Valutaváltó

FreeCurrencyRates.com
Kiemelt híreink

A kormány kétlépcsős nyugdíjemelést ígért

Kedd délután a Pénzügyminisztérium közleményt adott ki, amelyből kiderült, hogy a nyugdíjak idei pótlólagos emelésére készül a kormány. A Pénzügyminisztérium a közleményében azt írta, hogy a kormány a nyugdíjemelés mértékéről (amely az idei évben 5% volt) az inflációs ... tovább »

Hamarosan megemeli az ÁKK az egyéves állampapír hozamát

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) március 29-én új sorozatot bocsát ki az Egyéves Magyar Állampapírból (1MÁP), ami a pontosan egy éves futamidőre 4,25%-os kamatot fizet. A jegyzés időpontja március 21. és március 26. közé esik. Jelenleg még nem ilyen kamat mellett szerezhető ... tovább »

Kivonul az európai piacról a Sberbank

Szerdán vált ismertté, hogy az osztrák Pénzpiaci Hatóság (FMA) az Európai Központi Bank kérésére betiltotta a Sberbank Europe AG üzleti tevékenységét. A bank számára külső könyvvizsgálót jelöltek ki. Február 28-án a Cseh Nemzeti Bank megkezdte a Sberbank csehországi leányvállalata ... tovább »

Nagyot zuhant a forint

A forint még soha nem volt annyira gyenge, mint most. Az új történelmi mélypont 372,21 forint volt. A forint múlt csütörtökön kezdett zuhanni, rögtön azután, hogy az orosz hadsereg megindította az inváziót Ukrajna ellen. Aznap hajnalban még 360 forint volt egy euró, a délután végére ... tovább »

Megkapta az európai energiahatékony jelzálog védjegyet a Takarék Jelzálogbank

A Takarék Jelzálogbank az energiahatékonyságot figyelembe véve refinanszírozza partnerei lakossági és projekt-jelzáloghiteleit. Ezért megkapta az európai energiahatékony jelzálog védjegyet (Energy Efficient Mortgage Label - EEML). A minősítést objektív kritériumok alapján az Európai ... tovább »

Jóval többen kapnak 300 ezer forint feletti nyugdíjat, mint két évvel ezelőtt

Hazánkban két év alatt megkétszereződött azoknak a száma, akik 300 ezer forint feletti nyugdíjat kapnak. 2015 óta ez a növekedés hétszeres. 2019-ben még csak 40 ezer volt azoknak a száma, akik 300 ezer forintnyi, vagy afeletti nyugdíjat kaptak, tavaly pedig már 81 769. Évek óta csökken ... tovább »

Minősítette a Fitch Ratings Magyarországot

A londoni hitelminősítő változatlan stabil kilátással megerősítette Magyarország egyik besorolását. A péntek éjjel Londonban bejelentett döntés indoklása szerint a szuverén magyar besorolás stabil kilátása a Fitch azon várakozását tükrözi, hogy a koronavírus-járványból stabil ... tovább »

Egy évtizede nem emelt ekkorát az MNB

A Magyar Nemzeti Bank 10 éve emelte meg annyira a kamatot, mint most kedden. Az alapkamat fél százalékkal növekedett, ami így már 2,9%. A 0,5%-os növelés előbb-utóbb tovább fogja drágítani a banki kölcsönöket is. Sőt, a jegybank további hasonló lépéseket tervez. A drágulást csak ... tovább »

Idén húsz éves az euró, mint készpénz

Kontinensünkön húsz éve jelentek meg először az euróérmék és bankjegyek. 2002-ben Franciaországban, Párizs történelmi pénzverdéjében bocsátották ki az első euróérméket. Egy új korszak kezdete volt ez. 2002. január 1-jén 12 európai országban vezették be először az euróérméket ... tovább »

Már a decemberre járó fizetés is adómentes lehet a fiataloknak

Idén januárban is kaphatnak már szja-mentesen bért vagy más juttatást a 25 év alattiak. Ha szerencséjük van, akkor az új szja-kedvezmények alapján akár már a decemberi munka után is szja-mentesen fizetheti ki őket az, aki január 10. után teszi ezt meg. Azt, hogy ez mennyit jelent ... tovább »

=