Valutaváltó

FreeCurrencyRates.com
Kiemelt híreink

Ilyen visszajelzést kapott a kormány a Moody's-tól

Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkára szerint a Moody's döntése erős visszajelzés, hogy a kormány reálisan látja a jelenlegi gazdasági helyzetet, és fegyelmezett gazdaságpolitikát folytat majd a koronavírus-járvány után is. A nemzetközi hitelminősítő ... tovább »

A koronavírus-járvány szokatlan áremeléseket okozott nyáron

Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank alelnökének elmondása szerint korábban tipikusan nem változtak az árak a nyári hónapokban. Viszont idén a koronavírus-járvány és a gazdaság újraindulása miatt drágulás történt. Koncentrált kereslet jelent meg, a költségnövekedések beépültek ... tovább »

Megkavarta a lakáspiacot is a járvány

A lakáspiacot is megkavarta a koronavírus-járvány. A keresleti- és a kínálati oldal ugyanis eltérő utakon jár a járvány magyarországi megjelenése óta. Az ingatlan.com és a money.hu legfrissebb felméréséből kiderül, hogy a piacon volt egy komoly zuhanás, majd jött a visszapattanás, ... tovább »

Folyamatosan emelkedik a lakosság állampapírállománya

A pénzügyi tárca államtitkárának közlése szerint folyamatosan emelkedik a lakosság állampapírállománya, már meghaladja a 8700 milliárd forintot. Az állampapírok kb. 30%-át a Magyar Államkincstárnál vásárolják az emberek. A kormány törekvése, hogy 2023-ra az államadósság ... tovább »

A járvány ellenére is népszerű a csok

Tállai Andrásnak, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkárának elmondása szerint a csok népszerűsége töretlen. A kifizetések a koronavírus-járvány ellenére is megduplázódtak. Az idei év első felében csok formájában több mint 63 milliárd forinttal támogatta az állam a ... tovább »

A világgazdaságban eluralkodott bizonytalanság kedvez az aranynak

Az 1927 dolláros szintet is érintette a tegnapi kereskedésben az arany unciánkénti árfolyama. Ez kb. 0,7%-os napi leértékelődés. Piaci vélemények szerint viszont újabb éles fordulat közeledhet az arany piacán. Vörös Benedek, a Generali Alapkezelő Zrt. portfóliómenedzsere szerint ... tovább »

Nyereséget könyvelhetett el a K&H Bank a járvány ellenére is

Gombás Attila, a K&H csoport pénzügyi vezetője elmondta, hogy a K&H Bank a járványhelyzet ellenére az idei évben mindkét negyedévben pozitív adózás utáni eredményt ért el. Így az első fél évet 7,1 milliárd forintos adózás utáni nyereséggel zárta, ami tartalmazza a koronavírus-járványhoz ... tovább »

Holnaptól kibővül az azonnali fizetési rendszer

Szeptember 1-től kibővül a március 2-án bevezetett azonnali fizetési rendszer. Jelenleg az azonnali feldolgozási kötelezettség alá tartozó tranzakciókon kívül a devizaszámláról indított, a 10 millió forint feletti és a nem elektronikus csatornán megadott átutalások is beküldhetőek. ... tovább »

Az MNB megbírságolta a Takarék Jelzálogbankot

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2 millió forintra megbírságolta és intézkedésekre kötelezte a hitelkockázat és az informatikai biztonság területén feltárt hiányosságok miatt a Takarék Jelzálogbankot. A közlemény szerint az MNB 2019. április 16-tól témavizsgálatot tartott a társaságnál ... tovább »

Hazánkban sokan helyezik most előtérbe a lakásfelújítást

A Wallplex Magyarország legfrissebb felméréséből kiderül, hogy a koronavírus-járvány a lakberendezési piac bizonyos szegmenseire eddig pozitívan hatott. A kutatás elsősorban a lakberendezési és lakásdekorációs termékek vásárlási szokásait vizsgálta a koronavírus-járvány idején. ... tovább »

=