Valutaváltó

FreeCurrencyRates.com
Kiemelt híreink

Új, érintéses mobilfizetési szolgáltatás az OTP-nél

Az OTP Bank a Simple alkalmazáson keresztül elindította érintéses bolti mobilfizetési szolgáltatását. Eleinte a bank ügyfelei számára érhető el a szolgáltatás, akkor, ha rendelkeznek megfelelő kártyával és telefonnal. Kell hozzá az OTP Bank által kibocsátott MasterCard vagy Maestro ... tovább »

2021-re Magyarországon is euró lesz?

Hosszú idő után először, most lényegesen közelebb kerülhet Magyarország az euró bevezetéséhez. Állítólag őszre egy visszautasíthatatlan ajánlatot kapnak azok, akik az EU tagjai, de még nem részei az eurózónának. Ez azt jelenti, hogy nemsokára kiderül, vajon milyen eszközökkel ... tovább »

Nem jelentkeznek betétbe tett pénzükért az emberek

Az Országos Betétbiztosítási Alapnál kb. 2,7 milliárd forintnyi nem kifizetett kártalanítás áll, amiért nem jelentkeznek a betétesek. A tavalyi év végén 18 474 milliárd forintnyi betét volt a hitelintézeteknél. Egy ügyfélre kb. 1,375 millió forint jutott, ez pedig 10%-kal több, ... tovább »

Jövő évtől ennyit nő a nyugdíj

A nyári szünet előtt a kormánypárti képviselők szavazataival elfogadták a jövő évi költségvetést. A nyugdíjasok így jövő év januárjától 3%-os nyugdíjemelést kapnak, mivel az inflációt 3%-ra lőtte be a kormány. A nyugdíjasok az idén novemberben kiutalandó nyugdíjprémium ... tovább »

Mától megszűntek a roamingdíjak az EU-n belül

A mai naptól felárak nélkül, a hazai díjszabás szerint lehet mobilról hívást kezdeményezni és fogadni, SMS-t írni és internetezni az EU-n belül. Június 15-től ugyanis megszűnnek a roamingdíjak az Európai Unióban. A roamingdíj eltörlése a külföldre utazó turistákra, az ideiglenesen ... tovább »

Az MNB új, 50 forintos érmét bocsát ki

A Magyar Nemzeti Bank a 2017-ben Magyarországon megrendezett 17. FINA Világbajnokság alkalmából 50 forintos érme kibocsátása mellett döntött. Az érméből kétmillió darabot készítenek. Ebből hétezer különleges - proof technológiával verhető. Az ilyen érmék háttere tükörfényes, ... tovább »

2019. július 1-től jön az azonnali fizetések rendszere

Nagy változások várhatóak Magyarországon a pénzügyi rendszerben. 2019. július 1-től ugyanis a tervek szerint bevezetik az azonnali fizetések rendszerét. Ez azt jelenti, hogy a hét minden napján, 24 órában minden 10 millió forint alatti belföldi, egyedi forint átutalásnak maximum 5 ... tovább »

Közel 3 milliárd forint plusz forrást kap a NAV

Összesen 4,2 milliárd forint átcsoportosításáról döntöttek az Országvédelmi Alap forrásaiból. A legnagyobb, 2,9 milliárd forintos összeget a NAV kapja. A forrást beruházásokra használhatják fel. Plusz pénzt kap az előirányzatból még a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat is. A szervezet ... tovább »

Hamarosan már csak az új öt- és kétezres bankjegyekkel lehet fizetni

2017. július 31-ig érvényesek a 2016 előtt kibocsátott 2000 és 5000 forintos bankjegyek. Ekkor a Magyar Nemzeti Bank bevonja őket a forgalomból. 2017. augusztus 1-től már csak az idén márciusban megjelent és megújított barna 2000 és sárga 5000 forintos bankjegyek lesznek érvényben. ... tovább »

96 ezer forint lesz a diplomás gyed

A diplomás gyed három éve létezik Magyarországon. Eddig kb. ezer nő igényelte, és az igénylők száma folyamatosan nő. Eddig egy évig járt, de jövő évtől a gyerek kétéves koráig fog járni a diplomás gyed. Az egyetemeken nappali tagozatos, és már legalább két félévet eltöltött ... tovább »

=