Valutaváltó

FreeCurrencyRates.com
Kiemelt híreink

Hatalmas pénzérmét készített a brit királyi pénzverde

A brit királyi pénzverde több mint ezer éves történelme során az eddigi legnagyobb, tíz kilogrammos súlyú arany pénzérméjét készítette el. A különleges kollekciót a pénzverde (hivatalos nevén Royal Mint) II. Erzsébet brit uralkodó koronázásának 70. évfordulója alkalmából ... tovább »

Egyre több bank kapcsolódik be a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelt kínáló pénzintézetek sorába

Az elmúlt pár hétben több banki lépés is igazolta, hogy beválhat a Magyar Nemzeti Bank terve, és a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelek (MFSZ) terén kialakuló verseny az ügyfelek számára is kedvező lehet. Egyre több hitelintézet jelenti be saját konstrukcióját. Márciusban ... tovább »

Egyre gyakrabban próbálkoznak bankkártyás és online visszaélésekkel

A Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára, Tállai András az egyre gyakrabban előforduló bankkártyás és online visszaélések megelőzésére hívta fel a figyelmet. Elmondása szerint tavaly kb. 70 ezer visszaélés történt, és csaknem 1,3 milliárd forintot próbáltak ellopni a bankkártyacsalók. ... tovább »

Két új taggal bővült a százmilliárd dollárosok klubja a világon

Újabb két taggal bővült a százmilliárd dollárosok klubja a világon. Csatlakozott ugyanis a Google két alapítója, Larry Page és Sergey Brin is a körhöz. A tech részvényekben látott rali hozzásegítette őket, hogy vagyonuk meghaladja a 100 milliárd dollárt. A Bloomberg Billionaires ... tovább »

Kína a gazdasági nagyhatalmak között az első ország, amely elfogadja a digitális pénzek használatát

A kínai kormány megkezdte a digitális jüan forgalomba helyezését. A The Wall Street Journal gyűjtése alapján 750 ezer állampolgár részesült eddig a kriptopénzből, amelyhez helyi lottósorsolásokon juthatnak hozzá a lakosok, és üzletekben vagy online applikációkban költhetik el. ... tovább »

A PayPal engedélyezi a kriptopénzek használatát a hálózatán

Arra készül a PayPal, hogy engedélyezi hálózatán a digitális pénzek használatát a felhasználóinak. Először az amerikai ügyfeleknek lesz lehetősége kriptovalutával kereskedni az online platformon. A bitcoin, az ether és a litecoin is hamarosan átváltható lesz a PayPal digitális ... tovább »

Az amerikai jegybank így vélekedik a digitális valutákról

A Federal Reserve (Fed) elnöke, Jerome Powell szerint a digitális valuták elsősorban spekulatív eszközök, és az amerikai jegybank nem tervez egyelőre a digitális valutákkal kapcsolatos fejlesztéseket. Powell a nemzetközi Fizetések Bankja (BIS) online konferenciáján azt mondta, hogy kifejezetten ... tovább »

A bitcoin ereje egyre nő a világgazdaságban

A bitcoin összértéke ma már meghaladja a világ két legnagyobb fizetési hálózatát biztosító vállalat együttes értékét. A kriptovaluta ereje egyre nő tehát a világgazdaságban, maga mögé szorítva olyan óriásokat, mint a Visa és a Mastercard. A piacon forgó összes bitcoin együttes ... tovább »

Változások a Magyar Postánál

A Magyar Posta júliustól kivezeti szolgáltatási portfóliójából a címezetlen reklámkiadványok terjesztésének minden típusát, így a kereskedelmi, az ingyenes sajtótermékek és a politikai reklámkiadványok terjesztését is. A Magyar Posta részesedése ezen a piacon becslések szerint ... tovább »

Rekordmagasra nőttek a világpiaci élelmiszerárak

Az idei év februárjában 2014 júliusa óta a legmagasabb szintre emelkedtek a világpiaci élelmiszerárak. Már a kilencedik egymást követő hónapban jegyeztek fel növekedést az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) számításai szerint. A februári árindex 116 pont lett, 2,4%-kal ... tovább »

=