Valutaváltó

FreeCurrencyRates.com
Kiemelt híreink

Munkakörök, ahol a munkaerőhiány miatt nőttek a nettó bérek

A Profession.hu álláskereső portál adatai alapján a munkaadók hirdetéseiben szereplő nettó fizetések átlaga a programozók és fejlesztők esetében a tavalyi évben elérte a 445 000 Ft-ot, ami két év alatt 20%-os emelkedést jelent. A termelő- és szolgáltatóiparban tavaly egy betanított ... tovább »

Norvégia már majdnem teljesen készpénzmentessé vált

A norvég jegybank alelnöke szerint a világ első országa, ami gyakorlatilag készpénzmentessé vált, az Norvégia. Ez nem azt jelenti, hogy teljesen eltűnt az országból a készpénz, de a lakosság nagyon kis része használja már fizetésre a papíralapú fizetőeszközt. A jegybanki adatok ... tovább »

Már nem szállít Magyarországra ingyen az Amazon

2016 novemberétől Magyarországra ingyen szállított az Amazon a német, .de végződésű oldaláról, ha 39 euró feletti összegben rendeltünk. A hírek szerint most az Amazon mindenféle bejelentés nélkül eltávolította a listáról Magyarországot és Szlovákiát. A rendeléseknél hiába ... tovább »

Háromhavi csúcsra ugrott a dollár

Mario Draghi EKB-elnök sajtótájékoztatója alatt még ugrott az euró, aztán a délután második felében, nagyon erős amerikai makroadatok hatására a dollár kerekedett felül. Így hatalmas napon belüli fordulat alakult ki a devizapiacokon. A dollár így sorozatban már a nyolcadik kereskedési ... tovább »

Tim Draper kockázati tőkés bízik a Bitcoinban

Tim Draper kockázati tőkést arról kérdezték, hogy a korábbi befektetéseihez - a Teslához, a Hotmailhez és a Skypehoz képest, melyekbe korai befektetőként szállt be - most mekkora sikert vár a Bitcointól. Erre ő azt válaszolta: "Nagyobb lesz, mint az internet. Nagyobb, mint a vaskor, ... tovább »

Sokan már visszakapták a nyelvvizsgájuk díját

A kormány tavalyi döntése nyomán ez év január elsejétől az állam minden 35 év alatti fiatalnak megtéríti egy, legalább komplex középfokú nyelvvizsga díját. A maximum 34 500 forintos támogatást a Magyar Államkincstárnál lehet kérvényezni. Idén eddig összesen 1429 nyelvvizsga-támogatás ... tovább »

Hazánkban egyre többen vesznek fel hitelt

Egyre több hitelt vesznek fel az emberek Magyarországon. Már a tavalyi év szeptemberében is több mint hatmillió szerződés volt érvényben, ebből 959 ezer jelzáloghitel. Az idei év első két hónapjában már a 100 milliárdot is meghaladta az új lakáshitelek összege, ez pedig 38%-os ... tovább »

Gyengült a svájci frank

A jelek szerint egy nem várt fejleménye is van az amerikaiak oroszok ellen bejelentett újabb szankcióinak. A svájci frank elkezdett gyengülni. A Bloomberg szerint az orosz oligarchák pénzmenekítése is szerepet játszhatott ebben. A svájci frank az olyan, geopolitikai kockázatok által terhelt ... tovább »

A NAV sokat könnyít ügyfeleinek az adóbevalláson

A NAV az idei évben is segít ügyfeleinek, így elkészítette adóbevallásuk tervezetét. Azoknak, akiknek van ügyfélkapujuk, mobiltelefonon, tableten vagy számítógépen is megnézhetik, szükség esetén pedig módosíthatják is a tervezetet. Ha valaki azt látja, hogy minden rendben van, ... tovább »

A svájci 10 frankos lett 2017-ben a világ legszebb bankjegye

2017-ben a világ legszebb bankjegye a svájci 10 frankos lett. Így 2016 után ismét svájci bankjegy nyerte meg a versenyt. A győztes svájci 10 frankos bankó 2017 októberében került bevezetésre, amely a beszámolók szerint a valaha volt legszorosabb versenyben diadalmaskodott. Összesen 170 ... tovább »

=