Valutaváltó

FreeCurrencyRates.com
Kiemelt híreink

A magyarok tavaly úgy gondolkodtak, hogy ha hitel, akkor fix kamatozású legyen

Egyre kevesebb változó kamatozású hitelt vesznek fel az emberek hazánkban. 2018-ban megnőtt a fix kamatozású, biztonságos hitelek aránya. A 2017-es szigorítások szerint minél hosszabb ideig fixálja az ember a törlesztést, annál inkább terhelhető a jövedelem. Ezzel együtt a bankok ... tovább »

Nincs járulék a nyugdíjas dolgozók után

Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára elmondta, hogy az év elejétől nem kell járulékot fizetniük a nyugdíjas munkavállalóknak, csak a 15%-nyi személyi jövedelemadót. Az államtitkár azt is elmondta, hogy a munkáltatók is kedvező helyzetbe kerültek, hiszen ... tovább »

Brexit: Sokmilliárdot mentettek már ki Nagy-Britanniából a bankok

Több mint 800 milliárd fontnyi eszközt költöztettek már ki a pénzintézetek az Egyesült Királyságból a Brexit miatt. Sok pénzintézet nyitott új irodát a kontinentális Európában, hogy a Brexit kockázatait kezelni tudják, a helyi jogi elvárásoknak való megfelelés miatt pedig több ... tovább »

Ennyien kapnak most minimálbért hazánkban

Egy pénzügyminisztériumi háttéranyagból kiderül, hogy a magyar dolgozók majdnem fele a törvényi minimumot kapja bérként. Az adatok szerint a minimálbér és a garantált bérminimum tavalyi emelése az alkalmazottak 42,4%-át érintette. A versenyszférában 2018-ban így 879 ezer munkavállalónak ... tovább »

Ekkor érkeznek meg az emelt nyugdíjak

Idén 2,7%-kal emelkednek a nyugdíjak. A bankszámlákra január 11-én érkezik a megemelt nyugdíj, a posta pedig január 16-án kezdi meg a kézbesítést. Egy átlagos nyugdíj esetén ez éves szinten 42 ezer forintos, havonta pedig átlag 3500 forintos emelést jelent. Az intézkedés 2,5 millió ... tovább »

Hazánkban a fiatalok többségének nincs pénze önállósulni

A K&H ifjúsági indexéből kiderül, hogy hazánkban tízből hat fiatal azért nem költözik el a szüleitől, mert nincs elég pénze a különéléshez, 34% arra vár, hogy saját keresete legyen, 25% szerint pedig sokkal kényelmesebb a szülőkkel élni, mint egyedül. A harmadik negyedévben ... tovább »

Idén ismét emelkednek a családtámogatások

Ismét emelkednek a családtámogatások 2019-ben. Január elsejétől a minimálbér emelkedésének köszönhetően a gyed maximális összege idén eléri a bruttó 208 600 forintot. A diplomás gyed az alapképzésben résztvevő hallgatóknál 104 300 forintra, a mesterképzésben résztvevők esetében ... tovább »

Ennyivel növekedhetnek a fizetések a jövőben

Évről évre elkészül a szaktárcánál egy több évre szóló gazdasági prognózis, ami többek között megmutatja, hogy a kormány szerint hogyan változhatnak a jövőben a nettó fizetések. Az előrejelzés jelentős növekedéssel számol a következő években. A 2017-es szinthez képest ... tovább »

Húsz év után búcsúzik a mostani ötszáz forintos

Búcsút mondhatunk a mostani ötszáz forintosnak. Ezzel befejeződik a bankjegycserék fő fejezete. A régi ötszázasokkal 2019. október 31-ig lehet majd bárhol fizetni. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) pedig a bevonástól számított 20 évig, tehát 2039 október végéig ad helyettük új bankjegyet. ... tovább »

A fiatalok nagy része magasabb fizetésre számít

A K&H ifjúsági indexének 2018 második féléves adataiból kiderül, hogy a 19-29 éves fiataloknak  52%-a vár csekély, az inflációnál alacsonyabb mértékű fizetésemelést ebben az évben. 22%-uk az inflációt meghaladó mértékben számít fizetésének növekedésére. Mindössze ... tovább »

=