Valutaváltó

FreeCurrencyRates.com
Kiemelt híreink

Növekedett a nem-életbiztosítások teljes állománya

Az utóbbi nyolc évben kb. 22%-kal nőtt a lakásbiztosítások átlagdíja. A vállalkozói vagyonbiztosítások díja viszont az utóbbi három évben állandóan csökkent, és szinte teljesen visszaállt a 2009-es szintre. Most a 2009-es adat 122%-ánál található a díjak szintje. A cascók ... tovább »

Most érdemes váltanunk pénzt a külföldi nyaraláshoz

Hamarosan kezdetét veszi a nyaralás szezon. Az úti cél és az utazás időpontja mellett fontos az is, hogy mikor váltunk pénzt a tervezett üdüléshez. Sokszor jelent problémát az utazás tervezésekor, hogy a forint árfolyama egyik hétről a másikra jelentősebben elmozdul. A forint árfolyama ... tovább »

Gyed extra helyett inkább feketemunka

A tavalyi év elejétől a gyermek féléves korától kezdve bármelyik szülő kérheti, hogy munka mellett is kaphassa a gyedet - ez a gyed extra egyik eleme. Viszont ha ezt megteszik, akkor automatikusan elveszítik a felmondási védelmet, vagyis a szülő a munkahelyéről bármikor elküldhető. ... tovább »

Magas az áfa Magyarországon

Az általános forgalmi adó a kelet-közép-európai országok többségében 19 és 22% között van. Az általános adómérték Magyarországon a legmagasabb, 27%. Viszont az idén 9%-ra csökkentett társasági adókulcs régiós átlag alatti. A forgalmi és fogyasztási adók térnyerése mellett ... tovább »

Hétmilliárdos keretösszeg a humánerőforrás-fejlesztésre

Humánerőforrás-fejlesztésre pályázhatnak uniós forrásból finanszírozott egészségügyi intézmények. A keretösszeg 7 milliárd 120 millió forint. A pályázatnak a célja, hogy kevesebb legyen a betöltetlen álláshelyek száma, a munkakörülmények feljavítása és a hatékonyság növelése. ... tovább »

Lesz 13. havi nyugdíj?

Benyújtotta az MSZP a jövő évi költségvetéshez a 13. havi nyugdíj visszavezetéséről szóló javaslatot. Ennek költségvetése 272,5 milliárd forint lenne. Azzal indokolták a javaslatot, hogy most országunkban rengeteg ember él szegény sorsban, és ezt a párt nem tűrheti szó nélkül. ... tovább »

Megveszi az állam a központi zálogházat

Az egykori királyi központi zálogház, az L alakú, klinkertéglás homlokzatú saroképület 1901 és 1903 között épült. Révész Sámuel és Kollár József tervezték. Az ingatlan a budapesti IX. kerületi Kinizsi és a Lónyay utca sarkán áll. A Miniszterelnökség elővásárlási jogát ... tovább »

Hamarosan eltűnhet a készpénz, mint fizetőeszköz?

Napjainkban egyre kevesebb ember használ készpénzt. A fizetések többsége bankkártyával történik. Ez viszont idővel azt vonhatja maga után, hogy a pénz fizikai formájában el is tűnhet, mint fizetőeszköz. Egyes tanulmányok szerint ez a dolog a fejlettebb országokban akár már egy éven ... tovább »

Kötelező lesz borravalót adni?

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) kezdeményezi a magyarországi vendéglátó helyeken a kötelező szervízdíj - "borravaló" - bevezetését. A mértékére 8-15%-ot javasolnak. A javaslat szerint a szervízdíj felosztását a tulajdonos az ott dolgozók bevonásával közösen ... tovább »

Ezt kell feltüntetni az éves személyi jövedelemadó-bevallásban

A tavalyi év végéig kb. 194 ezren kötöttek államilag támogatott nyugdíjbiztosítást. Ebből 79 ezren először igényelhetik az előző évi befizetéseik után járó adójóváírást. Az E­rste és az Union Biztosító felhívja mindenki figyelmet arra, hogy az éves személyi jövedelemadó-bevallásban ... tovább »

=