Valutaváltó

FreeCurrencyRates.com
Kiemelt híreink

Mi az árfolyamrögzítés ?

Árfolyamrögzítés esetében a jegybank garanciát vállal arra, hogy az ország devizájának egy másik devizához kapcsolódó árfolyamát egy meghatározott szinten, vagy szűk sávon belül tartja. Rögzített árfolyamos rendszerben a jegybank általában nem képes önálló kamatpolitikát ... tovább »

Mi a valutaleértékelés ?

A valutaleértékelés azt jelenti, hogy több hazai valutát kell adni egységnyi külföldi valutáért, illetve egységnyi hazai valutáért kevesebb külföldi valutát lehet kapni. Ezért rövid távon a leértékelés az importot mérsékli, az exportra viszont ösztönzőleg hat. Az importőröknek ... tovább »

Mi a diszkont kincstárjegy ?

Egy éven belüli lejáratú, névérték alatt kibocsátott államkötvény, amelyért lejáratkor a névértéket fizeti ki a kibocsátó. tovább »

Mi a dezinfláció ?

Az infláció csökkenése.

Mi a devizakártya ?

Csak külföldön használható deviza alapú kártya.

Mi a deviza átutalás ?

A számlatulajdonos számlájáról devizában kíván összeget átutalni a kedvezményezett számlájára. Három eset lehetséges: 1. forint számlájáról deviza összeget kíván utalni, a bank ekkor deviza eladási árfolyamon számolja át az összeget. 2. deviza számlájáról más devizában ... tovább »

Mi a deviza ?

Külföldi pénznemre szóló követelés vagy tartozás, arra kiállított csekk vagy utalvány. Nemzetközi elszámolásokra szolgáló fizetési eszköz. A nemzetközi pénzforgalomban a költséges és kockázatos valutaküldés (valuta = külföldi pénznem, készpénz) helyett túlnyomórészt ... tovább »

Mi a valuta ?

A valuta valamely ország törvényes fizetőeszköze egy másik ország fizetési forgalmában. A valuta tehát nem más, mint a tényleges külföldi pénz, készpénz. A valuta egy nemzetgazdaság törvényes fizetőeszközének bankjegyeit, valamint pénzérméit jelenti, tehát a pénznem fizikai ... tovább »

Megérkezett az új ezerforintos

Új ezerforintos bankjegyet bocsátott ki a Magyar Nemzeti Bank. A régi és új ezresek között számtalan technológiai különbség van, ám a legfeltűnőbb eltérés, hogy az új bankóra rákerült egy szabad szemmel is látható lila holló arra az oldalra, amelyen Mátyás király is szerepel. ... tovább »

Pénzpiaci alap

Olyan befektetési alap, amely a tőkét éven belüli lejáratú állampapírokba fekteti.

=