Valutaváltó

FreeCurrencyRates.com
Kiemelt híreink

Hazánkban nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon

Szeptemberben a tőkeáramlás, a hozamok és az árfolyammozgások eredőjeként 1,7%-kal, 109 milliárd forinttal nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon. A hónap végén a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének (BAMOSZ) tagjai 6433 milliárd forintot kezeltek ... tovább »

Az Online számla regisztráció lépései teljesen kezdőknek

Hatalmas változást hozott a vállalkozások életébe, hogy 2020. július 1-jétől adatszolgáltatási kötelezettség terhel minden belföldi adóalany részére kiállított számlát, függetlenül az áthárított áfa mértékétől. A változás nem csak a cégeket, szervezeteket, de a kisadózókat, ... tovább »

Az előző hónaphoz képest csökkent szeptemberben az infláció

A Magyar Nemzeti Bank legfrissebb inflációs adatai szerint elsősorban a piaci szolgáltatások árcsökkenésének köszönhető, hogy az infláció 0,5 százalékponttal 3,4 %-ra, a maginfláció 0,7 százalékponttal 4,0 %-ra csökkent szeptemberben az előző hónaphoz képest. Az indirekt adóktól ... tovább »

Hazánkban egyre többen használják az online kártyás fizetést

A magyarok többsége ugyan még az utánvétet részesíti előnyben, viszont egyre többen használják az online kártyás fizetést is. Az elmúlt tíz évben az elektronikus kereskedelem egyenletesen és jól kiszámítható tempóban fejlődött. Az utóbbi fél évben azonban hatalmas robbanásnak ... tovább »

Az EKB tanulmányozza a digitális euró bevezetésének lehetőségét

Az Európai Központi Bank (EKB) pénteken megerősítette, hogy tanulmányozza a digitális jegybankpénz - digitális euró - bevezetésének lehetőségét. Azt tervezik, hogy október közepén nyilvános konzultációt és kísérleteket indítanak. Az euróövezeti jegybank pénteken tette közzé ... tovább »

Ilyen visszajelzést kapott a kormány a Moody's-tól

Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkára szerint a Moody's döntése erős visszajelzés, hogy a kormány reálisan látja a jelenlegi gazdasági helyzetet, és fegyelmezett gazdaságpolitikát folytat majd a koronavírus-járvány után is. A nemzetközi hitelminősítő ... tovább »

A koronavírus-járvány szokatlan áremeléseket okozott nyáron

Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank alelnökének elmondása szerint korábban tipikusan nem változtak az árak a nyári hónapokban. Viszont idén a koronavírus-járvány és a gazdaság újraindulása miatt drágulás történt. Koncentrált kereslet jelent meg, a költségnövekedések beépültek ... tovább »

Megkavarta a lakáspiacot is a járvány

A lakáspiacot is megkavarta a koronavírus-járvány. A keresleti- és a kínálati oldal ugyanis eltérő utakon jár a járvány magyarországi megjelenése óta. Az ingatlan.com és a money.hu legfrissebb felméréséből kiderül, hogy a piacon volt egy komoly zuhanás, majd jött a visszapattanás, ... tovább »

Folyamatosan emelkedik a lakosság állampapírállománya

A pénzügyi tárca államtitkárának közlése szerint folyamatosan emelkedik a lakosság állampapírállománya, már meghaladja a 8700 milliárd forintot. Az állampapírok kb. 30%-át a Magyar Államkincstárnál vásárolják az emberek. A kormány törekvése, hogy 2023-ra az államadósság ... tovább »

A járvány ellenére is népszerű a csok

Tállai Andrásnak, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkárának elmondása szerint a csok népszerűsége töretlen. A kifizetések a koronavírus-járvány ellenére is megduplázódtak. Az idei év első felében csok formájában több mint 63 milliárd forinttal támogatta az állam a ... tovább »

=