Valutaváltó

FreeCurrencyRates.com
Kiemelt híreink

Alacsonyabb lehet a rezsi a nehéz helyzetű családoknak?

A nehéz szociális helyzetűek, nagycsaládosok és nyugdíjasok is bekerülhetnek abba a körbe, amely a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) javaslata szerint szociális alapon áram- és gázárkedvezményben részesülhet. Kutatások alapján szeptemberre dolgoznák ki a ... tovább »

Egyre népszerűbb hazánkban az e-kereskedelem

Európában az elektronikus kereskedelem forgalma előző évben kb. 510 milliárd euró volt (az Ecommerce Europe adatai szerint). Ez 12%-al haladta meg az egy évvel korábbi adatokat. Közép-Európában átlagosan 14%, Magyarországon pedig ennél magasabb, 15-20% az átlagos növekedés. Ez az ... tovább »

Jövőre hatalmas összeget készül visszaadni a kormány

2018-ban a kormány kb. 200 milliárd forinttal többet készül átengedni az adóbevételekből kedvezmény formájában, mint az idei évben. A csaknem 30%-os növekedés négy fő területen jön össze: 1. 100 milliárd forinttal nagyobb lehet az illetékkedvezmény. Ez a lakáscserével és örökléssel ... tovább »

Jóval többet keresnek a munkások, mint a tavalyi évben

Egy közel hétezer béradatot feldolgozó elemzéséből kiderül, hogy egy év alatt 14,5%-kal nőtt a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére. A fizikai dolgozóknak 760 forintról 870 forintra emelkedett az átlagos órabérük. A szakmunkások átlagbére ... tovább »

Több jut a nyugdíjra és az egészségügyre 2018-ban

Az egészségügyre fordítható források növekedni fognak 2018-ban. Az idei évhez viszonyítva kb. 7%-al több jut majd erre az ágazatra. Ez több mint 100 milliárd forintos többletforrást jelent. A jövő évi előirányzat az Egészséges Budapest Programra 30 milliárd, az Egészségbiztosítási ... tovább »

A kormány újabb, gyerekvállalást ösztönző támogatásokat vezet be?

Ismét előkerült az Emberi Erőforrások Minisztériumában készülő demográfiai program, miszerint a kormány újabb, gyerekvállalást ösztönző támogatásokat vezethet be, vagy bővítheti a már meglévőket. Emelhetik tehát a családi pótlékot, melynek 2008 óta változatlan az összege, ... tovább »

Mégsem módosítja a kormány a kereskedelmi törvényt

A hírek szerint mégsem módosítja a kormány a kereskedelmi törvényt. A tervezett szabályozás nem csak a multiknak, de a magyar kereskedőknek is hátrányos lett volna. A multikat arra akarták ösztönözni a tervek szerint, hogy újabb munkavállalókat vegyenek fel, de ha ezt bevezetik, akkor ... tovább »

Sokan nem veszik igénybe a családi vagy a friss házasoknak járó adókedvezményeket

Magyarországon sokan nem veszik igénybe a családi vagy a friss házasoknak járó adókedvezményeket. A családi kedvezményt közel 70 000-en nem veszik igénybe, míg a friss házasoknak járó jóváírással a tavaly házasodott 51 800 párból csak 23 700 élt. Azok, akik megfeledkeztek arról, ... tovább »

Közel 1,6 millió szegény él Magyarországon

Egy nemrég történt felmérés szerint Magyarországon a szegény emberek aránya 16,2%-os volt. Ez javulást jelent a 2015-ös 19,4%-os és a 2013-as 27,8%-hoz képest. De még így is 1,567 millió szegény sorsú ember él országunkban. Azok számítanak szegénynek, akikre legalább négy dolog ... tovább »

2018 elejétől ingyenessé válik az első nyelvvizsga a 35 éven aluliaknak

Ingyenessé teszi a kormány jövőre a 35 éven aluliaknak az első nyelvvizsga megszerzését. Az életkori feltétel mellett követelmény az írásbeli és a szóbeli vizsga együttes megléte. A térítés összege megegyezik az emelt szintű érettségi megszerzéséhez szükséges nyelvvizsga ... tovább »

=