Valutaváltó

FreeCurrencyRates.com
Kiemelt híreink

Itthoni árakon utalhatunk majd eurót

Hosszú egyeztetések után az EU osztrák elnöksége elfogadtatta azt a konszenzusos javaslatot, ami az euróban történő átutalások esetében egységes díjtételt tesz kötelezővé a nem euróövezethez tartozó tagállamokból indított euróátutalásokra vonatkozóan. Ezt a szabályozást ... tovább »

A KSH szerint ennyit keres az átlag magyar

A KSH adatai szerint idén októberben a bruttó átlagkereset 327 100 forint volt, ami 10,8%-kal magasabb, mint egy évvel korábban. A növekedésre a munkaerő-kereslet élénkülése, a minimálbér és a garantált bérminimum 8% - illetve 12%-os emelése, a költségvetési szféra egyes területeit ... tovább »

Jövő nyártól már hétvégén is megérkezhet majd a fizetés a számlánkra

A Magyar Nemzeti Bank pénzügyi infrastruktúrákért és bankműveletekért felelős ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a jövő nyáron induló gyorsutalási banki rendszernek köszönhetően akár hétvégén is lehetőség lesz például a fizetések kiküldésére, mivel az utalt összegek ... tovább »

Tavaly rekordszintre emelkedett a világ adóssága

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) jelentése szerint a tavalyi évben rekordszintre emelkedett a világ adóssága. Az IMF honlapján közölt adatok szerint az állami és magánszféra együttes adóssága 190 országot nézve 184 ezer milliárd dollár volt a 2017-es év végén. Ez az adósságösszeg ... tovább »

Fontos bejelentést tett a Kúria a devizahitelesek ügyében

A Polgári Kollégium vezetője, Wellmann György változásokat jelentett be, melyek alapján a jövő évben, az eddigi peres ügyek tanulságai kapcsán az év első felében a devizahiteles kockázatfeltáró nyilatkozatok és az árfolyamkockázatról szóló tájékozatok tartalmát fogják vizsgálni. ... tovább »

Az idei GDP mindent felülmúlt

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) jelentése szerint a bruttó hazai termék (GDP) 5,2%-kal haladta meg az előző év azonos időszakit a harmadik negyedévben. A legnagyobb bővülést 6,9%-kal a kereskedelem, szálláshely-szolgáltatás és vendéglátás érte el. A műszaki és adminisztratív ... tovább »

Egyre népszerűbb a lakossági hitelpiac

A legfrissebb adatok szerint egyre népszerűbb a lakossági hitelpiac. 2018 első tíz hónapjában a bankok több mint 383 milliárd forint értékben kötöttek szerződést személyi kölcsönökre. Ez éves összevetésben 50%-os emelkedést jelent, 2016 azonos időszakához képest pedig 121%-os ... tovább »

Hazánkban szaporodnak a külföldi munkások

Idén a harmadik negyedév végéig majdnem 150%-kal több külföldi munkavállaló érkezett Magyarországra, mint egy évvel korábban. A tavalyi évben a tartózkodási engedélyért folyamodók harmada érkezett munkavállalási, jövedelemszerzési céllal hazánkba, viszont idén ez már az érkezők ... tovább »

Hatalmas béremelések lesznek az egészségügyben

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Budapesten bejelentette, hogy az egészségügyi közalkalmazottak, védőnők, egészségügyben dolgozó, nem egészségügyi felsőfokú végzettséggel rendelkezők béremeléséről döntött a kormány. Négy év alatt négy lépcsőben ... tovább »

Szerdán tárgyalják a versenyképességi csomagot

Holnap tárgyalják a versenyképességi csomagot, melyet a jegybank, a pénzügyi és az innovációs tárca, valamint az iparkamara javaslataiból gyúrt össze a Nemzeti Versenyképességi Tanács. Hogy pontosan milyen javaslatokat is tartalmaz a nagy változtatásokat jelentő csomag, azt még nem ... tovább »

=