Valutaváltó

FreeCurrencyRates.com
Kiemelt híreink

Brexit: a bankok most már mindenképp költözni fognak

Nem fogják visszavonni a több száz milliárd dollár áthelyezéséről és több ezer londoni munkahely elköltöztetéséről szóló terveiket a világ legnagyobb befektetési bankjai akkor sem, ha Nagy-Britannia végül az Európai Unió tagja marad. Eddig a legnagyobbak közül legalább nyolc ... tovább »

Brexit: Újabb népszavazást fognak kiírni?

Az egyik legnagyobb londoni pénzügyi-politikai kockázatelemző műhely egy újabb népszavazás kiírását tartja a legvalószínűbb Brexit-folytatásnak. Az Economist Intelligence Unit (EIU) ma ismertetett új előrejelzési forgatókönyvei szerint a Brexit feltételrendszerét tartalmazó megállapodás ... tovább »

Theresa May hosszabbítást és új népszavazást sem akar

Theresa May brit miniszterelnök ma közölte, hogy nem támogatja sem az újabb népszavazás kiírását a Brexitről, sem annak a március végi határidőnek a kiterjesztését, ameddig a mostani törvény szerint Nagy-Britanniának ki kell lépnie az Európai Unióból. May ma délután a londoni ... tovább »

Íme az ötvenezer forintos érme

A Magyar Nemzeti Bank Szent Piroska tiszteletére 50 000 Ft névértékű arany és 2000 Ft névértékű színesfém emlékérmét bocsát ki, melyek az Árpád-házi magyar szenteket bemutató gyűjtői sorozat második tagjaként, a 2017-ben megjelent Szent Margit-emlékérmét követik. Az emlékpénzeket ... tovább »

A brit kormány Brexit-terve elbukott

Tegnap este Nagy-Britanniában megtörtént, amire már sokan számítottak: Theresa May Brexitje elbukott. Az előzetes várakozások is arról szóltak, hogy a Theresa May által összehozott megállapodás bukásra van ítélve, annak csak a mértéke a kérdéses. Miután a szavazás eredménye megsemmisítő ... tovább »

Az azonnali átutalási rendszernek ágyaz meg az illetéktörlés

A kereskedelmi bankoknál indított belföldi forintátutalások január elsejétől mentesülnek a 3 ezrelékes tranzakciós illeték megfizetése alól. Ugyanígy, a múlt hét óta a Magyar Államkincstárnál vezetett értékpapírszámlákra történő forintátutalásokat is (összeghatártól ... tovább »

A magyarok tavaly úgy gondolkodtak, hogy ha hitel, akkor fix kamatozású legyen

Egyre kevesebb változó kamatozású hitelt vesznek fel az emberek hazánkban. 2018-ban megnőtt a fix kamatozású, biztonságos hitelek aránya. A 2017-es szigorítások szerint minél hosszabb ideig fixálja az ember a törlesztést, annál inkább terhelhető a jövedelem. Ezzel együtt a bankok ... tovább »

Nincs járulék a nyugdíjas dolgozók után

Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára elmondta, hogy az év elejétől nem kell járulékot fizetniük a nyugdíjas munkavállalóknak, csak a 15%-nyi személyi jövedelemadót. Az államtitkár azt is elmondta, hogy a munkáltatók is kedvező helyzetbe kerültek, hiszen ... tovább »

Brexit: Sokmilliárdot mentettek már ki Nagy-Britanniából a bankok

Több mint 800 milliárd fontnyi eszközt költöztettek már ki a pénzintézetek az Egyesült Királyságból a Brexit miatt. Sok pénzintézet nyitott új irodát a kontinentális Európában, hogy a Brexit kockázatait kezelni tudják, a helyi jogi elvárásoknak való megfelelés miatt pedig több ... tovább »

Ennyien kapnak most minimálbért hazánkban

Egy pénzügyminisztériumi háttéranyagból kiderül, hogy a magyar dolgozók majdnem fele a törvényi minimumot kapja bérként. Az adatok szerint a minimálbér és a garantált bérminimum tavalyi emelése az alkalmazottak 42,4%-át érintette. A versenyszférában 2018-ban így 879 ezer munkavállalónak ... tovább »

=