Valutaváltó

FreeCurrencyRates.com
Kiemelt híreink

Népszerű az állampapír hazánkban

Hazánkban tovább nőttek a háztartások értékpapírszámlái februárban. A Magyar Nemzeti Bank friss adatai szerint az év első két hónapjában kb. 1000 milliárd forintnyi friss megtakarítás került értékpapírokba. Népszerű a Prémium Magyar Állampapír, de a befektetési alapok, a ... tovább »

Ennyire csökkent márciusban az infláció az euróövezetben

A februári 8,5%-ról 6,9%-ra csökkent márciusban az infláció az euróövezetben, miután októberben még rekordszinten, 10,6%-on állt. Az elemzői várakozások átlaga márciusra 7,1% volt. Az euróövezetben 0,9%-kal nőttek a fogyasztói árak márciusban februárhoz képest, amikor kisebb, ... tovább »

Ennyit fizethet a NAV az egyetemistáknak

A szervezet komolyan veszi a digitális átállást, mivel a gyakornoki programjuk elindítása után már informatikai képzést nyújtó egyetemeken toborozza új munkatársait. A havi 120 ezer forint mellett tapasztalatszerzés lehetőségével is csábítják a hallgatókat. A hatóságnak mindenképpen ... tovább »

Nagyon rossz évet zártak a nyugdíjpénztárak

Az utolsó negyedévben jól hajráztak, viszont így is rekordmínuszban zártak a magyarországi nyugdíjpénztárak. A működésük is veszteségessé vált, melyen tagdíjemelésekkel próbálnak segíteni. A taglétszám eközben csökken és rohamosan öregszik. 2022 végén már mindössze 1 ... tovább »

Béremelést kapnak a vasutasok és a volánosok

Az alacsony keresetűeknek infláció feletti, a magasabb keresetűeknek attól valamennyivel elmaradó mértékben nő a fizetése, egységesen bruttó 53 ezer forinttal emelkedik a MÁV-Volán csoportnál dolgozók alapbére. Több sikertelen tárgyalás után a szakszervezetek és a munkáltató pénteken ... tovább »

Tíz év után minősítette le az S&P Magyarországot

Tíz év után először minősítette le Magyarországot a Standard and Poor's hitelminősítő intézet. Tegnap ugyanis a korábbi BBB-ről BBB-mínuszra minősítette le a magyar adósságbesorolást. Ezzel továbbra is a befektetésre ajánlott kategóriában, ennek a sávnak az alsó szélén maradt ... tovább »

Megdrágultak a nyelvvizsgák díjai

Hazánkban pár hónap alatt több mint tízezer forinttal drágultak a középszintű nyelvvizsgák díjai. Nyáron 5-7 ezer forinttal növekedtek az árak. Több nyelvvizsgaközpontnál pedig már november végén-december elején is további emelkedésre került sor. Az emelések azzal magyarázhatóak, ... tovább »

Jövőre 1334 forint lesz a legkisebb óradíj

A 2023-as minimálbérről december 15-én írták alá a megállapodást az érdekképviseletek a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán (VKF). Ez viszont akkor válik kötelezően alkalmazandóvá a munkaadók számára, ha megjelenik jogszabályként is. Ez a kormányrendelet ... tovább »

Nőttek az ipari termelői árak

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) bejelentése szerint októberben a belföldi értékesítés árai 67,7%-kal, az exportértékesítéséi 28,4%-kal magasabbak voltak, mint egy évvel korábban, az ipari termelői árak pedig átlagosan 41,7%-kal emelkedtek. Az előző hónaphoz viszonyítva a ... tovább »

Az akciókat figyelik a vásárlók

Egy kutatás szerint az emberek 28%-a fél attól, hogy a növekvő árak miatt nem lesz annyi pénze, amennyit az ünnepi vásárlásokra szeretne elkölteni. 31%-uk attól tart, hogy a tervezett ajándékok idén drágábbak lesznek. Emiatt a vásárlók több időt szánnak a legjobb ajánlatok megtalálására, ... tovább »

=