Valutaváltó

FreeCurrencyRates.com
Kiemelt híreink

Ekkor érkeznek meg az emelt nyugdíjak

Idén 2,7%-kal emelkednek a nyugdíjak. A bankszámlákra január 11-én érkezik a megemelt nyugdíj, a posta pedig január 16-án kezdi meg a kézbesítést. Egy átlagos nyugdíj esetén ez éves szinten 42 ezer forintos, havonta pedig átlag 3500 forintos emelést jelent. Az intézkedés 2,5 millió ... tovább »

Hazánkban a fiatalok többségének nincs pénze önállósulni

A K&H ifjúsági indexéből kiderül, hogy hazánkban tízből hat fiatal azért nem költözik el a szüleitől, mert nincs elég pénze a különéléshez, 34% arra vár, hogy saját keresete legyen, 25% szerint pedig sokkal kényelmesebb a szülőkkel élni, mint egyedül. A harmadik negyedévben ... tovább »

Idén ismét emelkednek a családtámogatások

Ismét emelkednek a családtámogatások 2019-ben. Január elsejétől a minimálbér emelkedésének köszönhetően a gyed maximális összege idén eléri a bruttó 208 600 forintot. A diplomás gyed az alapképzésben résztvevő hallgatóknál 104 300 forintra, a mesterképzésben résztvevők esetében ... tovább »

Ennyivel növekedhetnek a fizetések a jövőben

Évről évre elkészül a szaktárcánál egy több évre szóló gazdasági prognózis, ami többek között megmutatja, hogy a kormány szerint hogyan változhatnak a jövőben a nettó fizetések. Az előrejelzés jelentős növekedéssel számol a következő években. A 2017-es szinthez képest ... tovább »

Húsz év után búcsúzik a mostani ötszáz forintos

Búcsút mondhatunk a mostani ötszáz forintosnak. Ezzel befejeződik a bankjegycserék fő fejezete. A régi ötszázasokkal 2019. október 31-ig lehet majd bárhol fizetni. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) pedig a bevonástól számított 20 évig, tehát 2039 október végéig ad helyettük új bankjegyet. ... tovább »

A fiatalok nagy része magasabb fizetésre számít

A K&H ifjúsági indexének 2018 második féléves adataiból kiderül, hogy a 19-29 éves fiataloknak  52%-a vár csekély, az inflációnál alacsonyabb mértékű fizetésemelést ebben az évben. 22%-uk az inflációt meghaladó mértékben számít fizetésének növekedésére. Mindössze ... tovább »

Itthoni árakon utalhatunk majd eurót

Hosszú egyeztetések után az EU osztrák elnöksége elfogadtatta azt a konszenzusos javaslatot, ami az euróban történő átutalások esetében egységes díjtételt tesz kötelezővé a nem euróövezethez tartozó tagállamokból indított euróátutalásokra vonatkozóan. Ezt a szabályozást ... tovább »

A KSH szerint ennyit keres az átlag magyar

A KSH adatai szerint idén októberben a bruttó átlagkereset 327 100 forint volt, ami 10,8%-kal magasabb, mint egy évvel korábban. A növekedésre a munkaerő-kereslet élénkülése, a minimálbér és a garantált bérminimum 8% - illetve 12%-os emelése, a költségvetési szféra egyes területeit ... tovább »

Jövő nyártól már hétvégén is megérkezhet majd a fizetés a számlánkra

A Magyar Nemzeti Bank pénzügyi infrastruktúrákért és bankműveletekért felelős ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a jövő nyáron induló gyorsutalási banki rendszernek köszönhetően akár hétvégén is lehetőség lesz például a fizetések kiküldésére, mivel az utalt összegek ... tovább »

Tavaly rekordszintre emelkedett a világ adóssága

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) jelentése szerint a tavalyi évben rekordszintre emelkedett a világ adóssága. Az IMF honlapján közölt adatok szerint az állami és magánszféra együttes adóssága 190 országot nézve 184 ezer milliárd dollár volt a 2017-es év végén. Ez az adósságösszeg ... tovább »

=