Valutaváltó

FreeCurrencyRates.com
Kiemelt híreink

Jelentősen megnőtt tavaly az adóbevétel

A NAV által kezelt bevételek 13 401 milliárd forintot tettek ki tavaly, ez 608,6 milliárd forinttal, 4,8%-kal haladta meg az előző évit. A személyi jövedelemadó-bevétel kedvező alakulásában a NAV szerint szerepe volt a bérfejlesztéseknek, a bérminimumok kötelező emelésének és a ... tovább »

Féléves mélyponton van az euró

Először úgy tűnt, hogy a piaci szereplőkre megnyugvásként hatott a tegnap esti hír, mely szerint visszaadta az olasz államfőnek a kormányalakítási megbízatást Giuseppe Conte, mivel az elnök nemet mondott az Öt Csillag Mozgalom és az Északi Liga pénzügyminiszter-jelöltjére, Paolo ... tovább »

Ennyit nőtt a nettó magyar átlagkereset

Márciusban és az első negyedévben egyaránt 2%-os inflációval számolva a reálkeresetek emelkedése 9,1, illetve 10,2%-os volt az éves összevetésben. Az első negyedévben a bruttó átlagkereset 316 268 forint, a nettó 210 318 forint volt a családi kedvezmény nélkül. Az idei évben a ... tovább »

Máris sokat buktak a Brexiten a britek, pedig még ki sem léptek

Mark Carney a londoni alsóház költségvetési bizottságának meghallgatásán elmondta, hogy a Bank of England számításai szerint a 2016-os EU-népszavazás előtti jegybanki növekedési prognózis és a brit gazdaság által azóta ténylegesen bejárt alacsonyabb növekedési pálya közötti ... tovább »

Hazánkban egyre vonzóbbak a személyi kölcsönök

Az első negyedévben több mint 91 milliárd forint összegben kötöttek személyi kölcsönökre szerződéseket hazánkban a bankok, ami 55%-os növekedés az előző évhez képest. Sőt, 2015 óta fokozatosan növekszik az első negyedévben folyósított személyi kölcsönök összege. Az akkori ... tovább »

Drágulás a Magyar Postánál

Május 16-tól újabb díjemelés lesz a Magyar Postánál. A tavalyi csomagküldési árakhoz viszonyítva egyes kategóriákban akár 20%-kal is többet kell majd fizetni. Például az egyik legnépszerűbb MPL Netcsomag S mérete az októberi 1490 forintról 1790 forintra emelkedik házhoz szállítás ... tovább »

A Facebook saját blockchain-technológián alapuló rendszer fejlesztésén gondolkodik

Már egy ideje lehet arról hallani, hogy a Facebook saját "bitcoint" indítana. Már saját munkacsoportot is felállítottak, ami csak a kriptopénzek mögött álló technológiával, a blockchainnel foglalkozik. A blockchain segíthet a Facebooknak abban, hogy a legégetőbb adatkezelési, hirdetési ... tovább »

Hazánkban nagy változás lesz a távközlésben

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) feltételek és kötelezettségek előírása mellett hozzájárult, hogy a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. megszerezze az Invitel Távközlési Zrt.-t. A DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. tavaly augusztus végén jelentette be a GVH-nak, hogy meg kívánja ... tovább »

Bill Gates és Warren Buffett is a bitcoin ellen fogadna

Bill Gates, aki a Forbes listáján a világ második leggazdagabb embere volt legutóbb, így fogalmazott a CNBC-nek: "Ha lenne rá egyszerű mód, akkor shortolnám a bitcoint." Elárulta még, hogy régebben kapott bitcoint ajándékba születésnapjára, de évekkel ezelőtt eladta. Szerinte ez az ... tovább »

Nagyon optimisták a britek, ami a Brexitet illeti

A luxemburgi pénzügyminiszter úgy látja, hogy a britek túl optimisták azzal kapcsolatban, hogy mi vár a bankszektorra, miután kilépnek az unióból. Pierre Gramegna úgy gondolja, a britek legjobb esélye a Brexit hatásainak mérséklésére az lenne, ha az EU megkönnyítené az unión kívüli ... tovább »

=