Valutaváltó

FreeCurrencyRates.com
Kiemelt híreink

Boris Johnson szerint nem születik Brexit-megállapodás

Boris Johnson brit miniszterelnök valószínűnek tartja, hogy nem születik megállapodás az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszerének feltételeiről folyó tárgyalásokon. Johnson csütörtök este telefonon beszélt Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság ... tovább »

Hamarosan már kamatozik a digitális arany

Idén áprilisban hozta létre és vitte tőzsdére az arany digitális változatát egy magyar fintech, az év innovatív terméke díjjal kitüntetett BlockBen. A BlockBen a blockchain technológia által garantált biztonságban hozta létre a digitális aranyat, amelynek 100 egysége pontosan megfelel ... tovább »

Nehéz időket él az albérletpiac Budapesten

A Rentingo.com elemzéséből kiderül, hogy mélypontra zuhantak a budapesti albérletárak a koronavírus-járvány második hullámának hatására. A kínálati oldalt megnövelték többek között a turisták által magukra hagyott Airbnb-s lakások. A járvány ezzel együtt padlóra küldte a ... tovább »

Elnyerte az év bankja díjat az OTP Bank

Az OTP Bank kapta az év bankja díjat a Financial Times csoporthoz tartozó The Banker magazin nemzetközi versenyén. A magyarországi mellett Bulgáriában és Szlovéniában is a csoporthoz tartozó bankok nyertek. A két további év bankja díjas OTP-leánybank a DSK Bank és az SKB Bank lett a ... tovább »

Ennyivel nőtt hazánkban az átlagkereset

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) információi szerint szeptemberben a nettó átlagkereset kedvezmények nélkül 260 900 forintot, a kedvezményeket is figyelembe véve pedig 269 500 forintot ért el. A kedvezmények figyelembevételével számított nettó kereset 8,9%-kal emelkedett az előző ... tovább »

Egyre népszerűbb a Díjnet

Ebben a hónapban az átlagos duplájára nött meg a regisztrációk száma a Díjneten. Így a március-áprilisi csúcs után a járványügyi korlátozásokkal összefüggésben ismét egyre többen térnek át számláik elektronikus fizetésére. A koronavírus-járvány hatásának is köszönhetően ... tovább »

Új javaslatokról dönt kedden a gazdaságvédelmi operatív törzs

Varga Mihály hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy a gazdaságvédelmi operatív törzs olyan javaslatokról dönt kedden, amelyekkel gyorsabbá és olcsóbbá teszik a pénzügyek intézését. Ezzel nemcsak a gazdaság újraindulását, hanem a járvány elleni védekezést is támogatni ... tovább »

Hazánkban továbbra is a készpénz a leginkább használt fizetési eszköz

Az Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Szövetségének közlése szerint továbbra is a készpénz a leginkább használt hazai fizetési eszköz. Viszont az előző évekhez viszonyítva jelentősen megnőtt a különböző készpénzkímélő fizetési megoldások volumene. A szövetség a megyeszékhely-szintű ... tovább »

Emelkedhet év végére a világ adóssága

Az Institute of International Finance (IIF) jelentése szerint rekordszintre, 277 ezer milliárd dollárra emelkedhet év végére a globális adósság, miután a koronavírus-járvány miatt növelik kiadásaikat a kormányok és a vállalatok. A világ több mint 400 bankját és pénzügyi intézményét ... tovább »

Maradhat jövőre is az érintéses fizetések 15 ezer forintos értékhatára

A Magyar Nemzeti Bank közlése szerint jövőre is maradhat az érintéses kártyás fizetéseknél a 15 ezer forintos PIN-kód nélküli értékhatár, miután a kártyatársaságok és a pénzintézetek is támogatják a megemelt limit fenntartását a törvényi határidő lejárta után is. A tájékoztatásuk ... tovább »

=