Valutaváltó

FreeCurrencyRates.com
Kiemelt híreink

Több jut a nyugdíjra és az egészségügyre 2018-ban

Az egészségügyre fordítható források növekedni fognak 2018-ban. Az idei évhez viszonyítva kb. 7%-al több jut majd erre az ágazatra. Ez több mint 100 milliárd forintos többletforrást jelent. A jövő évi előirányzat az Egészséges Budapest Programra 30 milliárd, az Egészségbiztosítási ... tovább »

A kormány újabb, gyerekvállalást ösztönző támogatásokat vezet be?

Ismét előkerült az Emberi Erőforrások Minisztériumában készülő demográfiai program, miszerint a kormány újabb, gyerekvállalást ösztönző támogatásokat vezethet be, vagy bővítheti a már meglévőket. Emelhetik tehát a családi pótlékot, melynek 2008 óta változatlan az összege, ... tovább »

Mégsem módosítja a kormány a kereskedelmi törvényt

A hírek szerint mégsem módosítja a kormány a kereskedelmi törvényt. A tervezett szabályozás nem csak a multiknak, de a magyar kereskedőknek is hátrányos lett volna. A multikat arra akarták ösztönözni a tervek szerint, hogy újabb munkavállalókat vegyenek fel, de ha ezt bevezetik, akkor ... tovább »

Sokan nem veszik igénybe a családi vagy a friss házasoknak járó adókedvezményeket

Magyarországon sokan nem veszik igénybe a családi vagy a friss házasoknak járó adókedvezményeket. A családi kedvezményt közel 70 000-en nem veszik igénybe, míg a friss házasoknak járó jóváírással a tavaly házasodott 51 800 párból csak 23 700 élt. Azok, akik megfeledkeztek arról, ... tovább »

Közel 1,6 millió szegény él Magyarországon

Egy nemrég történt felmérés szerint Magyarországon a szegény emberek aránya 16,2%-os volt. Ez javulást jelent a 2015-ös 19,4%-os és a 2013-as 27,8%-hoz képest. De még így is 1,567 millió szegény sorsú ember él országunkban. Azok számítanak szegénynek, akikre legalább négy dolog ... tovább »

2018 elejétől ingyenessé válik az első nyelvvizsga a 35 éven aluliaknak

Ingyenessé teszi a kormány jövőre a 35 éven aluliaknak az első nyelvvizsga megszerzését. Az életkori feltétel mellett követelmény az írásbeli és a szóbeli vizsga együttes megléte. A térítés összege megegyezik az emelt szintű érettségi megszerzéséhez szükséges nyelvvizsga ... tovább »

Változás a külföldről rendelt küldemények kiszállításánál

Egy új rendelet értelmében, ha a csomag túl nagy, és nem fér be a postaládába, azt a postásnak nem kell kivinnie. Értesítőt fognak küldeni, ezután pedig a címzettnek be kell mennie a postára a küldeményért. A Magyar Posta sajtóosztálya minden felelősséget a webáruházakra hárított. ... tovább »

Magyarországon csökkennek az adóvégrehajtások

Az adótartozások behajtására a 2015-ös évinél 35%-kal kevesebb, kb. 538 ezer esetben indított végrehajtást a NAV a tavalyi év során. A tartozások összege is csökkent. A tavalyi évben 1213 milliárd forint volt, kb. 10%-kal kevesebb a 2015-ös évinél. 2016-ban kb. 261 milliárd forint ... tovább »

Lassul az infláció?

Az év első három hónapjában a fogyasztói árak átlagosan 2,6%-kal növekedtek. Márciusi hónapban a fogyasztói árak átlagosan 2,7%-al magasabbak voltak, mint egy évvel korábban. A februári 2,9%-os emelkedés után kisebb ütemben nőttek a fogyasztói árak márciusban, elsősorban az üzemanyagok ... tovább »

Modernizálják a közbeszerzési eljárási rendszert

Hazánkban elsőként indított elektronikus közbeszerzési eljárási rendszert a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság. Az elektronikus közbeszerzés során az ajánlatkérő és az ajánlattevők közötti írásbeli kommunikáció teljesen elektronikusan zajlik. Ezzel csökkentik az eljárás ... tovább »

=