Valutaváltó

FreeCurrencyRates.com
Kiemelt híreink

Egyre több a CSOK-igénylés

Az utóbbi hetekben a CSOK-igénylések száma meghaladta a 100 milliárd forintot. Ez év januárjáig kb. 39 ezer család nyújtotta be támogatási kérelmét, melyek összértéke mintegy 95 milliárd forint. A három vagy több gyermeket nevelő, illetve vállaló családok közül ötből négyen ... tovább »

Távozik a Budapesti Értéktőzsde éléről Nagy Márton

Távozik a Budapesti Értéktőzsde éléről Nagy Márton, az MNB alelnöke. Az igazgatóság elnöki tisztét 2015. december 16-tól máig ő töltötte be. Vezetése alatt a BÉT megkezdte azoknak a feladatoknak a teljesítését, amelyeknek fő célja a tőzsde fejlesztése volt. Múlt évben olyan ... tovább »

Mégsem csökken az állami támogatás a lakástakarékra

Felröppent egy hír, miszerint ez év március elsejétől csökkenhet a lakástakarékhoz adott állami támogatás, és hogy emiatt érdemes még elseje előtt szerződni. Ez a híresztelés azonban nem bizonyult igaznak. Az OTP bank elmondása szerint továbbra is 30%, magánszemélyek által legfeljebb ... tovább »

30 000 új bankkártya-elfogadó terminál várható

Országunkban a 90-es években jelentek meg a bankkártya-elfogadó helyek. A Nemzetgazdasági Minisztérium a tavalyi év végén 2,4 milliárd forint támogatási keretet határozott meg új terminálok kiépítésére, így a jelenlegi kb. 100 000 elfogadóhely 30 000 újjal bővülhet. Az új terminált ... tovább »

Országunkban a nők sokkal kevesebbet keresnek, mint a férfiak

A nemek közötti egyenjogúságról beszélve ritkán említjük ezt a témát, hogy a nők a munkaerőpiacon még mindig kevesebbet érnek, mint a férfiak. Tény viszont, hogy Magyarországon a nők 13,2%-kal keresnek kevesebbet, mint férfi társaik, és 46 perccel dolgoznak többet náluk. Emellett ... tovább »

Nő a BKV bevétele

A BKV bevétele egy év alatt majdnem 2 milliárd forinttal nőtt. Ez azt mutatja, hogy egyre többen utaznak tömegközlekedéssel. A BKV bevétele a múlt évben novemberig már több mint 59 milliárd forint volt, melynek jelentős része a bérletvásárlásokból jött össze. A jegykiadó automaták ... tovább »

Így keresnek sokat ügyfeleik bankkártyáin a bankok

Három nagy amerikai bank, a Bank of America, a JP Morgan Chase és a Wells Fargo a tavalyi évben 6,4 milliárd dollárt kaszált csupán abból, hogy az ügyfeleik bankautomatákat használtak, illetve túllépték a bankkártyáik fedezetét. Ez azt jelenti, hogy átlagosan minden amerikai felnőtt ... tovább »

Tizenötmilliárd forint az óvodákra, bölcsődékre

Tizenötmilliárd forintos európai uniós forrásból fejlesztené az óvodai és bölcsődei ellátást a kormány. A pályázat segítségével az intézmények felújíthatják vagy bővíthetik épületeiket, orvosi - és/vagy torna szobát alakíthatnak ki, bezárt intézményt nyithatnak meg újra, ... tovább »

Béremelés az állami cégeknél

Emelkedik az NFM-hez (Nemzeti Fejlesztési Minisztérium) tartozó 230 állami vállalatnál 143 ezer munkavállaló bére. Az emelés 2017-től 2019-ig együttesen 30 százalékos lesz. A béremelést az adófizetők állják, és január elsejétől visszamenőleg érvényesek. Ettől az intézkedéstől ... tovább »

Gyorsítaná a kormány a családi csődvédelmi eljárásokat

A magáncsőd intézményét 2015-ben vezették be Magyarországon, az eladósodott magánszemélyek miatt, hogy kikerülhessenek az adósságuk csapdájából. Mindezt olyan, államilag felügyelt jogi folyamat során, amely szem előtt tartja az adósok és a hitelezők érdekeit is. Az adósmentő ... tovább »

=