Valutaváltó

FreeCurrencyRates.com
Kiemelt híreink

Ma idei legerősebb árfolyamát érte el a forint

Idei legerősebb árfolyamát érte el ma a forint a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon. Az euró jegyzése a péntek reggeli 306,57 forintról 305,63 forintra, a dolláré 268,80 forintról 267,35 forintra, a svájci franké pedig 278,05 forintról 276,53 forintra csökkent estig. A hét elején ... tovább »

Bővítette a nyári diákmunka programra szánt összeget a kormány

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) 300 millió forinttal - 2,6 milliárd forintra bővítette a nyári diákmunka programra szánt összeget. Idén eddig több mint 16 ezren jelezték, hogy dolgoznának az NGM által meghirdetett programban. A július 1-től augusztus 31-ig tartó lehetősséggel ... tovább »

Változás lesz a bankkártyáknál

Jövő év elején a bankkártyákkal való visszaélés esetén fontos változtatás lesz. Jelenleg 90%-ban a kártyák kibocsátói viselik az anyagi felelősséget, abban az esetben, ha visszaélnek a bankkártya-adatokkal, és nem az ügyfél a hibás. Az ügyfelek kára az összes veszteségnek ... tovább »

Sokan elbukhatják a diplomájukat

Egy új rendeletmódosítás szerint, aki 2005 előtt kezdte el tanulmányait és jövő év szeptemberig nem tesz záróvizsgát, az elbukhatja a diplomáját. Ez kb. húszezer embert érinthet. A felsőoktatásért felelős államtitkárság szeretné tudni, hogy kik azok a hallgatók, akik feladták ... tovább »

Akár az esti és az éjszakai órákban is ellenőrizhet a NAV

Július 10. és 30. között többször fognak ellenőrzéseket csinálni az adóhatóság munkatársai  Budapesten és környékén, akár az esti és az éjszakai órákban is. Ezt a szigorítást a nyári sportrendezvények miatt megnövekedő turistaforgalommal indokolják. Többnyire a szórakozó-, ... tovább »

Július 1-től újra munkába állhatnak a nyugdíjasok

A mai naptól megalakulhatnak az idősek rugalmas foglalkoztatását lehetővé tevő közérdekű nyugdíjas szövetkezetek, melyek létrehozásához legalább tíz tagra van szükség. A szervezeteknek olyan tagjai is lehetnek, akik nem nyugdíjasok, legfeljebb a tagságuk tíz százalékáig. Viszont ... tovább »

Ingyenesek lesznek a közműcsatlakozások július 1-től

Ingyenessé válnak a közműcsatlakozások július 1-től a családoknak és a kis- és középvállalkozásoknak is. Nekik tehát mérsékli, vagy teljesen díjmentessé teszi a kormány a kapcsolódó eljárási díjakat. Díjmentessé válik tehát a legfeljebb óránként 4 köbméter és a legfeljebb ... tovább »

Ha minden igaz, nemsokára az interneten is nyithatunk bankszámlát

Hétfőn hatályba lépett az új Pmt. (pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvény). Ez azt jelenti, hogy talán az interneten is nyithatunk majd bankszámlát. Már csak a részleteket kell kidolgozni, ez pedig a jegybank feladata lesz. ... tovább »

Ezentúl okmányokat is vigyünk csekkbefizetéshez

Június 26-án hatályba lépett egy Európai Uniós rendelet, ami alapján egyes csekkek használatához személyi igazolványt és lakcímkártyát kell felmutatnunk. Továbbra sincs adatrögzítési kötelezettség az "M" jelzésű csekkeknél. Ezek többnyire adó, pénzbírság, vagy illetékek ... tovább »

Tovább emelkednek a bérek

A Központi Statisztikai Hivatal szerint az idei év első negyedévében 11%-kal emelkedtek a bruttó keresetek, a márciusi átlagkereset pedig 12,8%-kal volt több az egy évvel korábbinál. Az emelkedés a rendszeres bérek növekedése miatt van, melyek a vállalkozásoknál 12,3%-kal, a költségvetésben ... tovább »

=

Valutaváltó

FreeCurrencyRates.com