Valutaváltó

FreeCurrencyRates.com
Kiemelt híreink

Az MNB továbbra is segítene a fogyatékkal élő ügyfeleknek

A 2011-es népszámlálás adatai alapján kb. félmillió fogyatékkal élő ember van Magyarországon. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2016-ra már számos új dolgot vezetett be az egyenlő esélyek biztosítására. Fontos, hogy megújították az ügyfélirányító rendszerüket és akadálymentesítették ... tovább »

Látványosan megerősödött az euró a dollárral szemben

Majdnem 4 hónapos csúcsra erősödött az euró a dollárral szemben. A szakértők szerint még tovább fog izmosodni. Az euró a napokban 0,8%-kal erősödött, amivel ebben a hónapban összesen 2,6%-os az erősödése a dollárhoz viszonyítva. Az euró az év közepén érhet el a csúcsra, és ... tovább »

Mától engedély kell a jelzáloghitel-közvetítéshez

A mai naptól a jelzáloghitel-közvetítőknek engedély kell a tevékenységük végzéséhez. Ezt az engedélyt március 21-ig kellett megszerezniük a Magyar Nemzeti Banktól. Ha nincs engedélyük, a mai naptól feladataikat már nem láthatják el, addig, amíg a szükséges jegybanki engedélyt ... tovább »

Elégedettek a magyar munkavállalók

Az Epson felmérése alapján a magyar munkavállalók 82%-a elégedett a munkájával és a munkahelyével. 74%-uk szerint a munka és a magánélet közötti egyensúly is teljesen megfelelő. Annak ellenére gondolják így, hogy 68%-uk hetente átlagosan 7 órát túlórázik, mely túlóráknak ... tovább »

Internetes csalók próbálják megszerezni az ügyfelek OTP adatait

Az OTP bank internetes csalásra hívta fel ügyfeleinek figyelmét. A csalók adathalász emaileket küldenek ki. A levelekben van egy hivatkozás, ami átvisz egy hasonló oldalra, mint az OTPdirekt, ott pedig elkérik a belépési adatokat. Az OTP soha nem kéri el ügyfeleinek adatait emailben, tehát ... tovább »

Egyre elterjedtebb az érintéses kártyás fizetés Magyarországon

2011-ben szinte még azt sem tudtuk mi ez a technológia. Tavaly viszont már a tranzakciók több mint fele érintéses fizetéssel zajlott a boltokban. 2016 végén a bankkártyák több mint kétharmadával, a POS-terminálok több mint háromnegyedén tudtunk érintéssel fizetni. Ma már a bankok ... tovább »

Olcsóbb lett az élet Magyarországon

A tegnapi napon, március 16-án olcsóbb lett az élet Magyarországon. Ekkor lépett hatályba ugyanis az állami rezsicsökkentés második fázisa. Húsz hatósági díj és illeték szűnt meg. Ebből tizenöt tétel eltörlése a lakosságra, öt tétel megváltoztatása pedig a vállalkozásoknak ... tovább »

Egyre jobban nő a háztartási vegyi áruk és kozmetikumok forgalma

A Nielsen piackutató közlése szerint a háztartási vegyi áruból és kozmetikumból a kiskereskedelem egy év alatt 388 milliárdnyi forintos forgalmat bonyolított le. Ez azt jelenti, hogy 5 százalékkal többet az előző évhez képest. Az eladott termékek mennyisége viszont 1 százalékkal ... tovább »

Mire költjük a plusz fizetést?

2016-ban hét százalékkal emelkedtek a reálkeresetek Magyarországon. Emiatt viszont egyre többet vásárolunk, nem csak a boltokban, hanem sok másra is elmegy a plusz kereset. Mint például utazásra, szórakozásra, mozizásra, lakásfelújításra, egészségügyre, oktatásra, vendéglőben ... tovább »

Adófajták Magyarországon

Magyarországon jelenleg 59 adófajta létezik. Tavaly ez a szám 60 volt, idén egyel csökkent. Az idei adószerkezet szinte semmilyen fontosabb eltérést nem mutat a tavalyihoz képest. Továbbra is vannak szinte kimutathatatlan bevételt hozó adófajták, például a háztartási alkalmazottak ... tovább »

=