Valutaváltó

FreeCurrencyRates.com
Kiemelt híreink

Rekordprofitot ért el az Amazon a koronavírus miatt

Az Amazon eddig nem látott profitra tett szert az év második negyedében, vagyis a koronavírus-járvány alatt. Az elemzők szerint az internetes kereskedelmi vállalat a világjárvány egyik nagy győztese. A második negyedévben az előző év második negyedévéhez képest a bevétele kb. 40%-kal ... tovább »

Januártól akár egyetlen forintot is ki lehet majd fizetni bankkártyával

A Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkárának közlése szerint januártól akár egyetlen forintot is ki lehet majd fizetni bankkártyával, nem lesz szükség készpénzre. Tállai András elmondta, hogy jövőre több százezer gazdasági szereplőnél fizethetnek az ügyfelek elektronikus ... tovább »

Idén rekordot dönthet az arany árfolyama

1870 USA dollár felett jár az arany unciánkénti árfolyama. A nemesfém az év első felében a világ legnagyobb értéknövekedését produkáló befektetési eszköze volt, árfolyama 16,8%-ot emelkedett idén. Az év innovatív terméke díjjal kitüntetett BlockBen szakértőjének elemzéséből ... tovább »

Jövő tavasztól a szakképzésben tanulóknak is járhat a diákhitel

Javaslatot fogalmazott meg a Gazdasági Kabinet a kormány részére amiatt, hogy a jövő tanév tavaszi félévében a szakképző intézmények tanulói, illetve a felnőttképzési jogviszonyban résztvevők is élhessenek a diákhitel adta lehetőségekkel. Varga Mihály tájékoztatása szerint ... tovább »

Hazánkban nőtt a hosszúlejáratú hitelek állománya

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn közzétett előzetes statisztikai mérlegéből kiderül, hogy a koronavírus-járvány miatti pénzpiaci feszültségek enyhítése érdekében bevezetett új, hosszú lejáratú hitelek átlagállománya 319 milliárd forinttal 1131,9 milliárd forintra emelkedett ... tovább »

A hónap végéig lehet becserélni a régi két - és ötezres bankjegyeket a postákon és a bankfiókokban

Július végéig lehet még becserélni a régi két - és ötezres bankjegyeket a postákon és a bankfiókokban. Utána már csak a Magyar Nemzeti Bankban tudjuk ezt megtenni. Még több mint 19 millió forint értékben vannak forgalomban a 2017 márciusa előtt kibocsátott bankjegyek, de fizetni ... tovább »

Hazánkban nagyon népszerű az azonnali fizetési rendszer

Az azonnali fizetési rendszer országos bevezetését követő négy hónapban több mint 14 millió azonnali átutalást kezeltek sikeresen a Takarékinfo Zrt. által egyszerre három nagybank részére kiépített rendszerek. Ez az összes hazai AFR-tranzakció kb. 40%-a. Az azonnali fizetési rendszer ... tovább »

Hazánk ekkora forráshoz jut a járvány elleni védekezéshez

Varga Mihály bejelentése szerint hatvanmilliárd forintnyi forráshoz jut Magyarország a járvány elleni védekezéshez. A pénzügyminiszter aláírta az erről szóló megállapodást az Európa Tanács Fejlesztési Bankkal (CEB). Elmondta, hogy a kedvezményes finanszírozási forrás többek ... tovább »

Új érméket bocsátott ki az MNB

Ma új 10 és 20 forintos forgalmi érméket bocsátott ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a koronavírus-járvány elleni védekezésben kiemelkedő szerepet vállalók munkájának elismerésére és tiszteletére. A pénzérmék két-kétmillió példányban kerülnek a mai naptól forgalomba. Kandrács ... tovább »

A KSH adatai alapján éves alapon ekkora volt a drágulás

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) most közölt adatai alapján éves alapon átlagosan 2,9%-os volt a drágulás. Az átlag persze nagy szórást takar, az élelmiszerek ára majdnem háromszor gyorsabb ütemben nőtt, éves alapon 7,8%-kal. Ezen belül a párizsi, kolbász 20,5, az idényáras ... tovább »

=