Valutaváltó

FreeCurrencyRates.com
Kiemelt híreink

A magyar cégek árbevételének negyede online jött tavaly

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Digitális Gazdaság, 2020 című kiadványából kiderül, hogy Magyarországon a vállalkozások 94%-ának volt internetkapcsolata tavaly, 63%-uk rendelkezett saját honlappal is, és ugyan főleg a helyhez kötött internetkapcsolatot vették igénybe, a mobilinternet ... tovább »

A külföldi terjeszkedés reális lehetőség az e-kereskedők előtt

Miközben a hazai e-kereskedelem rohamléptekkel fejlődik, egyre több szereplő kacérkodik a külföldi piacnyitás gondolatával. Mi készteti őket erre a lépésre és milyen nehézségekkel kell szembenézniük a határokon átívelő online kereskedelem berkein belül? Ezekre a kérdésekre kerestük ... tovább »

A járvány miatt ennyivel kevesebbet dolgoztak az emberek Európában

Az Eurostat a munkával töltött órák számát vizsgáló felmérése alapján az Európai Unió országaiban 2020-ban átlagosan 12%-kal dolgoztak kevesebbet, mint 2019-ben. Az EU statisztikai hivatalának közleménye szerint a ledolgozott munkaórák ilyen mértékű csökkenése a koronavírus-járvány, ... tovább »

33 milliárd dollárra becsülik a Revolut értékét

A Revolut 2015-ben indult az Egyesült Királyságból. Hamar népszerűvé vált azok között, akik sokat utaznak a világban. A felhasználók leginkább pénznemek átváltására és a költséges tengerentúli ATM díjak elkerülése céljából használják az alkalmazást. A cég 800 millió ... tovább »

Tovább erősítik az adóhatóság digitális fejlesztéseit

A családok és vállalkozások részéről egyre nagyobb az igény az online megoldásokra. Ezért az adóhivatalnál is digitális fordulatra van szükség. Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán közölte, hogy tovább erősítik az informatikai fejlesztéseket: "Már a söralátéten ... tovább »

Jelentősen nőtt májusban a részvényalapok állománya

A Magyar Nemzeti Bank friss összesítéséből kiderült, hogy jelentősen nőtt májusban a részvényalapok állománya. A kategóriában kezelt vagyon 29 milliárd forinttal emelkedett. Jelentős volt a mozgás a vegyes alapokban is, ahol 9 milliárd forinttal gyarapodott az állomány. A kötvényalapokban ... tovább »

A nyári hónapokban kevesebbet költünk online

A 2020-as rekordmértékű növekedés után 909 milliárdosra hízott online kereskedelem idén is folytathatja a bővülést, igaz kisebb mértékben. Az online költés a nyári hónapokban a legalacsonyabb, akár 30%-kal is elmaradhat a decemberi rekordoktól. A nyári lassulás egyik oka, hogy kevesebb ... tovább »

A kamatdöntés hírére gyengült a font

A Bank of England a várakozásoknak megfelelően nem módosította mennyiségi enyhítési programjának 875 milliárd fontos célösszegét és az alapkamatot. Előbbit illetően megosztott volt a monetáris tanács. A rekordalacsony, 0,1%-os alapkamat fenntartásáról viszont egyhangú szavazással ... tovább »

Felpörgött az amerikai infláció

A vártnál jobban megugrott az infláció az Egyesült Államokban májusban. Az éves ráta ugyanis 13 éves csúcsra, 5%-ra ugrott az áprilisi 4,2%-ról, meghaladva a 4,7%-os elemzői konszenzust. Havi szinten 0,6%-kal emelkedtek az árak az áprilisi 0,8%-os megugrás (az elmúlt 12 év legnagyobb ... tovább »

Változik januártól a gyerektartás fizetésének rendje

Hazánkban nagyon sok gyerek nem kapja meg időben a tartásdíjat. Ezen segít majd a januárban életbelépő törvény, változik ugyanis a gyerektartás fizetésének rendje. Az országgyűlés egyhangúlag elfogadta azokat a törvényjavaslatokat, amelyek az egyszülős családok védelmét szolgálják, ... tovább »

=