Valutaváltó

FreeCurrencyRates.com
Kiemelt híreink

Robbanásszerűen fejlődik az online fizetési piac

Az online fizetési piac robbanásszerűen fejlődik. Az OTP Mobil elmondása szerint egy hónap alatt több mint egymilliószor fizettek a SimplePay online fizetési megoldásán keresztül. Szerintük a rekordvolumenben nagy szerepe volt annak, hogy idén augusztustól a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató ... tovább »

Hazánkban kb. 1,4 millióan fizetnek bankkártyával

Hazánkban a kártyatulajdonosok több mint egynegyede igyekszik mindig készpénzmentesen fizetni.  Ez 10 százalékpontos növekedés a legutóbbi, 2016-os adatfelvétel óta. Míg két évvel ezelőtt 800 ezer ember használt lehetőség szerint minden fizetéskor bankkártyát, manapság már 1,4 ... tovább »

Ősszel létrejöhet a Brexit-megállapodás

Michel Barnier, az Európai Bizottság Brexit-ügyi főtárgyalója pénteken Brüsszelben elmondta, hogy lehetséges, hogy már októberben megállapodás születhet Brexit-ügyben. Az uniós főtárgyaló Dominic Raab brit Brexit-ügyi miniszterrel folytatott egynapos tanácskozása után tartott sajtótájékoztatón ... tovább »

Július végéig kb. 16 ezer start-értékpapírszámlát nyitottak Magyarországon

Tállai András elmondása szerint ez év július végéig kb. 16 ezer start-értékpapírszámlát nyitottak hazánkban. Jelenleg 47 milliárd forint kamatozódik babakötvényben, és 2013. december elsejei bevezetése óta a szülők, nagyszülők már közel 160 ezer start-értékpapírszámlát ... tovább »

Hazánkban az egyetemisták egyharmadának pénzügyi gondja van

Szeptemberben több tízezer diák kezdi el felsőfokú tanulmányait hazánkban. Az egyetemi évek nem csak a tanulásban hoznak változást a hallgatók számára, egy részük másik városba is költözik. Az viszont kérdéses, hogy ezt kik és miből fedezik majd a következő évek során... Az ... tovább »

Kitolódhat a Brexit-tárgyalások határideje

Az Európai Unió és az Egyesült Királyság között folyamatos tárgyalások kezdődnek a szigetország tervezett kiválásának feltételeiről és a jövőbeli kapcsolatrendszer kérdéseiről. Barnier a brit Brexit-ügyi miniszterrel, Dominic Raabbal egyeztetett, majd közös sajtótájékoztatójukon ... tovább »

Változás várható a nyugdíjfizetésnél

A pénzügyminisztérium államtitkára, Hornung Ágnes beszámolója szerint kétéves cselekvési tervet és pénzügyi stratégiát dolgozott ki a kormány, melynek része, hogy a nyugdíjakat is utalják a jövőben. A nyugdíjak és a szociális juttatások jelentős részét most is készpénzben, ... tovább »

Nyugat-balkáni befektetési alap létrehozásáról döntött a kormány

A hétfői Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint Nyugat-balkáni befektetési alap létrehozásáról döntött a kormány. A kormány szeretné segíteni a magyar cégek balkáni terjeszkedését, valamint a versenyképességük ottani javítását, ezért egy nyugat-balkáni tőkebefektetési ... tovább »

Hazánkban a nyugdíjasok többsége nem akar dolgozni

Egy kutatás szerint hazánkban most kb. 2,5 millió nyugdíjas van, akik közül nagyjából 2 millió kap öregségi nyugdíjat. A felmérésből kiderült, hogy a nyugdíjasok 5%-a kötetlen munkaidőben, 2% távmunkában, és csupán 2% tudná elképzelni magát teljes munkaidőben. Viszont az is ... tovább »

=