Valutaváltó

FreeCurrencyRates.com
Kiemelt híreink

Béremelés az állami cégeknél

Emelkedik az NFM-hez (Nemzeti Fejlesztési Minisztérium) tartozó 230 állami vállalatnál 143 ezer munkavállaló bére. Az emelés 2017-től 2019-ig együttesen 30 százalékos lesz. A béremelést az adófizetők állják, és január elsejétől visszamenőleg érvényesek. Ettől az intézkedéstől ... tovább »

Gyorsítaná a kormány a családi csődvédelmi eljárásokat

A magáncsőd intézményét 2015-ben vezették be Magyarországon, az eladósodott magánszemélyek miatt, hogy kikerülhessenek az adósságuk csapdájából. Mindezt olyan, államilag felügyelt jogi folyamat során, amely szem előtt tartja az adósok és a hitelezők érdekeit is. Az adósmentő ... tovább »

A Rolls-Royce hatalmas vesztesége

Az autókat és repülőgép motorokat gyártó Rolls-Royce 4,6 milliárd fontos veszteséggel zárta a 2016-os évet. A veszteség részben a gyenge fontnak, részben pedig egy sokmilliós büntetésnek köszönhető. A nagy veszteségre már lehetett számítani, ezért a Rolls Royce árfolyama a mai ... tovább »

Illegális fémkereskedőket bírságolt meg a NAV

A 2016-os évben Pest megyében 96 millió forint bírságot szabott ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az illegális fémkereskedelem miatt. A törvény szerint illegális fémkereskedelmi tevékenységnek minősül, ha valaki fémet vásárol, csereüzlet részeként átveszi, valamint, ha az elvégzett ... tovább »

Viszik, mint a cukrot

A korábban kifejezetten "drága" valutának számító angol font mostanra a spekulációk kedvelt célpontja lett. Egyre többet hallani, hogy a pénzváltókat gyakorlatilag megrohamozzák a brit valutáért. Az, hogy néhol hiánycikk lett a font, egyáltalán nem meglepő annak tükrében, hogy ... tovább »

Így cselezik ki a kormányt a szerencsejátékosok

A kormány legújabb törekvései, miszerint hogy a bankoknak megtiltja a szerencsejátékos cégek felé történő közvetlen ki- és befizetéseket, lépéskényszerbe helyezi a játékosokat. A jelek szerint a szerncsejátékosok hamar megtalálták a kiskapukat, bár a rutinosabbak már korábban ... tovább »

Emelkedő pályán: gyorsulhat a bérek növekedése

Egybehangzó elemzői várakozások szerint ősztől tovább folytatódhat a bérek növekedése. A közszférában dinamikusan növekednek a keresetek a különböző állami béremelési programok miatt, a versenyszférában pedig egyre több vállalat szembesül azzal, hogy a munkavállalók megtartásához ... tovább »

Eddig tartott a lendület?

Péntek este jelentősen erősödött a forint az euróval szemben azt követően, hogy az S&P hitelminősítő az általános piaci várakozásokkal ellentétben kissé váratlanul felminősítette Magyarországot. Hétfő reggel is folytatódott az erősödés, délutánra azonban elfogyott a lendület, ... tovább »

Menekülés a bankbetétekből

Egy, a Takarékbank megbízásából készült szakmai kutatás szerint az elmúlt évben az állampapírok és a befektetési alapok népszerűsége növekedett, a bankbetétektől viszont elpártoltunk. Az elemzés szerint az elkövetkező két évben a különféle megtakarítási termékek közül ... tovább »

Lakástakarék: egy egyszerű trükkel sokat spórolhatsz

Sokakat a nyitási díjak tartanak vissza attól, hogy lakástakarékpénztári szerződést (LTP) kössenek. Van azonban megoldás arra, hogy kevesebbet kelljen fizetni. A titok nyitja a megkötött szerződés megosztása. Ez kevesek által ismert lehetőség, amely csak kétezer forint költséggel ... tovább »

=