Valutaváltó

FreeCurrencyRates.com
Így cselezik ki a kormányt a szerencsejátékosok

A kormány legújabb törekvései, miszerint hogy a bankoknak megtiltja a szerencsejátékos cégek felé történő közvetlen ki- és befizetéseket, lépéskényszerbe helyezi a játékosokat. A jelek szerint a szerncsejátékosok hamar megtalálták a kiskapukat, bár a rutinosabbak már korábban sem a magyar pénzintézeteket használták.


A kormány mindent megtesz, hogy az általa illegálisnak mínősített, de valójában az EU-ban jogszerűen bejegyzett, online szerencsejáték cégek és ügyfeleik dolgát megnehezítse és egy jól körülhatárolt körnek - Vajna András György (alias Andy Vajna) környezete - kedvezzen.


Természetesen aki eddig külföldi online szerencsejátékos oldalakon játszott, például a kedvezőbb oddsok, a barátságos bónuszok és a gyorsabb kifizetések reményében, valószínűleg a jövőben sem fog egyhamar magyar online szerencsejátékokra váltani. A rutinosabb játékosok a különböző eWallet, elektronikus pénztárca szolgáltatásokat használhatják, amelyek többsége kapcsolatban áll az online szerencsejátékos cégekkel, így ki- és befizetéseket is kezelnek.


A Paysafe Group Plc. több online fizetzési megoldás birtokosa, és az egyes fizetési módok között is biztosít átjárhatóságot.


A legismertebb a ma már Skrill néven ismert (korábban Moneybookers) betéti kártya és ewallet szolgáltatás. Egy magyar embernek talán hihetetlen, de teljesen online ügyintézéssel percek alatt ingyen egy online számlát lehet nyitni, sőt aki szeretné egy Mastercard elektronikus kártyát is hozzá, az mindössze 2 hét alatt, 10 EUR éves díjért hozzájuthat! A Skrill számláról szinte bármelyik online szerencsejátékos cégnél lehet be- és kifizetést teljesíteni. Ha készpénze lenne szükségünk, akkor az egyenlegünket lekérhetjük a bankszámlánkra, vagy elsétálhatunk egy ATM-hez és a kapott bankkártyánkkal felvehetünk amennyit szeretnénk. (napi 250 EUR a limit)


A Neteller elnevezésű számlához hasonlóan egyszerűen, teljesen online ügyintézéssel és ingyenesen lehet hozzájutni. 10 EUR összegért itt egy Mastercard dombornyomott bankártyát igényelhetünk, amellyel a Skrill-től eltérően akár napi 900 EUR összeget is felvehetünk, vagy napi 2700 EUR összegben vásárolhatunk. A Neteller a Skrillhez hasonlóan a Paysafe Group Plc. szolgáltatása.


A PaysafeCard egy olyan feltöltős kártya, amely számtalan helyen megvásárolható és interneten online fizetésre használható. Előnye, hogy gyakorlatilag inkognitóban használható, sem bankszámlaadatok, sem bankkártyaadatok nem szükségesek a használatához. Az ember elsétál egy értékesítőhelyre, vesz egy adott értékű kártyát és az értékét elköltheti valamilyen online szolgáltatás (pl. online szerencsejáték, vagy online játékok, vagy online társkeresők) igénybevételére. Magyarországon az ÖMV benzinkútak, az InMedio és Relay hírlapüzletek a legtöbb egységgel rendelkező értékesítői partnereik, de mellettük többszáz kisebb nagyobb üzlet is forgalmazza őket. A webes felületük magyarul is elérhető! Ez a szolgáltatás szintén a Paysafe Group Plc. terméke.


A Payoneer is egy dombornyomott betéti Mastercard kártya és egy eWallet együttese. Számlánkra affiliate jutalékokat érkeztethetünk pl. Google Adsense, vagy a Gattyán György magyar milliárdos által üzemeltetett Livejasmin, illetve az eBay szolgáltatásai kapcsán. A számla és a bankkártya itt is egyszerűen, online és gyorsan ighényelhető! Az éves díj 29,95$, de ebből 25$-árt visszakaphatunk 100$ költés felett, így gyakorlatrilag alig 5$-ért jutunk egy dombornyomott bankkártyához. Az alacsony díjakért cserében, ha jóváírás érkezik a számlánkra, azért fizetnünk kell egy csekéály összeget. 2 órán belüli jóváírás igénylése esetén 5$, 2 munknapos jóváírás esetén 2$ a levonandó tarifa. Érdekessége, hogy a felületük nagy része és az ügyfélszolgálat elérhető magyar nyelven is!


Paypal számlánkról szerencsejátékos szolgáltatásokért nem fizethetünk, de pl. skrill ügyességi játékokért több helyen is lehet!


Lehet nem ez volt a kormányzat szándéka, de a szerencsejátékosokon keresztük mind több felhasználót ismertetnek meg a legfejlettebb online pénzügyi szolgáltatásokkal,, amelyeknek köszönhetően - mivel ezek valamennyien külföldi szolgáltatók - a tranzakciós illetékek megfizetése is kikerülhető. A külföldi szolgáltatóktól, kétséges, hogy a magyar hatóságok betudják-e vasalni az illetéket.

=