Valutaváltó

FreeCurrencyRates.com
Kiemelt híreink

Folytatódik az érintéses technológia térhódítása

A pénzforgalmi infrastruktúra fejlődése miatt tovább folytatódott az érintéses technológia térhódítása. Az érintőkártyák aránya ugyanis 2019 végén az összes fizetési kártyán belül elérte a 85%-ot. Az érintéses fizetést lehetővé tevő terminálok aránya pedig az összes ... tovább »

Gyengül a bitcoin

A bitcoin jegyzése 6000 dollár alá esett ma kora délután, utoljára tavaly májusban volt ilyen gyenge. A bitcoin napok óta tartó gyengülését a szakértők a koronavírus okozta bizonytalanságra vezetik vissza, aminek következtében a befektetők szabadulnak az összes kriptodevizától. ... tovább »

Visszaeshet Magyarország GDP-je

Hazánk pénzügyminisztere az eddigi legpesszimistább jóslattal állt elő a magyar gazdaság jövőjével kapcsolatban. Varga Mihály szerint ugyan 2020-ra eddig 4%-os GDP-növekedést várt a kormány, de ebből akár 0,3%-os visszaesés is lehet. Azt is elmondta, hogy a gazdaságvédelmi lépések ... tovább »

Németország első országként ismerte el pénzpiaci eszközként a bitcoint

Németország a napokban elsőként minősítette a legnépszerűbb digitális pénznemet, a bitcoint hivatalosan is pénzpiaci eszközként. Ez a piaci szegmensnek váratlan pozitív löket, aminek a kiugrását mostanra nagyjából elfojtották a különböző hatóságok. Még az is jót tehet az ... tovább »

Sikeresen elindult az azonnali átutalási rendszer hétfőn

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) sajtótájékoztatóján Budapesten Patai Mihály, a jegybank alelnöke elmondta, hogy sikeresen elindult hétfőn az azonnali átutalási rendszer, amely dinamizálja a magyar gazdaságot. Hangsúlyozta, hogy a szakemberek az elmúlt órákban is tökéletesítették a rendszert, ... tovább »

A koronavírus miatt történelmi mélypontra gyengült a forint

Történelmi mélypontra került a forint az euróval szemben ma a bankközi devizapiacon. Az eurót délelőtt kilenc óra előtt 340,60 forinton jegyezték. Ez a forint valaha elért leggyengébb árfolyama. Az eddigi mélypont az idén február 12-én elért 340,37 forintos eurójegyzés volt. A hatalmas ... tovább »

Világszerte felforgathatják a kriptopénzpiacot?

Az eddigi információk alapján az Amerikai Egyesült Államok kifejezetten szigorú szabályozással készül felforgatni a kriptopénzpiacot. Donald Trump amerikai elnök keményen nekiment a kriptodevizáknak. Steve Mnuchin pénzügyminiszter és a minneapolisi Fed elnöke is utalt arra, hogy hamarosan ... tovább »

Sokan vásárolnak Magyar Állampapír Pluszt

Varga Mihály pénzügyminiszter elmondta, hogy novemberi indulása óta már 105 milliárd forintnyi nyomtatott Magyar Állampapír Pluszt vásároltak a magyar családok, az értékesítés 80%-a vidéken történt. Az értékpapír elektronikus formája is megőrizte népszerűségét, mivel júniusi ... tovább »

Változás a rezsiutalványoknál

A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter hivatala közölte, hogy a kormány két hónappal, május 31-ig meghosszabbította a rezsiutalványok felhasználási határidejét. A nyugdíjasok eddig a rezsiutalványok kb. 92%-át használták fel 20,5 milliárd forint értékben. ... tovább »

Nőtt a nyugdíjpénztár befizetések összege

A tavalyi évben minden korábbinál nagyobb összegű egyéni befizetés érkezett, az OTP Nyugdíjpénztár 231 ezer tagja összesen 17,5 milliárd forintot tett félre a nyugdíjas évekre, ami 6,1%-os bővülés az előző évi 16,5 milliárd forinthoz viszonyítva. A nyugdíjpénztár tájékoztatása ... tovább »

=