Valutaváltó

FreeCurrencyRates.com
Kiemelt híreink

Az Európai Bankhatóság szerint nem készülnek eléggé a Brexitre a bankok

Az Európai Bankhatóság (EBA) szerint a bankrendszer nem készült fel arra a lehetőségre, ha nem születik megállapodás az EU és Nagy-Britannia közt. A Brexit folyamat lezárulásáig már csak kilenc hónap van hátra (bár megállapodott az EU és a britek az átállás kitolásáról 2020-ig), ... tovább »

Nem támogatják a kriptotőzsdéket az ír bankok

Több ír kriptodeviza-szolgáltató is arra panaszkodik, hogy az ír bankoknál vezetett számlájukat beszüntették. Emiatt külföldi bankokhoz kellett menniük számlát nyitni, vagy teljes egészében be kellett szüntetniük a tevékenységüket. Az egyik érintett céget, a Bitcoveot érdekes ... tovább »

Hazánkban három százalék feletti lesz az infláció

Az MNB elemzői szerint az olajár emelkedésének hatására átmenetileg, rövid távon enyhén 3% fölé emelkedik az infláció. Az olajárváltozás közvetlen hatásának kifutásával az MNB 2019 közepéig eléri, majd fenntartja az inflációs célt. A jelentés szerint a magasabb olajár következtében ... tovább »

Egyre többen fizetnek kártyával hazánkban

Az MNB friss pénzforgalmi statisztikái alapján az idei év első negyedévében összesen 262,8 milliárd forint értékben hajtottak végre tranzakciókat internetes megrendeléseknél az itthon kibocsátott kártyákkal. Ez pedig 40,4%-os növekedés az egy évvel korábbihoz képest. A végrehajtott ... tovább »

Ma tovább romlott a forint helyzete

Eddig is mélyponton járt a forint, de ma tovább romlott a helyzet. A nap elején még 322 forint körül járt az árfolyama, de a délután közepétől megindult a lejtőn, és eljutott a 324-es szintre is. Pár éve, pontosan 2015 januárjában egy rövid időre ennél sokkal gyengébb is volt ... tovább »

Nagy kő eshetett le a kriptodeviza-hívők szívéről egy nyilatkozat után

William Hinman, a SEC vállalati pénzügyekért felelős igazgatója egy tengerentúli konferencián azt nyilatkozta, hogy a Bitcoin és az Ether nem tekinthető értékpapírnak. Az Ethereum hálózata és a decentralizált struktúrája miatt az Etherrel megvalósított tranzakciók nem tekinthetők ... tovább »

Ennyit költ egy magyar átlagosan nyaralásra

Hazánkban az emberek többségének belefér idén a nyaralás a költségvetésébe. A 30-59 éves magyarok 63%-a biztosan vagy valószínűleg elutazik valahová a nyáron. A K&H biztos jövő indexéből kiderül, hogy erre átlagosan 194 ezer forintot szánnak a magyarok. 39%-uk kettesben utazik ... tovább »

Sokan bajba kerülhetnek a Brexit után az Angliában dolgozók közül

A londoni belügyminisztérium tervei szerint az EU-s állampolgároknak a Brexit után új jogi besorolásért, úgynevezett letelepedett státusért (settled status) kell folyamodniuk a hatóságoknál. A londoni East European Resource Centre (EERC) civil szervezet szerint több ezer olyan bolgár, ... tovább »

Akcióba kezd hétfőn a NAV Budapesten

Hétfőtől fokozott hatósági jelenléttel számolhatnak a Budapesten működő kereskedők, vendéglősök és más vállalkozások. Kis Péter András, a NAV adóügyekkel foglalkozó szóvivője elmondta, hogy a helyi kapacitásokat erre az időre megerősítik, az ország több pontjáról érkeznek ... tovább »

Ekkora emelésre számíthatnak jövőre a nyugdíjasok

Hazánkban januártól 2,7%-os emelésre számíthatnak a nyugdíjasok. A kormány ugyanis 2,7%-os inflációra számít jövőre költségvetésitörvény-tervezetében, amit a Költségvetési Tanács véleményezett. Ez tehát 127 ezer forintos átlagnyugdíj esetén 3,5 ezer forintos növekedést ... tovább »

=