Valutaváltó

FreeCurrencyRates.com
Kiemelt híreink

Sokan elbukhatják a diplomájukat

Egy új rendeletmódosítás szerint, aki 2005 előtt kezdte el tanulmányait és jövő év szeptemberig nem tesz záróvizsgát, az elbukhatja a diplomáját. Ez kb. húszezer embert érinthet. A felsőoktatásért felelős államtitkárság szeretné tudni, hogy kik azok a hallgatók, akik feladták ... tovább »

Akár az esti és az éjszakai órákban is ellenőrizhet a NAV

Július 10. és 30. között többször fognak ellenőrzéseket csinálni az adóhatóság munkatársai  Budapesten és környékén, akár az esti és az éjszakai órákban is. Ezt a szigorítást a nyári sportrendezvények miatt megnövekedő turistaforgalommal indokolják. Többnyire a szórakozó-, ... tovább »

Július 1-től újra munkába állhatnak a nyugdíjasok

A mai naptól megalakulhatnak az idősek rugalmas foglalkoztatását lehetővé tevő közérdekű nyugdíjas szövetkezetek, melyek létrehozásához legalább tíz tagra van szükség. A szervezeteknek olyan tagjai is lehetnek, akik nem nyugdíjasok, legfeljebb a tagságuk tíz százalékáig. Viszont ... tovább »

Ingyenesek lesznek a közműcsatlakozások július 1-től

Ingyenessé válnak a közműcsatlakozások július 1-től a családoknak és a kis- és középvállalkozásoknak is. Nekik tehát mérsékli, vagy teljesen díjmentessé teszi a kormány a kapcsolódó eljárási díjakat. Díjmentessé válik tehát a legfeljebb óránként 4 köbméter és a legfeljebb ... tovább »

Ha minden igaz, nemsokára az interneten is nyithatunk bankszámlát

Hétfőn hatályba lépett az új Pmt. (pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvény). Ez azt jelenti, hogy talán az interneten is nyithatunk majd bankszámlát. Már csak a részleteket kell kidolgozni, ez pedig a jegybank feladata lesz. ... tovább »

Ezentúl okmányokat is vigyünk csekkbefizetéshez

Június 26-án hatályba lépett egy Európai Uniós rendelet, ami alapján egyes csekkek használatához személyi igazolványt és lakcímkártyát kell felmutatnunk. Továbbra sincs adatrögzítési kötelezettség az "M" jelzésű csekkeknél. Ezek többnyire adó, pénzbírság, vagy illetékek ... tovább »

Tovább emelkednek a bérek

A Központi Statisztikai Hivatal szerint az idei év első negyedévében 11%-kal emelkedtek a bruttó keresetek, a márciusi átlagkereset pedig 12,8%-kal volt több az egy évvel korábbinál. Az emelkedés a rendszeres bérek növekedése miatt van, melyek a vállalkozásoknál 12,3%-kal, a költségvetésben ... tovább »

Két új érmét bocsát ki az MNB

Két új érmét bocsát ki hamarosan az MNB. Az egyik öt-, a másik pedig kétezer forintos névértékű lesz. Az ötezer forint névértékű ezüst emlékérmét és annak kétezer forintos színesfém változatát 2017. június 24-én, a Múzeumok éjszakája rendezvény keretében bocsátja ki ... tovább »

Új, érintéses mobilfizetési szolgáltatás az OTP-nél

Az OTP Bank a Simple alkalmazáson keresztül elindította érintéses bolti mobilfizetési szolgáltatását. Eleinte a bank ügyfelei számára érhető el a szolgáltatás, akkor, ha rendelkeznek megfelelő kártyával és telefonnal. Kell hozzá az OTP Bank által kibocsátott MasterCard vagy Maestro ... tovább »

2021-re Magyarországon is euró lesz?

Hosszú idő után először, most lényegesen közelebb kerülhet Magyarország az euró bevezetéséhez. Állítólag őszre egy visszautasíthatatlan ajánlatot kapnak azok, akik az EU tagjai, de még nem részei az eurózónának. Ez azt jelenti, hogy nemsokára kiderül, vajon milyen eszközökkel ... tovább »

=