Valutaváltó

FreeCurrencyRates.com
Kiemelt híreink

A versenyszférában és a közszférában is emelkedtek a keresetek

A KSH adatai szerint egy év alatt 2-3-szor nagyobb növekedés tapasztalható a legtöbb ágazatban, mint egy évvel korábban. 2016-ra átlagosan 10 ezer forinttal nőttek a bérek, tavalyhoz képest idén májusra már 20-30 ezer forintos növekedés volt megfigyelhető. Ez például a mezőgazdasági ... tovább »

Új feladata lesz a NAV-nak

A kormány ebben az évben 4,8 milliárd forintot biztosít az állami adó- és vámhatóságnak a törvényszéki végrehajtási feladatok átvételéhez. Az adóhatóság 2019. januárjától veszi át a törvényszéki végrehajtás feladatait. A nemzetgazdasági miniszternek a belügyminiszterrel ... tovább »

Több támogatási lehetőség lesz a kezdő vállalkozásoknak

Az állam új szemlélettel tekint a kezdő vállalkozásokra. A korábban hiányzó kezdő finanszírozások biztosítottak, a magyar startupok új generációja pedig nemzetközi szinten is sikeres lehet az elkövetkező időkben. A terv szerint a Millenárison létrejövő Startup Campus is segíteni ... tovább »

Figyelem, a 22 euró feletti postai csomagokat vámoltatni kell

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal felhívja a figyelmet, hogy minden 22 euró feletti csomagot, ami az Európai Unión kívülről érkezik, vámoltatni kell, tehát az áru után áfát vagy vámkezelési költséget kell fizetni. Fontos az is, hogy a cégnek a raktára, ahonnan érkezik a megrendelt ... tovább »

Októbertől emelhetik az önkormányzati köztisztviselők bérét

Októbertől megemelhetik az önkormányzati köztisztviselők bérét. A Belügyminisztériummal a fizetésemelésről folytatott tárgyalások alapján a tárca befogadta a javaslatot, ami szerint októbertől 20%-kal, januártól 8%-kal, majd 2019. januártól ismét 8%-kal emelnék meg az ágazatban ... tovább »

Csökkenteni kellene a béreket terhelő adókat

A béreket terhelő adók csökkentése elsődleges feladatat, mert hazánk még mindig túladóztatja a munkát a környező országokhoz, vagy az Európai Unió átlagához képest. Ez versenyképességi hátrányt jelent. Most még nincs olyan helyzetben a költségvetés, hogy a kiadási oldalt csökkentse, ... tovább »

Erre elég a jövedelmünk

Az elmúlt pár évben a magyar átlagfizetés igencsak megemelkedett. A tartós fogyasztási cikkek ára viszont bezuhant, stagnált, vagy a drágulásának üteme elmaradt a bérek emelkedésétől. Emiatt például egy televízió, mosógép vagy hűtő megvétele sokkal kevésbé megteherhelő, mint ... tovább »

Készpénzzel vagy bankkártyával fizessünk külföldön?

Bankkártyánkat külföldön a kártya logójával ellátott üzletekben és bankautomatáknál is tudjuk használni. Utazás előtt azért megéri tájékozódni, hogy a célországban mennyire kiterjedt a kártyaelfogadói hálózat, vagy hogy a készpénzfelvétel és a bankkártyás fizetés milyen ... tovább »

Gondold meg jól, hogy telefonon kinek árulod el az adataidat

A NAV felhívja a figyelmet arra, hogy telefonos csaló hívogatja telefonon az ügyfeleket. A NAV nevében a csaló az ügyfelek bankszámla-adatainak megszerzésével próbálkozik. Az állítja, hogy az ügyfélnek túlfizetése van az adóhivatalnál, de ezt csak nevének és bankszámla-számának ... tovább »

Változás lesz a Magyar Telekomnál

A Magyar Telekom hamarosan kiszáll a lakossági villamosenergia kereskedelmi tevékenységéből. Ügyfeleik egyszerűsített eljárással átválthatnak a Démász szolgáltatására, amennyiben nem kívánnak más villamosenergia kereskedővel szerződést kötni. A Magyar Telekom és a Démász ... tovább »

=