Valutaváltó

FreeCurrencyRates.com
Kiemelt híreink

Nem jelentkeznek betétbe tett pénzükért az emberek

Az Országos Betétbiztosítási Alapnál kb. 2,7 milliárd forintnyi nem kifizetett kártalanítás áll, amiért nem jelentkeznek a betétesek. A tavalyi év végén 18 474 milliárd forintnyi betét volt a hitelintézeteknél. Egy ügyfélre kb. 1,375 millió forint jutott, ez pedig 10%-kal több, ... tovább »

Jövő évtől ennyit nő a nyugdíj

A nyári szünet előtt a kormánypárti képviselők szavazataival elfogadták a jövő évi költségvetést. A nyugdíjasok így jövő év januárjától 3%-os nyugdíjemelést kapnak, mivel az inflációt 3%-ra lőtte be a kormány. A nyugdíjasok az idén novemberben kiutalandó nyugdíjprémium ... tovább »

Mától megszűntek a roamingdíjak az EU-n belül

A mai naptól felárak nélkül, a hazai díjszabás szerint lehet mobilról hívást kezdeményezni és fogadni, SMS-t írni és internetezni az EU-n belül. Június 15-től ugyanis megszűnnek a roamingdíjak az Európai Unióban. A roamingdíj eltörlése a külföldre utazó turistákra, az ideiglenesen ... tovább »

Az MNB új, 50 forintos érmét bocsát ki

A Magyar Nemzeti Bank a 2017-ben Magyarországon megrendezett 17. FINA Világbajnokság alkalmából 50 forintos érme kibocsátása mellett döntött. Az érméből kétmillió darabot készítenek. Ebből hétezer különleges - proof technológiával verhető. Az ilyen érmék háttere tükörfényes, ... tovább »

2019. július 1-től jön az azonnali fizetések rendszere

Nagy változások várhatóak Magyarországon a pénzügyi rendszerben. 2019. július 1-től ugyanis a tervek szerint bevezetik az azonnali fizetések rendszerét. Ez azt jelenti, hogy a hét minden napján, 24 órában minden 10 millió forint alatti belföldi, egyedi forint átutalásnak maximum 5 ... tovább »

Közel 3 milliárd forint plusz forrást kap a NAV

Összesen 4,2 milliárd forint átcsoportosításáról döntöttek az Országvédelmi Alap forrásaiból. A legnagyobb, 2,9 milliárd forintos összeget a NAV kapja. A forrást beruházásokra használhatják fel. Plusz pénzt kap az előirányzatból még a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat is. A szervezet ... tovább »

Hamarosan már csak az új öt- és kétezres bankjegyekkel lehet fizetni

2017. július 31-ig érvényesek a 2016 előtt kibocsátott 2000 és 5000 forintos bankjegyek. Ekkor a Magyar Nemzeti Bank bevonja őket a forgalomból. 2017. augusztus 1-től már csak az idén márciusban megjelent és megújított barna 2000 és sárga 5000 forintos bankjegyek lesznek érvényben. ... tovább »

96 ezer forint lesz a diplomás gyed

A diplomás gyed három éve létezik Magyarországon. Eddig kb. ezer nő igényelte, és az igénylők száma folyamatosan nő. Eddig egy évig járt, de jövő évtől a gyerek kétéves koráig fog járni a diplomás gyed. Az egyetemeken nappali tagozatos, és már legalább két félévet eltöltött ... tovább »

Megnőtt a beruházások száma országunkban

Idén 34,1%-al meghaladták az első negyedévben a beruházások a tavalyi év azonos időszakának alacsony bázisát, amikor is 14,9%-os volt a visszaesés éves szinten. Hasonló mértékű növekedés nem volt az elmúlt években. A gép- és berendezés beruházások 24,9%-al, az építések pedig ... tovább »

Felújítják a Várkert Kaszinót

600 millió forintért, közbeszerzés nélkül újítja fel a Magyar Nemzeti Bank alapítványának cége, a Vízház Zrt. a Várkert Kaszinót. Bár közpénzen hozták létre, a döntőbizottság szerint a társaság nem köteles közbeszerzést kiírni, mivel a Vízház Zrt. nem közfeladatot lát ... tovább »

=