Valutaváltó

FreeCurrencyRates.com
Kiemelt híreink

30 000 új bankkártya-elfogadó terminál várható

Országunkban a 90-es években jelentek meg a bankkártya-elfogadó helyek. A Nemzetgazdasági Minisztérium a tavalyi év végén 2,4 milliárd forint támogatási keretet határozott meg új terminálok kiépítésére, így a jelenlegi kb. 100 000 elfogadóhely 30 000 újjal bővülhet. Az új terminált ... tovább »

Országunkban a nők sokkal kevesebbet keresnek, mint a férfiak

A nemek közötti egyenjogúságról beszélve ritkán említjük ezt a témát, hogy a nők a munkaerőpiacon még mindig kevesebbet érnek, mint a férfiak. Tény viszont, hogy Magyarországon a nők 13,2%-kal keresnek kevesebbet, mint férfi társaik, és 46 perccel dolgoznak többet náluk. Emellett ... tovább »

Nő a BKV bevétele

A BKV bevétele egy év alatt majdnem 2 milliárd forinttal nőtt. Ez azt mutatja, hogy egyre többen utaznak tömegközlekedéssel. A BKV bevétele a múlt évben novemberig már több mint 59 milliárd forint volt, melynek jelentős része a bérletvásárlásokból jött össze. A jegykiadó automaták ... tovább »

Így keresnek sokat ügyfeleik bankkártyáin a bankok

Három nagy amerikai bank, a Bank of America, a JP Morgan Chase és a Wells Fargo a tavalyi évben 6,4 milliárd dollárt kaszált csupán abból, hogy az ügyfeleik bankautomatákat használtak, illetve túllépték a bankkártyáik fedezetét. Ez azt jelenti, hogy átlagosan minden amerikai felnőtt ... tovább »

Tizenötmilliárd forint az óvodákra, bölcsődékre

Tizenötmilliárd forintos európai uniós forrásból fejlesztené az óvodai és bölcsődei ellátást a kormány. A pályázat segítségével az intézmények felújíthatják vagy bővíthetik épületeiket, orvosi - és/vagy torna szobát alakíthatnak ki, bezárt intézményt nyithatnak meg újra, ... tovább »

Béremelés az állami cégeknél

Emelkedik az NFM-hez (Nemzeti Fejlesztési Minisztérium) tartozó 230 állami vállalatnál 143 ezer munkavállaló bére. Az emelés 2017-től 2019-ig együttesen 30 százalékos lesz. A béremelést az adófizetők állják, és január elsejétől visszamenőleg érvényesek. Ettől az intézkedéstől ... tovább »

Gyorsítaná a kormány a családi csődvédelmi eljárásokat

A magáncsőd intézményét 2015-ben vezették be Magyarországon, az eladósodott magánszemélyek miatt, hogy kikerülhessenek az adósságuk csapdájából. Mindezt olyan, államilag felügyelt jogi folyamat során, amely szem előtt tartja az adósok és a hitelezők érdekeit is. Az adósmentő ... tovább »

A Rolls-Royce hatalmas vesztesége

Az autókat és repülőgép motorokat gyártó Rolls-Royce 4,6 milliárd fontos veszteséggel zárta a 2016-os évet. A veszteség részben a gyenge fontnak, részben pedig egy sokmilliós büntetésnek köszönhető. A nagy veszteségre már lehetett számítani, ezért a Rolls Royce árfolyama a mai ... tovább »

Illegális fémkereskedőket bírságolt meg a NAV

A 2016-os évben Pest megyében 96 millió forint bírságot szabott ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az illegális fémkereskedelem miatt. A törvény szerint illegális fémkereskedelmi tevékenységnek minősül, ha valaki fémet vásárol, csereüzlet részeként átveszi, valamint, ha az elvégzett ... tovább »

Viszik, mint a cukrot

A korábban kifejezetten "drága" valutának számító angol font mostanra a spekulációk kedvelt célpontja lett. Egyre többet hallani, hogy a pénzváltókat gyakorlatilag megrohamozzák a brit valutáért. Az, hogy néhol hiánycikk lett a font, egyáltalán nem meglepő annak tükrében, hogy ... tovább »

=