Valutaváltó

FreeCurrencyRates.com
Kiemelt híreink

Nagy a különbség a jövedelmek között az ország két fele között

Továbbra is hatalmas a különbség jövedelmek terén az ország nyugati és keleti fele között. A legfrissebb hírek szerint a nyugat-magyarországi megyékben és Budapesten voltak a legmagasabbak az átlagos havi nettó keresetek az idei év első felében. A fővárosban 246 ezer forint, Győr-Moson-Sopron ... tovább »

Növekszik a világon a munkanélküliek száma

Kétszázmillió fölé emelkedett a világon a munkanélküliek száma az idei évben. Tavalyhoz képest a növekedés kb. 3,4 millió. A munkanélküliek számának növekedése elsősorban arra vezethető vissza, hogy nem fejlődnek a kis- és közepes vállalkozások, amelyek a fő munkaadók a fejlődő ... tovább »

Megindult a külföldi EU-alkalmazottak elvándorlása Nagy-Britanniából

A külföldi EU-munkavállalók jövőbeli jogi státuszát körülvevő bizonytalanság munkaerőhiányt és áremelkedéseket okoz a brit kiskereskedelemben. A brit kiskereskedelmi szektor közvetlenül 170 ezer külföldi uniós alkalmazottat foglalkoztat. Ez a teljes kiskereskedelmi munkaerő 6%-a. ... tovább »

Fontos változás a gázszámláknál

A Nemzeti Közművek ezentúl negyedévente egy levélben küldi meg a következő három havi csekkeket az átalányt fizető gázfogyasztóknak. Érdemes figyelmesen kezelni a megkapott számlákat, és mindig az adott hónapra kiírt csekket, tehát a leghamarabb esedékes számlát befizetni. Ebben ... tovább »

A Brexit átmeneti periódusa 2021 végéig eltarthat

A brit kormányzó Konzervatív Párt keddi konferenciáján a befolyásos miniszterek közül többen amellett érveltek, hogy a 2019. márciusi brit EU-kilépést követően 2021 végéig tartson az átmeneti időszak. Ez hosszabb, mint a kormányfő-aspiráns Boris Johnson külügyminiszter által ... tovább »

Fontos változás a bankkártyáknál

Egy benyújtott törvénymódosítás új előírásai alapján egyre több téren mentesülhetnek az ügyfelek a károk megtérítése alól, ha elvesztették vagy ellopták a kártyáikat. Az elveszett vagy ellopott kártyák esetében a letiltatás előtt leemelt összeg eddig maximum 45 ezer forint ... tovább »

Elkezdtek költözni a bankok Angliából

Amíg a Brexit-tárgyalások hónapok óta holtponton vannak, pár bank már be is nyújtotta az engedély kérelmét néhány európai uniós felügyeletnél, aláírta az új irodák bérleti szerződését és nemsokára elkezdi alkalmazottjainak áttelepítését is. Legutóbb a Bank of America jelentette ... tovább »

A magyarok attól félnek, hogy nem lesz elég a nyugdíjuk a megélhetésre

Hazánkban retteg a 30-59 éves korosztály, hogy öregségükre nem fognak tudni megélni a nyugdíjukból. A megkérdezett emberek 85%-a pesszimista. Harmaduk szerint a kincstári pénz semmire sem lesz elég, 40%-uk attól tart, hogy jobban be kell majd osztania a pénzét, a maradék 14% pedig egyáltalán ... tovább »

Benyújtotta a kormány a parlamentnek a tavalyi évi zárszámadási törvényjavaslatot

A tárca közleménye szerint a felelősségteljes gazdálkodásnak köszönhetően stabil államháztartás, és az előrejelzésekkel összhangban lévő makrogazdasági mutatók jellemezték a 2016-os évet. A költségvetés ily módon érdemben tudta biztosítani a kormány gazdaság- és társadalompolitikai ... tovább »

Sok nő nem mehet nyugdíjba 40 év munka után

Még mindig sok nőnek okoz igencsak kellemetlen meglepetést, hogy hiába van meg nekik a 40 év munkaviszonyuk, nem mehetnek nyugdíjba. Az, hogy 40 évet dolgozzon valaki, önmagában nem elég. Ebből legalább a biztosítási vagy azzal egy tekintet alá eső jogviszonnyal szerzett jogosultsági ... tovább »

=