Valutaváltó

FreeCurrencyRates.com
Kiemelt híreink

A szakszervezet a jövőben emelné a nyugdíjakat

A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) néhány év alatt az átlagbérek 70%-áig zárkóztatná fel az átlagnyugdíjakat. Az érdekképviselet illetékes tagozatának elnöke ismertette a nyugdíjak megreformálását célzó hatpontos javaslatcsomagukat. Juhász László elmondta, hogy január ... tovább »

Több fizetés várható a hiányszakmákban

Az idei évben munkaerőpiaci fordulatra nem lehet számítani, mivel egyfajta korrekció és stagnálás látszik a területen. Juhász Csongor, a Prohuman ügyvezető igazgatója szerint a szakemberhiányt legjobban a termelő és gyártó szektor, a feldolgozóipar, a logisztika, az egészségügy, ... tovább »

Hamis 500 eurósokkal fogtak el egy férfit Magyarországon

Egy férfi fénymásolószalonban készített hamis 500 eurósokat, melyeket Csongrád megyei szálláshelyeken fizetve próbált felhasználni. Így pénzhamisítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás. A gyanú szerint a férfi előbb pénteken egy szegedi, majd pedig ... tovább »

Online számlázás a 2020-as törvényváltozások tükrében

Kötelelző online adatszolgáltatás lesz válallkozóknak. 2020.07.01-től, valamennyi belföldi adóalanyok között kiállított számlát jelenteni kell a NAV-nak. Minden olyan vállalkozó bekerül az online számla jelentésre kötelezettek körébe, akik áfamentes és/vagy belföldi fordított ... tovább »

Ilyen lesz az új, 50 ezer forintos emlékérme

A Magyar Nemzeti Bank idei első emlékérméje I. Ulászló király aranyforintja lesz, ami a "Középkori magyar aranyforintok" sorozatának hatodik darabja. Az érmék három változatban jelennek meg, azonos érmeképpel, de különböző névértékekben. Két aranyérme névértéke 50 000 forint ... tovább »

Továbbra is nő a bankkártyás visszaélések száma hazánkban

A Világgazdaság a Magyar Nemzeti Bank adatai alapján számolt be arról, hogy a tavalyi év átlagához képest a második negyedévben több mint 17%-kal csökkent a bankkártyás visszaélések okozta kár. Tehát igaz, hogy csak apránként, de javuló tendenciát mutat. 2019 második negyedévét ... tovább »

Január elsejétől elérhető a nagyszülői gyed

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) parlamenti államtitkára pénteken elmondta, hogy január elsejétől elérhető a nagyszülői gyermekgondozási díj (gyed). Rétvári Bence a sajtótájékoztatóján közölte, hogy a hazánkban teljesen új családtámogatási lehetőséget olyan még ... tovább »

Tovább nőttek a nyugdíjak

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy tovább nőttek a nyugdíjak. Rétvári Bence közölte, hogy 2,8%-os inflációval számoltak, ezért januártól ennyivel magasabb ellátást kapnak az idősek. Hozzátette ... tovább »

Tovább nőtt a foglalkoztatottság hazánkban

A KSH legutóbbi adatai szerint Magyarországon több mint négy és fél millió fő dolgozott az augusztustól októberig terjedő időszakban. Ez azt jelenti, hogy idén kb. 840 ezerrel több munkahely van, mint 2010-ben, amikor alig hárommillió hétszázezren dolgoztak hazánkban. A foglalkoztatási ... tovább »

Sokat költöttünk karácsonykor

Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára szerint hazánkban az összes eddigi rekordot megdöntötte az év végi forgalom az üzletekben. A teljes kiskereskedelmi forgalom túllépheti az 1200 milliárd forintot. Ebből 100 milliárdnál is többet csak ajándékokra költöttek el az ... tovább »

=