Valutaváltó

FreeCurrencyRates.com
Kiemelt híreink

Tíz év után minősítette le az S&P Magyarországot

Tíz év után először minősítette le Magyarországot a Standard and Poor's hitelminősítő intézet. Tegnap ugyanis a korábbi BBB-ről BBB-mínuszra minősítette le a magyar adósságbesorolást. Ezzel továbbra is a befektetésre ajánlott kategóriában, ennek a sávnak az alsó szélén maradt ... tovább »

Megdrágultak a nyelvvizsgák díjai

Hazánkban pár hónap alatt több mint tízezer forinttal drágultak a középszintű nyelvvizsgák díjai. Nyáron 5-7 ezer forinttal növekedtek az árak. Több nyelvvizsgaközpontnál pedig már november végén-december elején is további emelkedésre került sor. Az emelések azzal magyarázhatóak, ... tovább »

Jövőre 1334 forint lesz a legkisebb óradíj

A 2023-as minimálbérről december 15-én írták alá a megállapodást az érdekképviseletek a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán (VKF). Ez viszont akkor válik kötelezően alkalmazandóvá a munkaadók számára, ha megjelenik jogszabályként is. Ez a kormányrendelet ... tovább »

Nőttek az ipari termelői árak

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) bejelentése szerint októberben a belföldi értékesítés árai 67,7%-kal, az exportértékesítéséi 28,4%-kal magasabbak voltak, mint egy évvel korábban, az ipari termelői árak pedig átlagosan 41,7%-kal emelkedtek. Az előző hónaphoz viszonyítva a ... tovább »

Az akciókat figyelik a vásárlók

Egy kutatás szerint az emberek 28%-a fél attól, hogy a növekvő árak miatt nem lesz annyi pénze, amennyit az ünnepi vásárlásokra szeretne elkölteni. 31%-uk attól tart, hogy a tervezett ajándékok idén drágábbak lesznek. Emiatt a vásárlók több időt szánnak a legjobb ajánlatok megtalálására, ... tovább »

Két hónap után ismét 400 forint körül az euró

Hétfőn reggel az euró árfolyama 400 forint felé tartott már a nyitás után. Ez két hónapos csúcsot jelent. Fél 10-kor már 399 alá is benézett a kurzus. A dollárral szemben is meredeken erősödik a magyar fizetőeszköz, már 400 alatt tart a keresztárfolyam. A svájci frank a piacnyitás ... tovább »

Népszerű lett a rezsitámogatás

Hazánkban az idei ősz népszerű juttatása a rezsitámogatás. Az önkormányzatok is adják, ahogy tudják, emellett sorban jelentik be a vállalatok, hogy a megugrott villany- és gázszámlát extra juttatással kompenzálják a dolgozóiknál. Persze a béremelés lenne az igazi támogatás, ... tovább »

Holnapig van lehetőség visszaigényelni a külföldi áfát

A Mazars figyelmeztet, hogy szeptember 30-ig van lehetőségük az áfalevonásra jogosult hazai vállalkozásoknak arra, hogy benyújtsák a külföldi áfa visszaigénylésére vonatkozó visszatérítési kérelmeiket. A nemzetközi adótanácsadó és könyvvizsgáló vállalat összefoglalójából ... tovább »

Szeptember 30-ig igényelhető a Diákhitel Plusz

Nagy az érdeklődés a Diákhitel Plusz iránt. Mióta bevezették, már több mint 58 ezren igényelték. A Diákhitel Plusz egy teljesen kamatmentes és szabad felhasználású termék. A hitelt minden 55. évét be nem töltött, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgató igényelheti, ... tovább »

Az MNB döntése szerint tovább emelkedik az alapkamat

Ahogy már számítani lehetett rá, az MNB Monetáris Tanácsa újabb 100 bázisponttal 11,75%-ra emelte az alapkamatot. A kamatfolyosó két széle hasonló mértékben emelkedik, tehát az egynapos betétre 11,25%-os, az egynapos hitelre pedig 14,25%-os kamatot számít fel a jegybank. Legutóbb 2004 ... tovább »

=