Valutaváltó

FreeCurrencyRates.com
Kiemelt híreink

Egyre több a készpénz mennyisége Magyarországon

Folyamatosan növekszik a Magyarországon forgalomban lévő készpénz mennyisége. Január elsején 4572 milliárd forintnyi bankjegy és érme volt kint a lakosságnál és a vállalkozásoknál. Ez rekordnak is nevezhető, mivel az elmúlt időszakban nem volt ekkora érték, egy évvel korábban ... tovább »

Mi lesz a forinttal?

A forint vagy erősödni fog, vagy inflációval érjük utol a fejlett országok árszínvonalát. Ha a forint árfolyama nem mozdul érdemben, akkor valószínűleg addig fognak emelkedni a bérek, amíg a munkaerő elvándorlása lelassul. Ez kb. a nyugati nettó bérek felénél fog bekövetkezni. ... tovább »

Nagy fejlesztésre készül a Magyar Posta

Könyvelt küldeményt követő rendszert fejleszt a Magyar Posta az Európai Unió és a magyar állam finanszírozásával. A projekt 2018 közepén valósul meg, a 2,4 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásból és a magyar posta 1,9 milliárd forint saját forrásából. A Magyar Posta ... tovább »

Egy adótraffipax fogja jelezni, hogy hol számíthatunk ellenőrzésekre

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal mostantól nyilvánosságra fogja hozni az ellenőrzéseinek helyszínét. A NAV honlapján egy adótraffipax fogja jelezni, hogy hol számíthatunk ellenőrzésekre. Tehát követhető lesz, hogy hol jelennek majd meg az ellenőrök. A NAV vezetője szerint, mivel előre ... tovább »

A NAV készíti el az adóbevallás tervezetét a magánszemélyeknek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal 3,8 millió embernek készíti el adóbevallási tervezetét. Az elkészült szja-bevallás tervezete ügyfélkapun keresztül lesz majd hozzáférhető. Ez a webes felület már tesztelve is lett szakmai szervezetek által, és jók a visszajelzések. Vannak, akik még ... tovább »

Ismét nő az érdeklődés a lakáshitelek iránt

A lakáspiac fellendülésével párhuzamosan folyamatosan nő az érdeklődés is a lakáshitelek iránt. A korábbi devizahiteles válság miatt továbbra is vonakodnak az emberek, de a mostani fellendülés sokkal biztonságosabb, tehát bátrabban vásárolhatunk lakást hitelből. Csökkenti a kockázatot ... tovább »

24 millió dollárt keresett a tőzsdén egy amerikai középiskola

A Saint Francis amerikai katolikus középiskola a finanszírozási fázisban befektetett a Snapchatet kitaláló cégbe. 2012-ben 15 ezer dollárért vett részesedést a vállalatban. Ezzel tegnap 24 millió dolláros nyereséget realizáltak, amikor megindult a részvényekkel a kereskedés a tőzsdén. ... tovább »

Egyre több a CSOK-igénylés

Az utóbbi hetekben a CSOK-igénylések száma meghaladta a 100 milliárd forintot. Ez év januárjáig kb. 39 ezer család nyújtotta be támogatási kérelmét, melyek összértéke mintegy 95 milliárd forint. A három vagy több gyermeket nevelő, illetve vállaló családok közül ötből négyen ... tovább »

Távozik a Budapesti Értéktőzsde éléről Nagy Márton

Távozik a Budapesti Értéktőzsde éléről Nagy Márton, az MNB alelnöke. Az igazgatóság elnöki tisztét 2015. december 16-tól máig ő töltötte be. Vezetése alatt a BÉT megkezdte azoknak a feladatoknak a teljesítését, amelyeknek fő célja a tőzsde fejlesztése volt. Múlt évben olyan ... tovább »

Mégsem csökken az állami támogatás a lakástakarékra

Felröppent egy hír, miszerint ez év március elsejétől csökkenhet a lakástakarékhoz adott állami támogatás, és hogy emiatt érdemes még elseje előtt szerződni. Ez a híresztelés azonban nem bizonyult igaznak. Az OTP bank elmondása szerint továbbra is 30%, magánszemélyek által legfeljebb ... tovább »

=