Valutaváltó

FreeCurrencyRates.com
Kiemelt híreink

Kettészakította a munkaerőpiacot a béremelkedés

A ManpowerGroup országos, reprezentatív felméréséből kiderül, hogy kettészakította a munkaerőpiacot a béremelkedés. A magyar munkavállalók majdnem 60%-a kapott átlagosan 12,7%-os béremelést idén, 39% fizetése viszont a 9,5%-os infláció ellenére sem nőtt, és a munkavállalók ... tovább »

Így változhat jövőre a minimálbér összege

A minimálbér és a garantált bérminimum jövő évi összegéről ­várhatóan csak ősszel kezdődnek el az érdemi egyeztetések. Viszont a szakszervezeteknek és a munkáltatói érdekképviseleteknek már június közepéig javaslatot kellett tenniük a kötelező legkisebb bérek meghatározásához ... tovább »

Idén nagy összeget fizet extraprofitadóként az OTP

Az OTP Bank 78,3 milliárd forintnyi extraprofitadót fizet az idén. A jövő évi összeg még egyeztetés alatt áll. A kormány 2022. június 4-én kihirdetett rendeletében átmeneti jelleggel, a 2022-es és 2023-as évekre extraprofitadó kivetéséről döntött a hitelintézetekre és a pénzügyi ... tovább »

Lelassult az amerikai infláció

Az amerikai Kereskedelmi Minisztérium pénteki bejelentése szerint a Federal Reserve által preferált inflációs mutató áprilisban csak 4,9%-kal emelkedett az egy évvel korábbihoz képest. Ez még mindig magas szint, de mégis azt jelzi, hogy az árnyomás lassulóban van. A személyi fogyasztási ... tovább »

Jelentős a drágulás a használt autók piacán

Jelentős drágulás jellemzi a használtautó-piacot. Nem csak a fiatal, hanem az idősebb kocsik ára is jóval megemelkedett. Mindenhol erőteljes a drágulás. Ez a magyar piacra is hatással van, mivel sokan a határon túlról, többek között Németországból hozzák be a járműveket. A ... tovább »

Nyár elején újabb nyugdíjemelés jöhet

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő közlése szerint nyár elején újabb nyugdíjemelés jöhet. Ezzel megerősítette a korábbi kormánytagoktól érkező jelzéseket, miszerint a tavalyi évhez hasonlóan idén is szükség lesz évközi nyugdíj-korrekcióra. A törvény szerint ezt hagyományosan ... tovább »

Napról napra kevesebbet ér a pénzünk

A Központi Statisztikai Hivatal hivatalos adatai szerint februárban 8,3%-kal voltak drágábbak az árak, mint egy évvel korábban. Viszont ezen belül hatalmas eltérések vannak. A kenyér és a margarin ára idén februárban 25%-kal volt magasabb. A burgonya 27%-al, a száraztészta pedig 22%-kal ... tovább »

Az Európai Unió támogatást folyósított Magyarországnak is

Az Európai Bizottság ma 2,17 milliárd eurót folyósított három uniós tagállamnak, köztük Magyarországnak is, a SURE, azaz a szükséghelyzeti munkanélküliségi kockázatokat mérséklő ideiglenes támogatást nyújtó európai eszköz keretében. A ma folyósított összeg a hírek szerint ... tovább »

A kormány kétlépcsős nyugdíjemelést ígért

Kedd délután a Pénzügyminisztérium közleményt adott ki, amelyből kiderült, hogy a nyugdíjak idei pótlólagos emelésére készül a kormány. A Pénzügyminisztérium a közleményében azt írta, hogy a kormány a nyugdíjemelés mértékéről (amely az idei évben 5% volt) az inflációs ... tovább »

Hamarosan megemeli az ÁKK az egyéves állampapír hozamát

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) március 29-én új sorozatot bocsát ki az Egyéves Magyar Állampapírból (1MÁP), ami a pontosan egy éves futamidőre 4,25%-os kamatot fizet. A jegyzés időpontja március 21. és március 26. közé esik. Jelenleg még nem ilyen kamat mellett szerezhető ... tovább »

=