Valutaváltó

FreeCurrencyRates.com
Kiemelt híreink

Már 120 ezer család otthonteremtését segítette a kormány október végéig a csokkal

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közlése szerint már 120 ezer család, kb. félmillió magyar ember otthonteremtését segítette a kormány október végéig a családi otthonteremtési kedvezménnyel (csok). A közleményben azt írták, hogy a kormányzati támogatás összege eléri ... tovább »

Hazánkban csökkenhetnek a diákmunka közterhei

Magyarországon a fiatalok közül sokan maradnak távol a munkaerőpiacról. Ebben többek között a diákmunka közterhei, a lakhatási nehézségek, valamint a viszonylag alacsony vállalkozói kedv is szerepet játszik. Ahhoz, hogy érdemben növekedhessen a 16-24 évesek közötti fiatalok foglalkoztatása, ... tovább »

Egy új applikációval megállapíthatjuk, hogy valódi-e a nálunk lévő bankjegy

Réthy Barbara, a Magyar Nemzeti Bank főosztályvezetője elmondta, hogy ingyenesen letölthető egy új applikáció, ami segítségével megállapíthatjuk, hogy valódi-e a nálunk lévő bankjegy. Hazánkban majdnem 500 millió bankjegy van forgalomban, ebből pedig kevesebb mint ezer lehet a hamis. ... tovább »

2,8%-kal emeli a kormány év elején a nyugdíjakat

Eldőlt, hogy 2,8%-kal emeli majd a kormány januártól a nyugdíjakat. A nyugdíjak viszont ennél egy kicsit jobban emelkednek, mert januárban igazítják ki a tavalyi nyugdíjkorrekcióval az ellátásokat, amivel az előző évi emelést egészítik ki a tényleges infláció mértékével. Farkas ... tovább »

Elszabadultak az árak hazánkban

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közlése szerint novemberben a fogyasztói árak átlagosan 3,4%-kal voltak magasabbak az egy évvel korábbinál az előző havi 2,9% után. Októberhez viszonyítva átlagosan 0,1%-kal emelkedtek az árak. Legutóbb júniusban volt 3,4%-os a fogyasztói árak ... tovább »

A lakossági betétek állománya hónapról hónapra újabb rekordokat dönt

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) adataiból kiderül, hogy visszafogottan hat a lakossági betétek növekedésére a Magyar Állampapír Plusz, miközben a látra szóló és folyószámlabetétek aránya folyamatosan emelkedik az állományon belül. Ezek szerint októberben a betéti szerződések tranzakciós ... tovább »

December 31-ig lehet fizetni a régi tízezer forintos bankjeggyel

Már csak év végéig lehet a készpénzes vásárlásoknál a régi tízezer forintos bankjegyekkel fizetni, mert december végén a Magyar Nemzeti Bank (MNB) bevonja azokat a forgalomból. Ez azt jelenti, hogy 2020. január 1-től már csak a 2014. december 1. után forgalomba került, megújított ... tovább »

Már csak néhány hétig lehet elkölteni az Erzsébet-utalványokat

A most forgalomban lévő, érvényes, papíralapú vagy elektronikus Erzsébet-utalványt kb. 60 ezer elfogadóhelyen használhatják fel az utalvány tulajdonosok a lejárati időn belül, legkésőbb 2019. december 31-ig. Az Erzsébet-utalványcsalád tagjai, vagyis az étkezési, az ajándék, a ... tovább »

Megjelentek a grafikai tervek az MNB 2020-ban kibocsátandó emlékérméihez

Az MNB 2020-ban összesen tizenöt témában, négy korábbi sorozatot folytatva, 29 emlékérme kibocsátását tervezi, köztük két aranyforintot is. A jegybank tájékoztatása szerint folytatódnak olyan, előző években megkezdett és a gyűjtők körében népszerű emlékérme-sorozatok, mint ... tovább »

Megújította szolgáltatásait a Visa

Manapság hazánkban a bankkártya-tulajdonosok évente több mint 20 milliárd euró összegben vásárolnak kártyáikkal. A jegybank adatai alapján ebből a Visa piaci részesedése kb. 20%. A Visa több tízezerre tehető hazai prémium kártyabirtokos-ügyfélköréből néhány ezer személy ... tovább »

=