Valutaváltó

FreeCurrencyRates.com
Lakástakarék: egy egyszerű trükkel sokat spórolhatsz

Sokakat a nyitási díjak tartanak vissza attól, hogy lakástakarékpénztári szerződést (LTP) kössenek. Van azonban megoldás arra, hogy kevesebbet kelljen fizetni.


A titok nyitja a megkötött szerződés megosztása. Ez kevesek által ismert lehetőség, amely csak kétezer forint költséggel jár, és így több szerődés jön létre, melyek után egyformán jár az állami támogatás (feltéve, hogy legalább 4 éves futamidejű szerződésről van szó). A megosztott szerződés minden tulajdonsága, így a szerződés kezdete is megegyezik az eredeti szerződés kezdetével. A lehetőség közeli hozzátartozók között adott (kiskorú gyermekkel is megosztható a szerződés!), egy szerződés pedig 4 (esetenként akár többfelé) is osztható.


Mekkora összeg takarítható meg így? Mivel egy 10 éves futamidejű ltp esetén a számlanyitási díj elérheti a 80 ezer forintot is, jelentős könnyebbség, hogy a megosztás lehetőségével élve ezt csak egyszer kell kifizetni, sőt, ha az egyes szolgáltatóknál gyakori számlanyitási akciókkal élünk, akkor gyakran ez alól is mentesülhetünk.

=