Valutaváltó

FreeCurrencyRates.com
Kiemelt híreink

Ekkora nyugdíjkorrekcióra számíthatunk

A nyugdíjtörvény rendelkezik arról, hogy bizonyos feltételek teljesülése mellett novemberben kiegészítő nyugdijkorrekciót kell, hogy adjon a kormány. A nyugdíjtörvény szerint kiegészítő nyugdíjemelésben akkor részesülhetnek a nyugdíjasok, ha a KSH január-augusztus hónapokban ... tovább »

Újra egy százalékot faragott az irányadó kamatból az MNB

Az MNB újra egy százalékot faragott az irányadó kamatból, ami mostantól 14%. Szintén ez várható a következő hónapokban is, ha folytatódik az infláció csökkenése. A hitelesek ugyan még nem lélegezhetnek fel, de a jegybank lépései fokozatosan olcsóbbá tehetik a banki kölcsönöket ... tovább »

Mobilozz olcsón!

A Netfone Telecom kedvező árú mobileelőfizetési csomagokkal rukkolt elő nyári akciója keretében. A Korlátlan belföldi beszélgetést és max. 100 db SMS-t tartalmazó csomagok e-pack kedvezménnyel már havi 4290 Ft-tól elérhetőek. (1 GB adatforgalommal). Természetesen nagyobb adatforgalmi ... tovább »

Változás a bankszámláknál

Az azonnali átutalás körébe tartozó fizetési megbízások értékhatára 2023. szeptember 1-jétől 10 millióról 20 millió forintra nő. Tehát pillanatok alatt már 20 millió forintot is átutalhatunk. Ez az értékhatár-emelés azért történik, hogy az esetlegesen bekövetkező, nagyobb ... tovább »

Felmérés: a magyarok szerint a nő feladata a gondoskodás, a férfié meg a pénzkeresés

Egy felmérésből kiderült, hogy hazánkban a lakosság 79%-a szerint a férfiak legfontosabb feladata a pénzkeresés. Az Eurobarometer adatai szerint ugyanilyen arányban (78%) válaszolták azt a magyar megkérdezettek, hogy a nők legfontosabb feladata a gondoskodás az otthonról és a családról. ... tovább »

Jó hír érkezett a SZÉP-kártya-tulajdonosok számára

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium szerdai közleménye szerint az idei évben 650 ezer forintra emelkedik a Széchenyi Pihenőkártya kedvezményes kerete. A kormány döntése szerint 2023. augusztus 1. és 2023. december 31. között a munkáltatók a mostani kereten felül a SZÉP-kártyára ... tovább »

Hazánkban nagyon megnőtt a devizaszámlák iránti kereslet

A magas kamatok sokak kedvét elvették a hitelfelvételtől. A bankoknak viszont mégis van minek örülni, mert az elmúlt egy évben annál többen mentek hozzájuk új bankszámlát nyitni. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) friss adataiból kiderül, hogy március végére meghaladta a 10,8 milliót ... tovább »

Új 100 forintos érme kerül forgalomba

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából 100 forintos forgalmiérme-emlékváltozatot bocsát ki 2023. május 23-án. A különleges érme a Magyar Honvédség logójának szimbolikus elemeit emeli ki, megörökítve a történelmi múlt és a ... tovább »

Hazánkban minden harmadik dolgozó kényszerül másodállást is vállalni

Egy friss piackutatásból kiderült, hogy a magyar dolgozók harmada kényszerül másodállást vállalni az elszálló megélhetési költségek miatt. Az energiaválság, az általános infláció és az élelmiszerek drágulása jelentősen csökkenti a fizetések reálértékét. Így sokaknak ... tovább »

Csökkent a hitelből lakást vásárlók aránya

A tavalyi évben 129 ezer lakáspiaci adásvételre kerülhetett sor, ehhez képest közel 54 ezer lakáshitelt folyósítottak a bankok lakásvásárlásra, ami 42%-os arány. Felemásan alakult a múlt év, az első fél évben az egy évvel korábbihoz képest 22%-kal csökkent a lakáshitelek száma, ... tovább »

=