Valutaváltó

FreeCurrencyRates.com
Kiemelt híreink

Nagyon megnőtt a mobilbankok forgalma

A Fidelity National Information Services adatai alapján 85%-ot nőtt a mobilbankok forgalma április elején. Az új mobilbanki felhasználók regisztrációinak száma pedig 200%-ot ugrott. Az amerikai mobilbankok iránti kereslet annyira megnövekedett, hogy néhány pénzintézet szerverei összeomlottak, ... tovább »

Kemény brexit jöhet?

A jelek szerint a brit kormány arra készül, hogy a januári EU-s kilépést követő egyéves átmeneti periódus után, idén december végén kereskedelmi megállapodás nélkül vágja el az utolsó köteléket is, ami még a szigetországot a kontinenshez köti. Boris Johnson kormányában arra ... tovább »

Megosztja a hitelmoratórium hazánkban a lakosságot

A K&H felmérése szerint a hitelesek táborát kettéosztja a hitelmoratórium. A megkérdezettek 17%-a már élt is a lehetőséggel, 20%-a szinte biztosan felfüggeszti a törlesztést, 12%-a pedig valószínűnek tartja ezt. Tehát, az érintettek 49%-ának jelent alternatívát ez a könnyítés. ... tovább »

Ennyivel emelkedhet jövőre a nyugdíj hazánkban

A kormányzat nyugdíjemelési terveivel kapcsolatos új hírek szerint 3%-kal emelkedhetnek a nyugdíjak jövőre. A Menedzsment Fórum számolt be arról, hogy a nemrégiben elkészült konvergenciaprogram alapján akkora inflációval számolnak, ami miatt jövőre 3%-kal emelhetik meg a nyugdíjakat ... tovább »

Egyre elterjedtebbek az elektronikus csekkbefizetések

A lakossági ügyfelek körében egyre népszerűbb az elektronikus bankolás. A K&H e-bankjába például majdnem 11%-kal többen léptek be az idén március 16-a és április 15-e között az egy hónappal korábbi időszakhoz viszonyítva. A koronavírus-járvány kitörése után a csekkbefizetések ... tovább »

Népszerűbb lett az érintésmentes fizetés

A Mastercard 19 országban végzett el egy új, globális fogyasztói felmérést, miszerint a vásárlók 79%-a az érintésmentes fizetést választja, legfontosabb motivációként a biztonságot és a tisztaságot említve. Február és március folyamán több országban is bevezettek óvintézkedéseket. ... tovább »

Óriási siker a kamatmentes, szabad felhasználású Diákhitel Plusz

Magyar Péternek, a központ vezérigazgatójának elmondása szerint alig fél nap alatt már több mint ezer felsőoktatási hallgató igényelte a Diákhitel Központnál péntektől elérhető, maximum félmillió forintos, teljesen szabad felhasználású, kamatmentes Diákhitel Pluszt. A Diákhitel ... tovább »

Nagy változások jönnek a Magyar Postánál

Megvásárolta a Magyar Posta Zrt. két leányvállalatán keresztül a Díjbeszedő Csoport három tagvállalatának - Díjnet Zrt., Díjbeszedő Faktorház Zrt. és Díjbeszedő Informatikai Kft. - a Takarék Invest Kft. tulajdonában álló részesedését. A tranzakció csütörtökön zárult. A ... tovább »

Előtérbe került a készpénzmentesítés

A koronavírus-járvány terjedésével előtérbe került a készpénzmentesítés. Ez ismét reflektorfénybe hozta a digitális jegybankpénz kérdését. Azokat az országokat is elkezdte foglalkoztatni az ötlet, melyek eddig nagyon is elzárkóztak tőle. Azok a gazdaságok pedig, ahol amúgy is ... tovább »

Nagy a gazdasági visszaesés az eurózónában

A londoni IHS Markit hírei szerint ebben a hónapban rekordalacsonyra csökkent az euróövezeti gazdasági aktivitás mutatószáma. A gazdaságkutató intézet előrejelzése szerint az eurózóna ebben a negyedévben akár 7,5%-kal is csökkenhet. A gazdasági aktivitás mutatószáma, a kompozit ... tovább »

=