Valutaváltó

FreeCurrencyRates.com
Kiemelt híreink

A jövő évtől visszaépül a tizenharmadik havi nyugdíj

A jövő évtől négy részletben épül vissza a 13. havi nyugdíj juttatása. Az erről szóló törvénymódosítást 193 igen szavazattal, 1 elutasító voks ellenében, 1 tartózkodás mellett fogadta el a Ház a kormány javaslatára. A jogosultak a januári járadékkal együtt kapják meg a ... tovább »

Jövőre tovább csökkenhet az államadósság

Az Állami Számvevőszék értékelte a jövő évi költségvetési törvényjavaslathoz benyújtott és az Országgyűlés által támogatott módosító indítványokat. Ezek összességében egyenlő összeggel, 91,8 milliárd forinttal növelik a költségvetés kiadási és bevételi főösszegét. ... tovább »

Emelkedtek a Szép-kártya-feltöltések

Az OTP - , MKB - és K&H Bank közlése szerint május végéig emelkedtek a Szép-kártya-feltöltések a kibocsátók adatai szerint, akik a veszélyhelyzet júniusi feloldását követően a költésekben további emelkedésre számítanak. Az OTP Szép-kártya legújabb adatai szerint aktív ... tovább »

Pozitív fordulat a brexit-tárgyalásokkal kapcsolatban

Úgy tűnik, hogy a brit kormány és az EU is elszánta magát, hogy a június végén felpörgő kereskedelmi tárgyalásokon eredményt érjen el. Mindkét fél már a kompromisszumok lehetőségéről beszél ahelyett, hogy egymás makacsságát ostoroznák. Boris Johnson brit miniszterelnök vezető ... tovább »

Nagyon gyorsan nő a kártyás vásárlási forgalom Magyarországon

Az MNB első negyedévre vonatkozó pénzforgalmi adataiból kiderül, hogy hazánkban a kártyás vásárlási forgalom sokkal gyorsabban nő, mint a kártyás készpénzfelvételek értéke. Ez azt jelenti, hogy már nem sok hiányzik ahhoz, hogy többet költsünk kártyával, mint amennyit felveszünk ... tovább »

Jelentős összeg maradhat az állampolgároknál a testvérek közötti illetékmentességgel

Böröcz Helga közjegyző elmondása szerint jelentős összeg maradhat az állampolgároknál a testvérek közötti illetékmentességgel. Elmondta, hogy mind az ajándékozás, mind az öröklés esetében (többek között a vagyontárgy értékének függvényében) van egy 9, illetve 18%-os illetékfizetési ... tovább »

Jövőre háromféle pluszjuttatást várhatnak a nyugdíjasok

Ha minden a kormány tervei szerint alakul, jövőre legalább három féle pluszpénzt is kaphatnak a nyugdíjasok. Az átlagnyugdíjasoknál 100 ezer forintot is meghaladhatja az extrapénz nagysága, nagyobb nyugdíjnál pedig még nagyobb lesz a pluszjuttatás mértéke. Két kiegészítés már ... tovább »

Európában a fizetési tranzakciók 78%-a már érintésmentes

A Mastercard jelentése szerint Európában az összes fizetési tranzakció 78%-a már érintésmentes. A fizetéstechnológiai cég most publikált európai kutatása olyan fogyasztói szokásokra és véleményekre világít rá, melyek alapján a mostani változások hosszútávon is megmaradhatnak. ... tovább »

Nagyok lesznek az árkülönbségek a Balatonon

A Balatontipp információi szerint idén is a füredi Esterházy strandon lesz a legmagasabb a belépő az 1700 forintos felnőttjeggyel. Révfülöpön viszont a három évvel ezelőtt megállapított 500 forintért strandolhatnak a felnőttek egy napig. Az árakhoz hasonlóan az emelésekben is nagy ... tovább »

Átlagosan ennyit spórolnak a magyar fiatalok

Egy idei első negyedévi felmérés szerint átlagosan 404 ezer forint megtakarítása van a 19 és 29 év közötti magyar fiataloknak. Ezen belül a 19-25 évesek átlagosan 300 ezer forint spórolt pénzzel rendelkeznek, míg a 26-29 éveseknél félmillió forint felett alakul a félretett összegek ... tovább »

=