Valutaváltó

FreeCurrencyRates.com
Kiemelt híreink

Egyre jobban nő a háztartási vegyi áruk és kozmetikumok forgalma

A Nielsen piackutató közlése szerint a háztartási vegyi áruból és kozmetikumból a kiskereskedelem egy év alatt 388 milliárdnyi forintos forgalmat bonyolított le. Ez azt jelenti, hogy 5 százalékkal többet az előző évhez képest. Az eladott termékek mennyisége viszont 1 százalékkal ... tovább »

Mire költjük a plusz fizetést?

2016-ban hét százalékkal emelkedtek a reálkeresetek Magyarországon. Emiatt viszont egyre többet vásárolunk, nem csak a boltokban, hanem sok másra is elmegy a plusz kereset. Mint például utazásra, szórakozásra, mozizásra, lakásfelújításra, egészségügyre, oktatásra, vendéglőben ... tovább »

Adófajták Magyarországon

Magyarországon jelenleg 59 adófajta létezik. Tavaly ez a szám 60 volt, idén egyel csökkent. Az idei adószerkezet szinte semmilyen fontosabb eltérést nem mutat a tavalyihoz képest. Továbbra is vannak szinte kimutathatatlan bevételt hozó adófajták, például a háztartási alkalmazottak ... tovább »

Egyre több a készpénz mennyisége Magyarországon

Folyamatosan növekszik a Magyarországon forgalomban lévő készpénz mennyisége. Január elsején 4572 milliárd forintnyi bankjegy és érme volt kint a lakosságnál és a vállalkozásoknál. Ez rekordnak is nevezhető, mivel az elmúlt időszakban nem volt ekkora érték, egy évvel korábban ... tovább »

Mi lesz a forinttal?

A forint vagy erősödni fog, vagy inflációval érjük utol a fejlett országok árszínvonalát. Ha a forint árfolyama nem mozdul érdemben, akkor valószínűleg addig fognak emelkedni a bérek, amíg a munkaerő elvándorlása lelassul. Ez kb. a nyugati nettó bérek felénél fog bekövetkezni. ... tovább »

Nagy fejlesztésre készül a Magyar Posta

Könyvelt küldeményt követő rendszert fejleszt a Magyar Posta az Európai Unió és a magyar állam finanszírozásával. A projekt 2018 közepén valósul meg, a 2,4 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásból és a magyar posta 1,9 milliárd forint saját forrásából. A Magyar Posta ... tovább »

Egy adótraffipax fogja jelezni, hogy hol számíthatunk ellenőrzésekre

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal mostantól nyilvánosságra fogja hozni az ellenőrzéseinek helyszínét. A NAV honlapján egy adótraffipax fogja jelezni, hogy hol számíthatunk ellenőrzésekre. Tehát követhető lesz, hogy hol jelennek majd meg az ellenőrök. A NAV vezetője szerint, mivel előre ... tovább »

A NAV készíti el az adóbevallás tervezetét a magánszemélyeknek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal 3,8 millió embernek készíti el adóbevallási tervezetét. Az elkészült szja-bevallás tervezete ügyfélkapun keresztül lesz majd hozzáférhető. Ez a webes felület már tesztelve is lett szakmai szervezetek által, és jók a visszajelzések. Vannak, akik még ... tovább »

Ismét nő az érdeklődés a lakáshitelek iránt

A lakáspiac fellendülésével párhuzamosan folyamatosan nő az érdeklődés is a lakáshitelek iránt. A korábbi devizahiteles válság miatt továbbra is vonakodnak az emberek, de a mostani fellendülés sokkal biztonságosabb, tehát bátrabban vásárolhatunk lakást hitelből. Csökkenti a kockázatot ... tovább »

24 millió dollárt keresett a tőzsdén egy amerikai középiskola

A Saint Francis amerikai katolikus középiskola a finanszírozási fázisban befektetett a Snapchatet kitaláló cégbe. 2012-ben 15 ezer dollárért vett részesedést a vállalatban. Ezzel tegnap 24 millió dolláros nyereséget realizáltak, amikor megindult a részvényekkel a kereskedés a tőzsdén. ... tovább »

=