Valutaváltó

FreeCurrencyRates.com
Kiemelt híreink

Közel a 415 forintos dollár- és euróárfolyam

Ma reggel már 410 körül járt a forint az euróval szemben. Ez először jó hírnek tűnhet, mivel tegnap még 410 feletti jegyzéseket is láttunk. Tegnap estére 407 alá is visszaerősödött a forint, ami a késő esti állapothoz képest 0,8%-os gyengülést jelentett, és ez már nem nézett ... tovább »

Rossz hír a hiteleseknek

A keddi nagy, 1,85%-os alapkamat-emelés után csütörtökön egyhetes betéti kamatát is növelte 0,5%-kal a Magyar Nemzeti Bank (MNB). Így a két kamat most ismét összeért 7,75%-os szinten. Ezek után a Bank360.hu szerint a hitelfelvételre készülők félve várhatják a következő napokat. ... tovább »

Kettészakította a munkaerőpiacot a béremelkedés

A ManpowerGroup országos, reprezentatív felméréséből kiderül, hogy kettészakította a munkaerőpiacot a béremelkedés. A magyar munkavállalók majdnem 60%-a kapott átlagosan 12,7%-os béremelést idén, 39% fizetése viszont a 9,5%-os infláció ellenére sem nőtt, és a munkavállalók ... tovább »

Így változhat jövőre a minimálbér összege

A minimálbér és a garantált bérminimum jövő évi összegéről ­várhatóan csak ősszel kezdődnek el az érdemi egyeztetések. Viszont a szakszervezeteknek és a munkáltatói érdekképviseleteknek már június közepéig javaslatot kellett tenniük a kötelező legkisebb bérek meghatározásához ... tovább »

Idén nagy összeget fizet extraprofitadóként az OTP

Az OTP Bank 78,3 milliárd forintnyi extraprofitadót fizet az idén. A jövő évi összeg még egyeztetés alatt áll. A kormány 2022. június 4-én kihirdetett rendeletében átmeneti jelleggel, a 2022-es és 2023-as évekre extraprofitadó kivetéséről döntött a hitelintézetekre és a pénzügyi ... tovább »

Lelassult az amerikai infláció

Az amerikai Kereskedelmi Minisztérium pénteki bejelentése szerint a Federal Reserve által preferált inflációs mutató áprilisban csak 4,9%-kal emelkedett az egy évvel korábbihoz képest. Ez még mindig magas szint, de mégis azt jelzi, hogy az árnyomás lassulóban van. A személyi fogyasztási ... tovább »

Jelentős a drágulás a használt autók piacán

Jelentős drágulás jellemzi a használtautó-piacot. Nem csak a fiatal, hanem az idősebb kocsik ára is jóval megemelkedett. Mindenhol erőteljes a drágulás. Ez a magyar piacra is hatással van, mivel sokan a határon túlról, többek között Németországból hozzák be a járműveket. A ... tovább »

Nyár elején újabb nyugdíjemelés jöhet

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő közlése szerint nyár elején újabb nyugdíjemelés jöhet. Ezzel megerősítette a korábbi kormánytagoktól érkező jelzéseket, miszerint a tavalyi évhez hasonlóan idén is szükség lesz évközi nyugdíj-korrekcióra. A törvény szerint ezt hagyományosan ... tovább »

Napról napra kevesebbet ér a pénzünk

A Központi Statisztikai Hivatal hivatalos adatai szerint februárban 8,3%-kal voltak drágábbak az árak, mint egy évvel korábban. Viszont ezen belül hatalmas eltérések vannak. A kenyér és a margarin ára idén februárban 25%-kal volt magasabb. A burgonya 27%-al, a száraztészta pedig 22%-kal ... tovább »

Az Európai Unió támogatást folyósított Magyarországnak is

Az Európai Bizottság ma 2,17 milliárd eurót folyósított három uniós tagállamnak, köztük Magyarországnak is, a SURE, azaz a szükséghelyzeti munkanélküliségi kockázatokat mérséklő ideiglenes támogatást nyújtó európai eszköz keretében. A ma folyósított összeg a hírek szerint ... tovább »

=