Valutaváltó

FreeCurrencyRates.com
Kiemelt híreink

Kivonul Magyarországról a Commerzbank

Kivonul Magyarországról és több más piacról Németország egyik legnagyobb pénzintézete, a Commerzbank. A német külkereskedelem kb. 30%-ának lebonyolításában közreműködő társaság 15 országban alakítja át vagy szünteti meg tevékenységét. Magyarországról kivonul, ami az 1993 ... tovább »

Hazánkban a fiatalok nagy része csupán 1 hónapig bírná jövedelem nélkül

A K&H ifjúsági indexéből, - amely a 19-29 évesek anyagi helyzetét vizsgálta 2020 utolsó negyedévében -, kiderül, hogy Magyarországon a fiatalok 23%-a tudatosan spórol, már a hónap elején félretesz. Viszont 28% egyáltalán nem tesz félre. A legtöbben általános tartalék céljából, ... tovább »

Három éve nem látott szintre emelkedett az ausztrál dollár

A nyersanyagárak folyamatos emelkedése miatt 2018. eleje óta nem látott szintre emelkedett az ausztrál dollár-amerikai dollár árfolyama. Az Ausztrália egyik fő exportcikkének számító vasérc ára tízéves rekordot döntött, amit segített a kínai piac újraindulása is a holdújévi ... tovább »

Sok ügyfél él a moratórium lehetőségével

A Magyar Hírlap közlése szerint az érintett 2,7 millió lakossági ügyfélből jelenleg 1,6 millió él a meghosszabbított és egyben általános törlesztési moratórium lehetőségével. A szakértők felidézték, hogy Gion Gábor pénzügyekért felelős államtitkár nemrégiben közölte, ... tovább »

Új rekordot ért el ma a Bitcoin

A bitcoin ma újabb rekordot ért el, 49 700 dolláros árfolyamon tetőzött, ami történelmi csúcsnak számít. Idén ezzel már 70%-ot emelkedett. A Reuters szerint bár a bitcoin sokáig tabunak számított a hagyományos pénzügyi vállalatok számára, az utóbbi időben egyre elfogadottabbá ... tovább »

A Tesla bejelentette: Mostantól Bitcoinnal is lehet fizetni termékeiért

Hétfői bejelentése szerint másfél milliárd dollárt fordított Bitcoin vásárlásra a Tesla. Ez új rekordra emelte a kriptodeviza árfolyamát. A Tesla bejelentette azt is, hogy mostantól Bitcoinnal is lehet fizetni termékeiért. A hírre tíz nappal azt követően került sor, hogy Elon Musk ... tovább »

Pár nap múlva félmillió ember veszítheti el az egészségügyi ellátását

Az adóhatóság közlése szerint 2021. január 1-től az egészségügyi szolgáltatási járulék havi összege 8000 forint, a napi összeg pedig a havi összeg harmincad része 10 forintra kerekítve, tehát 270 forint. A havi összeg továbbra sem függ attól, hogy hány napból áll egy hónap. ... tovább »

Ekkora nyereségre számít idén a Pfizer

A Pfizer a BioNTechhel közösen kifejlesztett koronavírus-vakcinája után megemelte nyereség-előrejelzését 2021-re. Az amerikai gyógyszercég az idei évben legalább 2 milliárd vakcinát tervez legyártani annak érdekében, hogy sikerüljön megfékezni a koronavírus világjárványt. A Pfizer ... tovább »

Hazánkban erősödött a lakosság pénzügyi tudatossága

Az OTP Bank 2020-as Öngondoskodási Index kutatásának felméréséből kiderült, hogy egyre többen készítenek rövidebb vagy hosszabb távra szóló pénzügyi tervet. Az arányuk a 2019-ben mérthez viszonyítva 4%-kal 49%-ra emelkedett. A bank arra figyelmeztet, hogy a további lépések megtételét ... tovább »

Jóval gyorsabban bővül az átlagnál a céges bankkártyák piaca

A Magyar Nemzeti Bank adataiból kiderül, hogy több mint 6%-kal ugrott meg a szeptember végéig tartó egy év alatt a hazánkban kibocsátott üzleti bankkártyák száma, és elérte a 739,7 ezret. Különösen figyelemreméltó ez a bővülés annak tükrében, hogy az itthon kibocsátott összes ... tovább »

=