Valutaváltó

FreeCurrencyRates.com
Kiemelt híreink

Sokan vannak, akik nem szorulnak rá, mégis igénybe veszik a moratóriumot

A hitelmoratórium lehetőségével élő háztartások legalább 56%-a tudná fizetni a törlesztőjét, de nem teszi. A Magyar Nemzeti Bank kritikával illette a kormány hitelmoratórium-hosszabbításra vonatkozó tervét. A jegybank szerint ennek kockázata meghaladhatja a program eddigi előnyeit. ... tovább »

Amerikában bitcoinért is lehet tankolni

Amerikában az egyik benzinkút és bolthálózat a Sheetz már elfogadja a bitcoint és más kriptovalutákat is a kútjain. A tranzakciókra a Flexa nevű fizetési szolgáltató alkalmazáson keresztül van lehetőség. Linda Smith, a vállalat fizetési megoldásokkal foglalkozó menedzserének elmondása ... tovább »

Alacsonyabb kulccsal adóztathatják meg jövő évtől a kriptodevizákból szerzett jövedelmeket

Jövő évtől várhatóan 15%-ra csökkentik a kriptodevizákból származó jövedelmek adókulcsát. Varga Mihály pénzügyminiszter a napokban jelentette be, hogy az eddigi 30,5%-os elvonás mértékét gyakorlatilag lefelezik. Emellett adóamnesztiát adnak a be nem vallott kriptojövedelmekre. ... tovább »

Hazánkban nőtt a fiatalok megtakarítási hajlandósága

A K&H ifjúsági indexe évek óta felméri a 19-29 évesek pénzügyi magatartását. Ebből kiderül, hogy évről évre jellemzőbb rájuk a takarékoskodás. Idén márciusban a fiatalok 60%-a rendelkezett félretett pénzzel, ami az eddig mért legmagasabb arány. Az elemzésből kiderül még ... tovább »

Több adónem is csökken a jövő évtől

Varga Mihály pénzügyminiszter elmondása szerint jövő évben is folytatódnak az adócsökkentések és- egyszerűsítések. A gazdaság újraindítását az adópolitikán keresztül is segíti a kormányzat. A pénzügyminiszter bejelentette, hogy az adókönnyítésről szóló törvényjavaslatot ... tovább »

A Goldman Sachs hivatalosan is bejelentette, hogy beszállt a kriptovaluta-bizniszbe

A Goldman Sachs hivatalosan is bejelentette, hogy elkezdte a kriptovalutával való kereskedést a Wall Streeten. A bank arról tájékoztatta a piaci szereplőket, hogy új kriptovaluta-kereskedési platformot hozott létre, melyen keresztül kétféle bitcoin-származékkal lehet üzletelni. A banknál ... tovább »

A Takarékbank szerint a járvány lecsengése után jelentősen megnő a hiteligény

A Takarékbank ügyfelei nagyobb összegű személyi kölcsönt vesznek fel idén, mint az elmúlt években. Ez főleg az otthonfelújítási programnak köszönhető. A hitelintézetnél a kedvezményes állami program beindulása után megnőtt az igénylések száma is, ugyanis sokan nem a kamattámogatott ... tovább »

Ennyit emelkedett az elmúlt év végére a hazai lakáshitel-állomány

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) összegzéséből kiderül, hogy a tavalyi év végére a hazai lakáshitel-állomány 10%-kal, kb. 373 milliárd forinttal, 4004 milliárd forintra emelkedett. Az állománynak a GDP-hez viszonyított aránya 7,8%-ról 8,4%-ra nőtt. A növekedés zöme egyértelműen ... tovább »

Hatalmas pénzérmét készített a brit királyi pénzverde

A brit királyi pénzverde több mint ezer éves történelme során az eddigi legnagyobb, tíz kilogrammos súlyú arany pénzérméjét készítette el. A különleges kollekciót a pénzverde (hivatalos nevén Royal Mint) II. Erzsébet brit uralkodó koronázásának 70. évfordulója alkalmából ... tovább »

Egyre több bank kapcsolódik be a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelt kínáló pénzintézetek sorába

Az elmúlt pár hétben több banki lépés is igazolta, hogy beválhat a Magyar Nemzeti Bank terve, és a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelek (MFSZ) terén kialakuló verseny az ügyfelek számára is kedvező lehet. Egyre több hitelintézet jelenti be saját konstrukcióját. Márciusban ... tovább »

=