Kiemelt híreink

Mégsem módosítja a kormány a kereskedelmi törvényt

A hírek szerint mégsem módosítja a kormány a kereskedelmi törvényt. A tervezett szabályozás nem csak a multiknak, de a magyar kereskedőknek is hátrányos lett volna. A multikat arra akarták ösztönözni a tervek szerint, hogy újabb munkavállalókat vegyenek fel, de ha ezt bevezetik, akkor ... tovább »

Sokan nem veszik igénybe a családi vagy a friss házasoknak járó adókedvezményeket

Magyarországon sokan nem veszik igénybe a családi vagy a friss házasoknak járó adókedvezményeket. A családi kedvezményt közel 70 000-en nem veszik igénybe, míg a friss házasoknak járó jóváírással a tavaly házasodott 51 800 párból csak 23 700 élt. Azok, akik megfeledkeztek arról, ... tovább »

Közel 1,6 millió szegény él Magyarországon

Egy nemrég történt felmérés szerint Magyarországon a szegény emberek aránya 16,2%-os volt. Ez javulást jelent a 2015-ös 19,4%-os és a 2013-as 27,8%-hoz képest. De még így is 1,567 millió szegény sorsú ember él országunkban. Azok számítanak szegénynek, akikre legalább négy dolog ... tovább »

Változás a külföldről rendelt küldemények kiszállításánál

Egy új rendelet értelmében, ha a csomag túl nagy, és nem fér be a postaládába, azt a postásnak nem kell kivinnie. Értesítőt fognak küldeni, ezután pedig a címzettnek be kell mennie a postára a küldeményért. A Magyar Posta sajtóosztálya minden felelősséget a webáruházakra hárított. ... tovább »

Magyarországon csökkennek az adóvégrehajtások

Az adótartozások behajtására a 2015-ös évinél 35%-kal kevesebb, kb. 538 ezer esetben indított végrehajtást a NAV a tavalyi év során. A tartozások összege is csökkent. A tavalyi évben 1213 milliárd forint volt, kb. 10%-kal kevesebb a 2015-ös évinél. 2016-ban kb. 261 milliárd forint ... tovább »

Lassul az infláció?

Az év első három hónapjában a fogyasztói árak átlagosan 2,6%-kal növekedtek. Márciusi hónapban a fogyasztói árak átlagosan 2,7%-al magasabbak voltak, mint egy évvel korábban. A februári 2,9%-os emelkedés után kisebb ütemben nőttek a fogyasztói árak márciusban, elsősorban az üzemanyagok ... tovább »

Modernizálják a közbeszerzési eljárási rendszert

Hazánkban elsőként indított elektronikus közbeszerzési eljárási rendszert a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság. Az elektronikus közbeszerzés során az ajánlatkérő és az ajánlattevők közötti írásbeli kommunikáció teljesen elektronikusan zajlik. Ezzel csökkentik az eljárás ... tovább »

Gyorsan nő az ingatlanok ára Magyarországon

A lakóingatlan árak az euróövezetben 4,1%-al, az Európai Unióban pedig 4,7%-al emelkedtek a tavalyi év utolsó negyedévében az egy évvel korábbi adatokhoz képest. Hazánkban mérték a második legnagyobb növekedési ütemet, ami 9,7%. Az előző negyedévhez képest mindkét térségben ... tovább »

Júniustól megszűntetik a roamingdíjakat

Az Európai Parlament megszavazta a roamingdíjak jövőbeli árairól szóló határozatot. Így júniustól a belföldi feltételeknek megfelelően telefonálhatunk és küldhetünk SMS-t, valamint használhatjuk adatkeretünket az Európai Unió területén. Már az elmúlt pár évben is mindig jobban ... tovább »

Május 31-ig használhatók fel a SZÉP-kártyákra 2 éve feltöltött juttatások

Még két hónapjuk van a SZÉP-kártyák tulajdonosainak a két éve feltöltött összegek elköltésére. Jelenleg kb. 4,2 milliárd forint van a kártyákon. Ha nem használják fel ezen összegeket, a kártyakibocsátó bankok visszautalják majd a munkáltatóknak a megmaradt pénzt. A szállásért ... tovább »=