Valutaváltó

FreeCurrencyRates.com
Kiemelt híreink

Kilencéves csúcson az infláció

A Központi Statisztikai Hivatal közlése szerint idén szeptemberben 5,5%-kal voltak magasabbak a fogyasztói árak az egy évvel korábbinál. Az előző hónaphoz képest 0,2%-os volt a drágulás. A nyugdíjas-infláció ennél valamennyivel alacsonyabb, 5%-os, amit magyaráz, hogy az élelmiszerek ... tovább »

Már ennyi az átlagkereset Magyarországon

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közlése szerint hazánkban júliusban 7,9%-kal magasabb volt a bruttó és a nettó átlagkereset, mint egy évvel korábban. A teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 433 700 forint. A kedvezmények nélkül számolt nettó átlagkereset ... tovább »

A Pénzügyminisztérium közlése szerint ennyi a magyar államháztartás hiánya

Hazánkban az augusztusi költségvetési hiány összege majdnem megegyezett a tavalyival a Pénzügyminisztérium adatai alapján. Augusztusban az államháztartás önkormányzatok nélkül számolt úgynevezett központi alrendszere 97,0 milliárd forint hiánnyal zárt. Ez alig különbözik az ... tovább »

Hazánkban sokan az állami támogatások miatt házasodnak

Az OTP készített egy felmérést, amelyből kiderült, hogy a jelenleg párkapcsolatban élők 9%-a tervez házasságot, nagy részük leginkább anyagi okokból. Kiderült az is, hogy az embereknek csupán harmada házasodott csak a szerelem miatt, a többieket többnyire az állami támogatások ... tovább »

Nagyon megnőtt az élelmiszerek ára augusztusban

Két hónap csökkenés után augusztusban jelentősen nőttek az élelmiszerárak a világon az előző hónaphoz képest, elsősorban a cukor, a búza és a növényi olajok drágulása miatt. Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) számításai szerint az augusztusi árindex ... tovább »

Hazánkban csökkenteni kellene a forgalomban lévő készpénzállományt

Magyarországon 2012 óta közel megháromszorozódott a forgalomban lévő készpénz mennyisége, 2652 milliárd forintról 7265,5 milliárdra nőtt. A Magyar Bankszövetség szerint csökkenteni kellene a forgalomban lévő készpénzállományt. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) véleménye szerint a készpénzállomány ... tovább »

Hazánk lakosságának több mint fele nem jegyzi a kiadásait

A legnagyobb magyar bank felméréséből kiderül, hogy Magyarországon a lakosság több mint fele nem jegyzi a kiadásait. Éppen ezért sokan kerülnek a hónap végén nehéz anyagi helyzetbe. Ilyenkor kapkodnak, amikor a fizetés előtt rájönnek, hogy többet költöttek, mint amit megengedhettek ... tovább »

Hazánkban a gazdaság elérte a járvány előtti szintet

A magyar gazdaság már elérte a járvány előtti szintet. Csupán négy ilyen ország akad Európában. Gulyás Gergely szerint ez egy nem várt siker, korábban ezt csak a második félévre várták. Így egyre biztosabb, hogy jövőre lesz szja-visszatérítés a gyermeket nevelő családoknak. ... tovább »

A dollár erősödése kitarthat az év második felében is

A Bank of America elemzői úgy gondolják, hogy az amerikai dollár további erősödésre van ítélve az év hátralévő részében, köszönhetően a ritkaságszámba menő piaci és gazdasági körülményeknek. A befektetési bank szakemberei arra hívják fel a figyelmet, hogy a koronavírus-járvány ... tovább »

Hazánkban csökken a nyugdíjasok népességen belüli aránya

Hazánkban 2020 elején nyugdíjban és egyéb ellátásban 2 millió 562 ezren részesültek. Az ellátottak száma és népességen belüli aránya folyamatosan csökken. A tavalyi 26% 3,5 százalékponttal kevesebb az egy évtizeddel korábbinál. A Magyarország 2020 című kötet adatai szerint ... tovább »

=