ötvenezer forintos érme

A Magyar Nemzeti Bank Szent Piroska tiszteletére 50 000 Ft névértékű arany és 2000 Ft névértékű színesfém emlékérmét bocsát ki, melyek az Árpád-házi magyar szenteket bemutató gyűjtői sorozat második tagjaként, a 2017-ben megjelent Szent Margit-emlékérmét követik. Az emlékpénzeket ... tovább »

A brit kormány Brexit-terve elbukott

Tegnap este Nagy-Britanniában megtörtént, amire már sokan számítottak: Theresa May Brexitje elbukott. Az előzetes várakozások is arról szóltak, hogy a Theresa May által összehozott megállapodás bukásra van ítélve, annak csak a mértéke a kérdéses. Miután a szavazás eredménye megsemmisítő ... tovább »

Az azonnali átutalási rendszernek ágyaz meg az illetéktörlés

A kereskedelmi bankoknál indított belföldi forintátutalások január elsejétől mentesülnek a 3 ezrelékes tranzakciós illeték megfizetése alól. Ugyanígy, a múlt hét óta a Magyar Államkincstárnál vezetett értékpapírszámlákra történő forintátutalásokat is (összeghatártól ... tovább »

A magyarok tavaly úgy gondolkodtak, hogy ha hitel, akkor fix kamatozású legyen

Egyre kevesebb változó kamatozású hitelt vesznek fel az emberek hazánkban. 2018-ban megnőtt a fix kamatozású, biztonságos hitelek aránya. A 2017-es szigorítások szerint minél hosszabb ideig fixálja az ember a törlesztést, annál inkább terhelhető a jövedelem. Ezzel együtt a bankok ... tovább »

Nincs járulék a nyugdíjas dolgozók után

Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára elmondta, hogy az év elejétől nem kell járulékot fizetniük a nyugdíjas munkavállalóknak, csak a 15%-nyi személyi jövedelemadót. Az államtitkár azt is elmondta, hogy a munkáltatók is kedvező helyzetbe kerültek, hiszen ... tovább »

Brexit: Sokmilliárdot mentettek már ki Nagy-Britanniából a bankok

Több mint 800 milliárd fontnyi eszközt költöztettek már ki a pénzintézetek az Egyesült Királyságból a Brexit miatt. Sok pénzintézet nyitott új irodát a kontinentális Európában, hogy a Brexit kockázatait kezelni tudják, a helyi jogi elvárásoknak való megfelelés miatt pedig több ... tovább »

Ennyien kapnak most minimálbért hazánkban

Egy pénzügyminisztériumi háttéranyagból kiderül, hogy a magyar dolgozók majdnem fele a törvényi minimumot kapja bérként. Az adatok szerint a minimálbér és a garantált bérminimum tavalyi emelése az alkalmazottak 42,4%-át érintette. A versenyszférában 2018-ban így 879 ezer munkavállalónak ... tovább »

Ekkor érkeznek meg az emelt nyugdíjak

Idén 2,7%-kal emelkednek a nyugdíjak. A bankszámlákra január 11-én érkezik a megemelt nyugdíj, a posta pedig január 16-án kezdi meg a kézbesítést. Egy átlagos nyugdíj esetén ez éves szinten 42 ezer forintos, havonta pedig átlag 3500 forintos emelést jelent. Az intézkedés 2,5 millió ... tovább »

Hazánkban a fiatalok többségének nincs pénze önállósulni

A K&H ifjúsági indexéből kiderül, hogy hazánkban tízből hat fiatal azért nem költözik el a szüleitől, mert nincs elég pénze a különéléshez, 34% arra vár, hogy saját keresete legyen, 25% szerint pedig sokkal kényelmesebb a szülőkkel élni, mint egyedül. A harmadik negyedévben ... tovább »

=