Valutaváltó

FreeCurrencyRates.com
Kiemelt híreink

Magyarországon csökkennek az adóvégrehajtások

Az adótartozások behajtására a 2015-ös évinél 35%-kal kevesebb, kb. 538 ezer esetben indított végrehajtást a NAV a tavalyi év során. A tartozások összege is csökkent. A tavalyi évben 1213 milliárd forint volt, kb. 10%-kal kevesebb a 2015-ös évinél. 2016-ban kb. 261 milliárd forint ... tovább »

Lassul az infláció?

Az év első három hónapjában a fogyasztói árak átlagosan 2,6%-kal növekedtek. Márciusi hónapban a fogyasztói árak átlagosan 2,7%-al magasabbak voltak, mint egy évvel korábban. A februári 2,9%-os emelkedés után kisebb ütemben nőttek a fogyasztói árak márciusban, elsősorban az üzemanyagok ... tovább »

Modernizálják a közbeszerzési eljárási rendszert

Hazánkban elsőként indított elektronikus közbeszerzési eljárási rendszert a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság. Az elektronikus közbeszerzés során az ajánlatkérő és az ajánlattevők közötti írásbeli kommunikáció teljesen elektronikusan zajlik. Ezzel csökkentik az eljárás ... tovább »

Gyorsan nő az ingatlanok ára Magyarországon

A lakóingatlan árak az euróövezetben 4,1%-al, az Európai Unióban pedig 4,7%-al emelkedtek a tavalyi év utolsó negyedévében az egy évvel korábbi adatokhoz képest. Hazánkban mérték a második legnagyobb növekedési ütemet, ami 9,7%. Az előző negyedévhez képest mindkét térségben ... tovább »

Júniustól megszűntetik a roamingdíjakat

Az Európai Parlament megszavazta a roamingdíjak jövőbeli árairól szóló határozatot. Így júniustól a belföldi feltételeknek megfelelően telefonálhatunk és küldhetünk SMS-t, valamint használhatjuk adatkeretünket az Európai Unió területén. Már az elmúlt pár évben is mindig jobban ... tovább »

Május 31-ig használhatók fel a SZÉP-kártyákra 2 éve feltöltött juttatások

Még két hónapjuk van a SZÉP-kártyák tulajdonosainak a két éve feltöltött összegek elköltésére. Jelenleg kb. 4,2 milliárd forint van a kártyákon. Ha nem használják fel ezen összegeket, a kártyakibocsátó bankok visszautalják majd a munkáltatóknak a megmaradt pénzt. A szállásért ... tovább »

Új 50 eurós bankjegy lesz

Holnap vezetik be forgalomba a megújult külalakú, új 50 eurós bankjegyet. A megújult 50 eurós a közös európai fizetőeszköz második sorozatának negyedik tagja, amelyet bevezetnek a forgalomba. A bankjegy gyapotból készült. Megőrizte elődje legtöbb formai jegyét, nagyságra és színre ... tovább »

Nő a milliós nyugdíjak száma Magyarországon

2013-ban a kormány törölte a járulék- és nyugdíjplafont. Azóta folyamatosan növekszik a milliós nyugdíjak száma Magyarországon. Tavaly augusztusban már öt embernek volt egy millió forint feletti nyugdíja. A nyugdíjszakértő elmondása szerint a kormánynak vissza kellene állítani ... tovább »

Május elsejéig kérhető a támogatás az elektromos autóhoz

Az elektromos autók beszerzése május elsejéig pályázható meg. Erre a pályázatra a kormány múlt évben két milliárd forintot biztosított. Pár hónappal a pályázatok beadásának megkezdése után már látszik, hogy nagy az érdeklődés rá. Kétszáz felett van az elbírált pályázatok ... tovább »

A legidősebb magyar nyugdíjas már 109 éves

Magyarországon a legidősebb magyar nyugdíjas egy nő, aki 1907-ben született, tavaly volt 109 éves. Hazánkban sok a 100 év feletti idős ember, összesen 563-an vannak, akiknek több mint a fele nő. 1907-ben született nyugdíjasból még kettő él Magyarországon, mindketten nők, és idén ... tovább »

=