Valutaváltó

FreeCurrencyRates.com
Kiemelt híreink

Meghalt a kriptoguru, nem férnek hozzá pénzükhöz az ügyfelei

180 millió kanadai dollárnyi kriptodeviza ragadt benn a Quadriga digitális platformon, miután az üzemeltető, Gerald Cotten tavaly decemberben, 30 évesen váratlanul meghalt. A Quadrigán bitcoinnal, litecoinnal és ethereummal lehetett kereskedni. A múlt héten adták be hitelezővédelmi kérelmüket ... tovább »

Hazánkban a negyedik legalacsonyabb a minimálbér

Az Eurostat legfrissebb adataiból kiderül, hogy a negyedik legalacsonyabb minimálbér Magyarországon van. Az Európai Unióban Bulgáriában a legalacsonyabb a minimálbér, csupán 286 euró. Lettország a második 430 euróval, majd Románia a harmadik 446 euróval. Hazánkban idén januárban ... tovább »

Rekordot döntött az Amazon

Az elektronikus kereskedelemmel foglalkozó amerikai Amazon cég nyeresége és forgalma rekordszintre emelkedett  a tavalyi év utolsó negyedévében. A cég adózott eredménye 3,027 milliárd dollárra, részvényenként 6,04 dollárra ugrott az év végével záródott három hónapban az egy évvel ... tovább »

Holnap új bankjegy kerül forgalomba

Holnap jelenik meg az új 500 forintos bankjegy a forgalomban. A régi típusú 500 forintosokkal 2019. október 31-ig lehet majd fizetni. November 1-től a régi típusú 500 forintosok nem értéktelenednek el, mivel azokat a hitelintézetek három évig, az MNB pedig 20 évig térítésmentesen kicseréli. ... tovább »

Brexit: a bankok most már mindenképp költözni fognak

Nem fogják visszavonni a több száz milliárd dollár áthelyezéséről és több ezer londoni munkahely elköltöztetéséről szóló terveiket a világ legnagyobb befektetési bankjai akkor sem, ha Nagy-Britannia végül az Európai Unió tagja marad. Eddig a legnagyobbak közül legalább nyolc ... tovább »

Brexit: Újabb népszavazást fognak kiírni?

Az egyik legnagyobb londoni pénzügyi-politikai kockázatelemző műhely egy újabb népszavazás kiírását tartja a legvalószínűbb Brexit-folytatásnak. Az Economist Intelligence Unit (EIU) ma ismertetett új előrejelzési forgatókönyvei szerint a Brexit feltételrendszerét tartalmazó megállapodás ... tovább »

Theresa May hosszabbítást és új népszavazást sem akar

Theresa May brit miniszterelnök ma közölte, hogy nem támogatja sem az újabb népszavazás kiírását a Brexitről, sem annak a március végi határidőnek a kiterjesztését, ameddig a mostani törvény szerint Nagy-Britanniának ki kell lépnie az Európai Unióból. May ma délután a londoni ... tovább »

Íme az ötvenezer forintos érme

A Magyar Nemzeti Bank Szent Piroska tiszteletére 50 000 Ft névértékű arany és 2000 Ft névértékű színesfém emlékérmét bocsát ki, melyek az Árpád-házi magyar szenteket bemutató gyűjtői sorozat második tagjaként, a 2017-ben megjelent Szent Margit-emlékérmét követik. Az emlékpénzeket ... tovább »

A brit kormány Brexit-terve elbukott

Tegnap este Nagy-Britanniában megtörtént, amire már sokan számítottak: Theresa May Brexitje elbukott. Az előzetes várakozások is arról szóltak, hogy a Theresa May által összehozott megállapodás bukásra van ítélve, annak csak a mértéke a kérdéses. Miután a szavazás eredménye megsemmisítő ... tovább »

Az azonnali átutalási rendszernek ágyaz meg az illetéktörlés

A kereskedelmi bankoknál indított belföldi forintátutalások január elsejétől mentesülnek a 3 ezrelékes tranzakciós illeték megfizetése alól. Ugyanígy, a múlt hét óta a Magyar Államkincstárnál vezetett értékpapírszámlákra történő forintátutalásokat is (összeghatártól ... tovább »

=