Valutaváltó

FreeCurrencyRates.com
Kiemelt híreink

Portfólió

Egy befektető tulajdonában lévő értékpapírok összessége, összetétele. Ha egyidejűleg többféle részvényünk van, részvényportfóliónak nevezzük. De megoszthatjuk pénzünket is betét, állampapír és ingatlan vásárlásával is. Amikor befektetési jegyet vásárolunk, akkor egy ... tovább »

Kintárjegy, Államkötvény

Az állam által kibocsátott hitelpapír, így maga az állam vállal kötelezettséget az értékpapíron feltüntetett összeg kamatokkal együtt történő visszafizetésére. Amikor állampapírt vásárolunk, tulajdonképpen az államnak adunk kölcsönt, előre meghatározott kamatra és előre ... tovább »

Mi a deviza árfolyam ?

A pénznemek átváltásakor alkalmazott vételi vagy eladási ár, akkor, ha az átváltás nem jár készpénzforgalommal. A valutaárfolyam virtuális verziója, banki deviza árfolyamok számolódnak például a hitel vagy deviza alapú személyi kölcsön törlesztőrészlet kalkulációjának során. tovább »

Mi a valuta árfolyam ?

Valamelyik valuta egységének egy másik pénznem egységében kifejezett ára. Valutaváltók által kalkulált ráta, tényleges pénzváltás esetén. tovább »

Mi a középárfolyam?

A vételi árfolyam és a közép árfolyam átlaga. A valuta és deviza árfolyam változásait lehet vele nyomon követni, egy adott időszakon belül. Leggyakrabban használt az MNB középárfolyam. tovább »

Mi a valutaárfolyam ?

Az egyik nemzeti valutának a másik valutában mért ára. A valutaárfolyam segítségével kifejezhető, hogy hány belföldi pénzegységet kell egy külföldi pénzegységért adni. tovább »

Mi az aranyvaluta ?

Az aranyvaluta aranyból vert pénzérme, amely mögött fedezetként az arany áll.

Mi az árfolyamrögzítés ?

Árfolyamrögzítés esetében a jegybank garanciát vállal arra, hogy az ország devizájának egy másik devizához kapcsolódó árfolyamát egy meghatározott szinten, vagy szűk sávon belül tartja. Rögzített árfolyamos rendszerben a jegybank általában nem képes önálló kamatpolitikát ... tovább »

Mi a valutaleértékelés ?

A valutaleértékelés azt jelenti, hogy több hazai valutát kell adni egységnyi külföldi valutáért, illetve egységnyi hazai valutáért kevesebb külföldi valutát lehet kapni. Ezért rövid távon a leértékelés az importot mérsékli, az exportra viszont ösztönzőleg hat. Az importőröknek ... tovább »

Mi a diszkont kincstárjegy ?

Egy éven belüli lejáratú, névérték alatt kibocsátott államkötvény, amelyért lejáratkor a névértéket fizeti ki a kibocsátó. tovább »

=