Valutaváltó

FreeCurrencyRates.com
Kiemelt híreink

Kivonul az európai piacról a Sberbank

Szerdán vált ismertté, hogy az osztrák Pénzpiaci Hatóság (FMA) az Európai Központi Bank kérésére betiltotta a Sberbank Europe AG üzleti tevékenységét. A bank számára külső könyvvizsgálót jelöltek ki. Február 28-án a Cseh Nemzeti Bank megkezdte a Sberbank csehországi leányvállalata ... tovább »

Nagyot zuhant a forint

A forint még soha nem volt annyira gyenge, mint most. Az új történelmi mélypont 372,21 forint volt. A forint múlt csütörtökön kezdett zuhanni, rögtön azután, hogy az orosz hadsereg megindította az inváziót Ukrajna ellen. Aznap hajnalban még 360 forint volt egy euró, a délután végére ... tovább »

Megkapta az európai energiahatékony jelzálog védjegyet a Takarék Jelzálogbank

A Takarék Jelzálogbank az energiahatékonyságot figyelembe véve refinanszírozza partnerei lakossági és projekt-jelzáloghiteleit. Ezért megkapta az európai energiahatékony jelzálog védjegyet (Energy Efficient Mortgage Label - EEML). A minősítést objektív kritériumok alapján az Európai ... tovább »

Jóval többen kapnak 300 ezer forint feletti nyugdíjat, mint két évvel ezelőtt

Hazánkban két év alatt megkétszereződött azoknak a száma, akik 300 ezer forint feletti nyugdíjat kapnak. 2015 óta ez a növekedés hétszeres. 2019-ben még csak 40 ezer volt azoknak a száma, akik 300 ezer forintnyi, vagy afeletti nyugdíjat kaptak, tavaly pedig már 81 769. Évek óta csökken ... tovább »

Minősítette a Fitch Ratings Magyarországot

A londoni hitelminősítő változatlan stabil kilátással megerősítette Magyarország egyik besorolását. A péntek éjjel Londonban bejelentett döntés indoklása szerint a szuverén magyar besorolás stabil kilátása a Fitch azon várakozását tükrözi, hogy a koronavírus-járványból stabil ... tovább »

Egy évtizede nem emelt ekkorát az MNB

A Magyar Nemzeti Bank 10 éve emelte meg annyira a kamatot, mint most kedden. Az alapkamat fél százalékkal növekedett, ami így már 2,9%. A 0,5%-os növelés előbb-utóbb tovább fogja drágítani a banki kölcsönöket is. Sőt, a jegybank további hasonló lépéseket tervez. A drágulást csak ... tovább »

Idén húsz éves az euró, mint készpénz

Kontinensünkön húsz éve jelentek meg először az euróérmék és bankjegyek. 2002-ben Franciaországban, Párizs történelmi pénzverdéjében bocsátották ki az első euróérméket. Egy új korszak kezdete volt ez. 2002. január 1-jén 12 európai országban vezették be először az euróérméket ... tovább »

Már a decemberre járó fizetés is adómentes lehet a fiataloknak

Idén januárban is kaphatnak már szja-mentesen bért vagy más juttatást a 25 év alattiak. Ha szerencséjük van, akkor az új szja-kedvezmények alapján akár már a decemberi munka után is szja-mentesen fizetheti ki őket az, aki január 10. után teszi ezt meg. Azt, hogy ez mennyit jelent ... tovább »

Egészség és ökotudatos termékkereső

Mindig foglalkoztatott a gondolat - kezdte beszélgetésünket Tóth Tamás, a greenplaza.hu egyik megálmodója - hogy olyan vállalkozásba fogjunk, amelynek keretein belül hozzájárulhatunk mi is Földünk fenntarthatóságához, az ökoszisztéma megmentéséhez. Ezek persze tudjuk, olyan nagy ... tovább »

Emelkedik a fizikai munkások bére

Jövőre a fizikai munkakörökben dolgozók keresete tizenöt, de több esetben húsz százalékkal is emelkedhet. Az ismét jelentősen gyorsuló bérfelzárkózást a járvány előtti időszakhoz képest is súlyosbodó munkaerőhiány és a minimálbérek jelentős emelése is segíti. A versenyszféra ... tovább »

=